Om …

IMG_2666.jpgFörfattarskap

Jag skriver ur både nutids- och historiskt perspektiv. Släktforskning är ett stort intresse. Jag är enormt nyfiken på hur vi levde förr – i Sverige och i andra länder. Jag har också forskat kring personlig integritet, och publicerat en bok och artiklar kring hur telecomteknikens nya möjligheter påverkar människors rätt att få vara ifred. Det är fortfarande en hjärtefråga för mig.

Min främsta samhällspassion är dock tolerans och människors rätt till respekt oavsett ursprung, religion eller läggning.

Läs mer om mina böcker.

Boka ett besök genom Författarcentrum.

‘Day job’

Jag är sälj- och affärsutvecklingschef för cloud-området på Tieto. Jag är i botten dataingenjör med programmeringsparadigmer som huvudämne, men har också läst språk – främst franska och engelska, och forskarstuderat inom området personlig integritet i mobila nät.

Jag har skrivit en rad vetenskapliga publikationer och har ett femtontal patent. Var även ansvarig för Privacy på Ericsson i många år, och utvecklade strategier, standarder, styrdokument och krav på produkter. De senaste åren har jag fokuserat på produkt- och portföljägarskap, marknadsföring och försäljning inom telecom och IT.

Läs mer på LinkedIn.

Politik

Jag är medlem i Moderaterna, och skriver artiklar och krönikor om moderat politik i framtidens Sverige och Europa.

Politiska beslut behöver präglas av öppenhet och nyfikenhet, men också av sunt förnuft och frihet för individer i kombination med socialt skyddsnät för utsatta.

Jag vill ändra svensk migrationspolitik i grunden. Långt fler än idag bör ges möjlighet att leva här, samtidigt som vi blir betydligt snålare med både permanent uppehållstillstånd och medborgarskap. Den som invandrat i vuxen ålder bör arbeta sig in i Sverige. Hur detta ska gå till kommer jag att utveckla i artiklar och föredrag fram till valet.

Jag står på moderaternas lista till kommunfullmäktige i Sollentuna. Det är en fantastisk kommun med både stora möjligheter och utmaningar, och jag vill bidra till att göra vardagen för sollentunaborna ännu bättre.

Privat

Jag har sju barn varav fyra är vuxna, och lever med man, tre barn och en welsh springer spaniel i Sollentuna. I själen är jag dock värmlänning, med skånska rötter på fädernet.

Jag är också provningsansvarig för Munskänkarna i Sollentuna. Min man och jag driver siten Upptäcka franska vingårdar, och vi har även skrivit en bok på det temat.

Och i perioder ägnar jag mig åt långdistanslöpning med hunden.

En tanke på “Om …

  1. Ping: Vinprovning i Bandol - Tomatsallad

Kommentarer inaktiverade.