SD röstar på Alliansens budget

Golden treeDet är intressant att bläddra i Jehovas vittnens tidningar. De handlar om två delar: Det ena är hur det underbara himmelriket ska bli efter domedagen. Komplett med bilder på betande lamm på ängar och lyckliga människor som möts där. Det andra om hur vi bör leva och agera här och nu för att ta oss dit. Dels drömmen och dels vägen dit, alltså. Detta med att hitta lyckan här och nu finns däremot inte med alls. Jehovanerna lever för paradiset.

Vi som följer SD slås ofta av hatet – den där massiva avskyn mot alla jävla invandrare/muslimer och kommunister som förstör vårt land. Hur orkar folk lägga så mycket energi på att hata? Det är obegripligt för oss som inte delar deras tankegods.

Men egentligen ligger inte hatet i botten. Allra längst ner finns något helt annat.

Sveriges nationalister har en dröm om ett bättre land. Det landet ser ut lite grann som jehovanernas drömland. Gröna ängar, betande kor, röda stugor, blonda flickor som dansar i folkdräkt. Vi hyllar nationalskalder och konstnärer. Vi pratar svenska utan brytning, och vi tar hand om varandra på Per-Albinskt maner. Det finns ingen brottslighet, alla har jobb och allemansrätten respekteras.

Detta, ungefär, hade vi på femtiotalet, men sedan förstördes det av kulturvänstern i velour, eftersom de hatar allt som en nationalist håller kärt. Med flit har de låtit miljoner lata, inavlade våldtäktsmän flytta hit, och snart har vi snart inte rätt att fira jul eller äta pepparkakor, och alla svenskor kommer att knölas in i burkor.

Hatet är alltså en konsekvens av den förstörda drömmen. Det är viktigt att komma ihåg det. Sverigedemokrater är hatare för att i botten finns en kärlek – till landet, vår historia och det som varit.

Om vi förstår det förstår vi också resten.

Sverigedemokraterna vill inte slänga ut alla invandrare enligt det nuvarande partiprogrammet. Det är sant. De som bor här ska få bo här. Men det är inte för att SD tycker att de borde vara här, utan för att det är inhumant och inte särskilt populärt att säga att folk ska flytta som levat här halva sitt liv. Innerst inne vill dock få nationalister egentligen ha utlänningar här. De får stanna på nåder. Om de sköter sig och accepterar svensk kultur och glömmer sin egen. Men fler ska inte komma hit. Inflyttningarna måste omedelbart hindras.

Det val vi just hade i Sverige präglades av stark visionslöshet från alla partier. Det är inte så märkligt. Vi har, enligt de flesta av oss, ett riktigt bra land, och sedan kan vi vilja justera skattesatser och välfärd upp eller ner beroende på om vi är vänster eller höger, men några omvälvande förändringar finns inte på kartan.

Men Sverigedemokraterna har en vision om Utopia som kraftigt skiljer sig från det land vi lever i idag. De har också en bild av vår tillvaro som är extremt mycket mer negativ än den de flesta av oss andra bär på. Det är katastrof. Muslimerna kräver böneutrop. Gamla svälter ihjäl. Afrikaner lurar i buskarna på jakt efter blondiner att våldta. Ingen är trygg. Och snart är pengarna slut.

Medan vi andra ser en bra tillvaro som behöver putsas på ser alltså nationalisterna ett land på väg ner i avgrunden, men en möjlighet att leva i paradiset. Och det är där hatet kommer in.

Hatet och även rasismen är alltså inte basen, utan en konsekvens.

Sverigedemokraterna har målat upp sin dröm och fått sina väljare att tro på den på samma sätt som många andra samhällsomvälvare, både onda och goda:

 • Hitler
 • Martin Luther King
 • Ghandi
 • Mao
 • Wallace

Sverigedemokraterna bringar hopp till den som är förtvivlad och känner sig undanskuffad och missförstådd. De bekräftar att det finns en grundorsak till allt som är fel, och det är muslimerna, som måste bort.

Det är inte sällsynt att nationalister pratar om att ta till vapen. De flesta gör det inte, men få säger emot när frågan kommer upp. De är så otroligt frustrerade, och nu när flyktingströmmarna är större än normalt finns en sense of urgency som gör dem direkt desperata. När vi ser det för oss andra obegripliga hatet i kommentarsfält är det just denna desperation de ger uttryck för. Är man inte med dem är man emot dem. Och då förtjänar man deras avsky. Det råder undantagstillstånd.

