Politiskt Inkorrekt: Censur för det fria ordets skull

Politiskt Inkorrekt är en site som vill berätta det som ”gammelmedia” inte förtäljer.

Sens moralen är enkel: Vanlig press mörkar minsann, men vi – vi berättar allt, vi.

Jag brukade läsa den, och kommentera. Men en dag var jag bannad.

Jag svär inte, och jag går inte till personangrepp – däremot var iofs påhoppen på mina kommentarer rätt grova.

Det jag gjorde mig skyldig till var att ifrågasätta.

Jo. Det är viktigt med censur så att det fria ordet får stå oemotsagt.

30 tankar om “Politiskt Inkorrekt: Censur för det fria ordets skull

   • Det är precis det jag vill påpeka. Det är en kamp mellan gängse blandade uppfattningar contra våra politikers starka vilja att ställa in oss i ledet att antingen vara för eller emot.

    Det är okej att ifrågasätta samtidigt som det är okej att försöka förstå hur en motståndare tänker. Jag förstår att våra politiker vill ha in oss i ena eller andra fållan för då är det lättare att använda floskler.

    Jag vägrar. Det finns inget för eller emot – det gäller att väga allt i vågskålen samtidigt.

    Vare sig PI eller P3 skall banna kommentatorer för att de inte passar resp etablissemang.

    Edit: P3 tog bort kommentarer som reagerade på att Mona Masri anser att Danmark är ett pissland. PI tog bort dig för att du ifrågasatte. Svagt av båda.

   • Alltså – jag har också fått enstaka kommentarer bortplockade i ”vanlig press” – en gång för att jag ifrågasatte något Guillou skrev, för övrigt. Men jag kan på någon fläck förstå den stressade moderatorn som ibland hellre fäller än friar. Att däremot banna någon för all framtid är något helt annat.

    Därav drar jag slutsatsen att gänget bakom PI är en bunter samvetslösa små fegisar, rent ut sagt.

    Våra politikers jobb är att övertyga oss om att de har rätt. Jag ser inget osunt i det. Vår uppgift är att tänka själva.

   • Mina politiker har ett helvete för jag anser självfallet att jag vet bättre än de. Jag tänker inte sätta mig i det traditionella höger-vänstertänkandet vilket jag anser är osunt för riket. Det är att jämföras med EMU-projektet som med samma finanspolitik skall lösa problem i både medelhavsområdet som nordeuropa samtidigt.
    Blockpolitiken måste därför fördrivas.

    Jag utgår från din slutsats att du anser att gängen bakom bannande moderatorer är små fegisar oavsett placering som t ex på högaktuella PI eller P3.

   • Jag tycker det är fegt att banna för att man inte gillar argumenten. Däremot ska självklart kommentarer av typen ”alla bögar är syndare” eller att ”alla judar ska dö” inte få stå kvar. Rätten att säga sin mening står alltid mot rätten att inte se sin folkgrupp kränkt.

    Höger-vänster är bara en dimension. En viktig sådan, men inte den enda. Föraktet mot den som har annat etniskt ursprung, en annan religion, en annan sexuell läggning eller andra traditioner har t ex inget med den skalan att göra.

   • ”Höger-vänster är bara en dimension. En viktig sådan, men inte den enda. Föraktet mot den som har annat etniskt ursprung, en annan religion, en annan sexuell läggning eller andra traditioner har t ex inget med den skalan att göra.”

    Jo, det har den. Du kan använda dina argument från endera hållet för att göra dem till slagträn i debatten. Det kan du inte om du utgår från deras eget bästa och inte från en ideologi som inte värnar om dem.

    Om banningen är vi överens. Det finns dåliga moderatorer lite här och var.

 1. Jag har också blivit bannad från PI. För ”extrem”. 🙂 De är känsliga där. Inte som Friatider eller nationell.nu.

  Nå, nyheterna är ändå rätt bra och PI’s censur är verkligen inte värre än vanlig medias.

  • Jag har aldrig hört talas om någon som, utan att bryta mot lagen, blivit bannad (inte fått kommentarer borttagna utan verkligen blivit bannad), från någon variant av ”vanlig media”. Upplys mig gärna om du känner till något sådant fall.

 2. Sajten Politiskt inkorrekt har en väl hård åsiktscensur om man inte tycker som dem. Men de använder åtminstone inte våld mot fredliga demonstranter, och hackar sig inte in i Expos register och hänger ut alla på nätet som tagit kontakt med organisationen och påstår att de är medlemmar i Expo. Hur illa sverigedemokrater än beter sig, så beter sig deras motståndare hundra gånger värre. Men det bryr sig pk-isterna inte om.
  För övrigt, om du inte är medveten om att media mörkar invandringsproblem, så lever du inte i verkligheten. Trots allt har sajten ett existensberättigande.

  • Är det så att du med metaforen antyder att Expo hackat sig in i SDs register?

   Om jag minns rätt var det faktiskt inte någon ”hackning” överhuvudtaget, utan det var SD som lagt ut infon så att den syntes vid directorylistning, men jag kan iofs minnas fel. Erik Almqvist påpekade också att SD inte hade någon anledning att dölja infon, utan tyckte folk fick skylla sig själva som anmält intresse för SD.

   Politiskt Inkorrekt lägger emellanåt upp info som ingen annan publicerar – självklart kan även en blind höna hitta guldkorn.

   Desto oftare lägger de upp ren rappakalja, som t ex historien med ett halvdussin araber som påstods ha tafsat på småflickor som hade barnkalas på ett badhus – vilket sedan visade sig vara ren bluff.

