GAL-fest-presentation

Helena Lind Trotzenfeldt är författare, moderat debattör och till vardags säljchef för Cloudlösningar på Tieto. Hon  skriver artiklar och krönikor om moderat politik i framtidens Sverige och Europa, främst inom migrationsområdet, och om behovet av en faktabaserad debatt. Många av Helenas artiklar handlar om att debunka myter och desinformation.

Helena anser att politiska beslut behöver präglas av öppenhet mot omvärlden, men också av sunt förnuft och frihet för individer i kombination med socialt skyddsnät för utsatta.

Helena vill ändra svensk migrationspolitik i grunden. Långt fler än idag bör ges möjlighet att leva här, samtidigt som vi blir betydligt snålare med både permanent uppehållstillstånd och medborgarskap. Den som invandrat i vuxen ålder bör arbeta sig in i Sverige. Migrationspolitik behöver vara både human och ekonomiskt hållbar, och det åstadkommer vi bland annat genom att ta tillbaka kommandot över migrationen från flyktingsmugglarna.

Helena är värmlänning och har sju barn varav fyra är vuxna, och lever med man, tre barn och en welsh springer spaniel i Sollentuna.