Om …

hlt-20Författarskap

Jag skriver ur både nutids- och historiskt perspektiv. Släktforskning är ett stort intresse. Jag är enormt nyfiken på hur vi levde förr – i Sverige och i andra länder. Jag har också forskat kring personlig integritet, och publicerat en bok och artiklar kring hur telecomteknikens nya möjligheter påverkar människors rätt att få vara ifred. Det är fortfarande en hjärtefråga för mig.

Min främsta samhällspassion är dock tolerans och människors rätt till respekt oavsett ursprung, religion eller läggning.

Läs mer om mina böcker.

‘Day job’

Jag är säljchef för hybrid infrastruktur ”early engagement” på TietoEVRY. Jag är i botten dataingenjör med programmeringsparadigmer som huvudämne, men har också läst språk – främst franska och engelska, och forskarstuderat inom området personlig integritet i mobila nät.

Jag har skrivit en rad vetenskapliga publikationer och har ett femtontal patent. Var även ansvarig för Privacy på Ericsson i många år, och utvecklade strategier, standarder, styrdokument och krav på produkter. De senaste åren har jag fokuserat på produkt- och portföljägarskap, marknadsföring och försäljning inom telecom och IT.

Läs mer på LinkedIn.

Politik

Jag är moderat fritidspolitiker, och skriver artiklar och krönikor om allehanda frågor i framtidens Sverige och Europa. Just nu har jag snöat in mig på amerikansk politik.

Politiska beslut behöver präglas av öppenhet och nyfikenhet, men också av sunt förnuft och frihet för individer i kombination med socialt skyddsnät för utsatta.

Jag vill ändra svensk migrationspolitik i grunden. Långt fler än idag bör ges möjlighet att leva här, samtidigt som vi blir betydligt snålare med både permanent uppehållstillstånd och medborgarskap. Den som invandrat i vuxen ålder bör arbeta sig in i Sverige. Hur detta ska gå till kommer jag att utveckla i artiklar och föredrag fram till valet.

Privat

Jag har sju barn varav fyra är vuxna, och lever med man, tre barn, en welsh springer spaniel och en australian shepherd samt tio hönor i Sollentuna. Vi bedriver småskalig odling på tomten.

I själen är jag dock värmlänning, med skånska rötter på fädernet.

Jag är också provningsansvarig för Munskänkarna i Sollentuna. Min man och jag har skrivit en bok om att upptäcka vingårdar i Frankrike.

Jag tränar också styrka och springer långdistans. hlt-20

En tanke på “Om …

  1. Pingback: Vinprovning i Bandol - Tomatsallad

Kommentarer är stängda.