   Existensberättigande? Mja. Jag vill inte på något sätt förbjuda deras verksamhet, men att den skulle på något sätt bidra till att något blir bättre i samhället skulle jag heller aldrig påstå.

   Den sprider hat och misstro.

   • Det var ingen bluff utan helt korrekt information angående händelsen på badhuset. Fria Tider benämnde det däremot som en gruppvåldtäkt av 20 ensamkommande män mot en 11-årig flicka. Det var sant att de taffsade, men fullbordade ej samlag vilket inte heller Pi hävdade.

   • I så fall pratar vi om helt olika fall. Jag har hursomhelst läst ett antal påhitt där – nu var det dock rätt länge sedan jag var där – tröttnade efter censuren.

 3. Håller med Hanna ovan. Jag har varit vänster, och antirasist i hela mitt liv, men först på senare år verkligen förstått vilket tyrrani som vänstermänniskor och diverse ”antirasister” ägnar sig åt, under godhetens täckmantel. Jag är fortfarande antirasist, såklart, vem är inte det. Men vete 17 om jag kan beteckna mig vänster längre. Sådana saker som att hindra andras rätt att yttra sig medelst hot, trakasserier, våld, åsiktsregistrering det är inte alls främmande för stora delar av den antirasistiska rörelsen. De som betecknar sig som goda krafter. De som värnar demokrati, yttrandefrihet. Den svagares rätt gentemot den starkare. Etc etc.
  Såg ett debattprogram, där en enda person, borgerlig naturligtvis, reagerade emot att SD blev bemötta med samma typ av mötessabotage som vi inte haft i Sverige sedan 30-talet. Massor av polisresurser används till att se till att aktiva Sverigedemokrater får klara livhanken, ibland dygnet runt, men vid dessa tillfällen genom direkta eskorter, då hotet om våldsamma attacker är överhängande. Det råder rena mordstämningarna, efter vad man kan se, då SD skall demonstrera sin sak. Märk väl att de gör det fredligt. Ändå är det den sidan som ägnar sig åt sådant, som hela tiden skyddas, ges alibi, försvaras bland pk-ister och i medierna. Det är ju s.a.s fint att vara antirasist, så man behöver bara säga att man är det, skitsamma att man sedan bryter mot alla demokratiska principer hundra gånger om.
  samtidigt heter det att SD är ett hot mot demokratin, att SD är det onda i samhället, att de vill förhindra andras rättigheter, etc etc.Man försöker tysta dessa människor, tom då de valts in i riksdagen, ska de frysas ut, och behandlas som icke-människor.

  I nazitysklands och judeförföljelsens begynnelse gjordes precis samma sak. Judarna de-humaniserades, man avråddes från att göra business med ”de där”. De gick inte att lita på, det visste ju alla. De var ondskefulla som ville Tyskarna ont. Jfr då med Fredrik Reinfeldts uttalande att Sd vill Sverige ont.

  Jag för min del undrar var detta kommer att sluta.
  Jag undrar när det kommer att bli uppenbart för dem som ägnar sig åt antidemokratiska metoder i demokratins namn, att de har gått över gränsen för länge sedan?

  Jag skulle inte vilja vara en av dem då. Jag skulle inte vilja ha på mina axlar att jag svikit grundläggande principer om allas mänskliga värde, och mina egna principer om ont och gott. Därför hundra gånger hellre Sd, som mig veterligen inte sysslar med åsiktsregistrering, eller trakasserier av meningsmotståndare, än dessa demokratiska huliganer.
  Det värsta är att de kan förstöra andra människors liv, och kostnaderna för dessa är svåra att beräkna. Och det gör de med samhällets och mediernas goda minne.

  • Jag har aldrig varit vänster, och aldrig varit för våld. Jag är också, vilket jag skrivit mycket om, emot att SDs möten saboteras, och andra påhopp på dem.

   Däremot tycker jag oerhört illa om allt de står för, men jag använder mitt fria ord till att attackera dem på denna blogg istället för att fysiskt bonka på dem.

 4. Jag läser PI ofta och jag har inte kommit på dem med att fara med några osanningar.
  Att PK Media förskönar sanningen lär knappast minska hat och misstro.

 5. PI är SD:s propagandaorgan, och en judisk hemsida. Både SD och PI leds av judiska supremacister.

  SD har, för länge sedan, kapats av judiska aktivister som känt varthän vinden blåser. Hela syftet med SD, och PI (som har infiltrerats av judar och därmed är att betrakta som sionistiska false flag-projekt), är att lägga ut en dimmridå för att dölja vilka det är som EGENTLIGEN håller i trådarna. Rasism mot muslimer ska göras PK, så att den europeiska ursprungsbefolkningen tror att det endast är muslimerna som är det stora hotet. Detta så att judarna ska kunna få arbeta ifred med att undergräva den västerländska civilisationen, där Sverige ingår.

  Detta erkänner tillochmed vissa judar, exempelvis Barbara Lerner Spectre:

  • Hej Rickard!
   Mja.

   Komplotter av judar är ett välbekant tema, som använts av alla möjliga – från Shakespeare till Hitler till Usama.

   Jag kan gå så långt som att säga att enstaka judar och kristna araber uppskattar att SD piskar upp stämningen mot muslimer (enligt vad jag kunnat läsa mig till i intervjuer med individer), men jag vill absolut inte påstå att det skulle gälla samtliga. De flesta som tillhör utsatta minoriteter vill inte vara med om någon form av trakasseri mot andra grupper – oavsett om de är vänner eller fiender.

   Måste också tillägga att jag inte alls hittade någon rasistisk kommentar i klippet du bifogade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s