Truls och Trilla

Truls och TrillaI barnboksserien om Truls och Trilla möter du troll, älvor, prinsessor och prinsar. I en parallell sagovärld finns hemligheter som ger svar på frågor om vår egen värld.

I Truls och Trilla i Skattkistelandet träffar två små trollebarn en prinsessa, och upptäcker en hemlig portal genom en låst skattkista i slottet. De tre reser på en drakes rygg till ett land där en liten prins råkat mycket illa ut och behöver räddas. En gammal stöld visar sig vara orsak till hans lidande, och de behöver få reda på vad som en gång hänt innan de kan rädda honom.
Under äventyret upptäcker de att båda världar rymmer hemligheter. En oväntad hjälte hjälper dem på slutet.
Truls och Trilla i Skattkistelandet är en traditionell sagobok, byggd på gamla myter och sagor, men som tar nya grepp. Den har blivit en populär högläsningsbok i lågstadieklasser.

Jag berättade först om Truls och Trilla för mina yngsta barn. Så småningom blev det en klassisk saga, där stereotyperna vänds till nya figurer.

De vackra bilderna är tecknade av Karlstad-konstnären Pia Maisey-Sjöberg – som lyckats rita figurerna precis som de såg ut i mitt huvud.

Till våren kommer Truls och Trillas första sagor ut som musik-CD-skivor.

Här finns en del av musiken!

Böcker