Lena Mellin, som är en av Sveriges mest insiktsfulla politiska skribenter, utgår från att SD inte kommer att rösta på Alliansens budget, eftersom de så ofta framför att de vill ta ansvar. Hennes slutsats är logisk. Hon har följt SD i Riksdagen och sett hur de agerar. Men hon saknar en pusselbit, och det är gräsrötterna.

I SD-fora är man totalt enig: Sverige står på avgrundens kant och tittar ner. Partiet har en enda chans, och det är att fixa nyval. Blir det extraval kan de kanske få femtio procent av rösterna och rädda Sverige innan det för alltid är försent. Tar de inte den chansen har de svikit sina väljare. Att femtio procent inte är realistiskt spelar inte någon roll. Det är ett halmstrå.

Visst. Väljarna kommer inte att gå till andra partier om partiledningen inte lyssnar. Men det kommer att bli extremt svårt, pedagogiskt, att förklara varför man försuttit möjligheten för de förtvivlade massorna.

Jag har mycket svårt att tro att partiet klarar att stå emot det trycket.

För oss som följer nationalistiska fora är det därför uppenbart:

SD kommer att rösta på Alliansens budget. Allt annat är otänkbart.

9 tankar om “SD röstar på Alliansens budget

 1. Du har fel, Jehovas Vittnens tidningar handlar väldigt mycket om hur man får ett bättre liv redan nu. Novembertidningarna handlar bl.a. om ”fyra sätt att bli lyckligare”.
  Genom åren så har man behandlat massor med ämnen och som gett praktisk hjälp till att må bättre redan nu och undvika problem med t.ex. droger och annat destruktivt beteende. Jehovas Vittnen är överlag mycket allmänbildade och har högre medellivslängd än andra grupper. Se gärna http://www.jw.org

  • Det är möjligt. Jag återger hur jag minns dem. Har inte bläddrat i någon på tio år. Det jag minns är mycket om hur man ska vara en god människa. Min poäng är dock att JV har en vision. En dröm. Liksom mina övriga exempel längre ner – både onda och goda. Martin Luther King och Ghandi, men också Hitler och Mao.

 2. Och vänder du på kuttingen så ser du att mångkulturalisterna och feministerna uppfyller precis det kriterium du ställer upp. Bara vi delar lika på föräldraförsäkringen, kvoterar in kvinnor, handikappade, HBTQ-personer och invandrare överallt i samhället så kommer det regna manna från himlen. Helst ska vi befolka varje avkrok av landet med uppåt 20-30 miljoner nya invånare, helst från så kulturellt avlägsna länder som möjligt, så kommer arbetsmarknad, tillväxt och samhällsutveckling att blomstra. Om bara svenskarna slutar vara så rasistiska så kommer utvecklingen i skolan att vända, utanförskapsområden försvinna och kriminaliteten reduceras till någon medelålders, vit, heterosexuell svenne banan med Y-namn som slår sin fru på fyllan.

  Sedan har vi ju det viktigaste av allt, tänk så mycket god mat och nya Zlatans vi kommer att få hit!

  Om man inte tror på detta så förtjänar man att misshandlas på stan, få sparken från sitt jobb, kickas ur sitt fackförbund, hängas ut i media och utmålas som lågbegåvat drägg som egentligen inte borde har rösträtt och som det är okej att hata och bespotta. Besök vilket SD-torgmöte som helst nästan så står de där, ”antirasisterna” med gatstenar, rånarluvor eller i bästa fall ägg och Vuvuzelor. Maken till hat inom politiken finns inte i Sverige idag och det kommer från ”den goda sidan”.

  • Jag tänker inte försvara våldsvänstern, lika lite som du behöver försvara SvP. Jag föreslår att du läser detta inlägg innan du pådyvlar mig för många åsikter: http://wp.me/p2HWN0-GY

   Jag är inte heller för att dela föräldraförsäkringen rakt av med tvång. Såvitt jag vet är det rätt få som vill det.

   Vi kvoterar heller inte specifikt kvinnor. Däremot finns möjlighet att, till relativt enkönade arbetsplatser, ge företräde till andra könet – men det gäller även män som söker till vårdyrken. Jag har inga större problem med det.

   Kvotering av handikappade har jag aldrig hört talas om. Var har du hittat det? Den som anställer handikappade brukar få viss ersättning av Försäkringskassan, och det tycker jag är bra – både ur ett ekonomiskt och mänskligt perspektiv, men kvoteringen får du berätta mer om.

