Languedoc: Domaine de Brescou

BrescouDen förmodligen mest personliga provningen någonsin fick vi idag av Arne Wennberg, ägare till Domaine de Brescou.

Sedan 1999 tillverkar han kvalitetsviner i en del av Frankrike som inte är känd för sådana. Runt hundratusen flaskor om året gör domänen till en relativt stor producent.

Och det fungerar. De viner vi provar är de kanske mest prisvärda hittills, och hade vi inte haft bilen alltför full redan hade vi köpt än mer.

Druvsorterna är många, och Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot och Cabernet Franc hör inte direkt till Languedoc-floran, men Arne och hans medarbetare styrs mer av viljan att göra bra viner än av de lokala traditionerna. Carignan, Grenache och Syrah är däremot regionstypiska, och de finns också med.

Han bjöd också på en mycket god och prisvärd ren viognier.

BrescouÄven Arne bekräftar att det finns ett svalnande intresse för tydliga tanniner, och att de arbetar bort strävhet, utan att fördenskull göra avkall på strukturen.

Den som åker igenom regionen rekommenderas varmt göra en avstickare. Se till att ha plats i bilen. Eller besök webbsidan.

En tanke på “Languedoc: Domaine de Brescou

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s