   Samma sak med HBTQ-personer. Nyhet för mig. Vem har begärt att de ska kvoteras? Och vart? Låter superkonstigt.

   Kvotering av invandrare framförs då och då. Såvitt jag vet finns dock inga seriösa planer på att genomföra det.

   När det gäller 20-30 miljoner nya invånare är det ju lite samma sak. Det finns alltid personer som framför extrema åsikter – i detta fall verkar du citera Centerns gamla idéprogram som de själva halvt tagit avstånd från – men det är ingen som seriöst tycker vi ska öka så mycket. Jag tycker det är rimligt att ha en andel utrikes födda som ligger mellan 15 och 20 %, dvs där vi är nu. Jag tycker vi ska undvika att gå över 25 %. Även jag tycker det är viktigt med en kulturell identitet, men jag ser det som rimligt att den identiteten förändrar sig över en längre tid.

   Lite generellt, och nu hänvisar jag även till din förra kommentar, möter du alla argument med att dra ut det jag säger till en extrem punkt och sedan förklara varför denna extrema punkt är fel. Mina åsikter, liksom de allra flestas, är alltid nyanserade, påstår jag.

   När jag säger att 15-20 % utrikes född befolkning är bra för Sverige menar jag just det. Jag menar inte 80 %, och inte heller 2 %. Om jag säger att det är rimligt att fler av världens befolkning bor i Sverige, eftersom vi är rika och har gott om plats betyder inte det heller att jag tycker 30 miljoner ska flytta hit. Jag tycker den arbetskraftsinvandring vi har idag är ungefär lagom, och jag hoppas att fler länder kan hjälpa till med flyktingströmmarna, för det är orimligt att Malta, Sverige och Tyskland ska ta ett så stort ansvar ensamma.

   Du får gärna ifrågasätta mina åsikter, men sluta dra ut extremer.

   • Men vänta nu…du skriver ett helt blogginlägg där du pådyvlar alla Sverigedemokrater ett helt batteri åsikter som i de flesta fall är galna överdrifter och absurditeter. När jag då, för att visa hur galet detta är, gör samma sak fast åt andra hållet, så är ditt försvar att man inte kan pådyvla andra åsikter som de inte själva sagt att de har.

    Inser du inte hur bakvänt du resonerar?

    Just detta med kopplingen till Hitler och hans gillande av hundar är ju precis det som SD-motståndarna håller på med nästan dagligen. Ditt resonerande innehåller mängder med logiska kullerbyttor och ofärdigt tänkande.

   • Jag vet att många ”SD-motståndare” kallar SD för nazister, men jag hör inte dit.

    Ja, ibland buntar jag ihop sverigedemokrater, men då gör jag det enligt en sorts snitt som baserar sig på hur man uttrycker sig i SD-fora på nätet. Jag gör det inte utifrån SvP-fora. Påstår jag. Är det någon särskild stans du hittat en åsikts-pådyvling du tycker är orättvis kan jag kommentera den separat.

   • Det handlar ju om att du pådyvlar någon sorts karikatyr av åsikter på folk. Du tar en i grunden sund åsikt, multiplicerar den med 1000 och klistrar den sedan på alla ”Sverigedemokrater”.

    Exempelvis anser jag att det är en sund åsikt att Sverige skall vara ett sekulariserat land, i princip fritt från religösa påfund. Jag ogillar då att man t.ex. tillåter skolelever att utebli från gymnastiklektioner pga att de fastar eller att man tillåter personer att duscha med kläder på i simhallen av religösa skäl. Det betyder INTE att jag hatar alla muslimer och tror att alla svenska kvinnor inom några årtionden kommer att tvingas att gå runt i Burka.

    Att belysa problemen med vår höga invandring och förespråka en minskning innebär INTE att: ”Men fler ska inte komma hit. Inflyttningarna måste omedelbart hindras.” Jag anser absolut inte att vi helt ska stoppa invandring, och inte SD heller. Du pådyvlar alltså mig och SD en åsikt om ett totalstopp i en närmast konspirationsteoretisk tanke om att SD egentligen vill stoppa all invandring, men inser att det inte går, så därför låtsas man vara för en viss invandring, fast man innerst inne nog ändå vill stoppa den och förmodligen också köra ut många av de som är här. Det är oärligt av dig att skriva på det sättet.

    ”Det är katastrof. Muslimerna kräver böneutrop. Gamla svälter ihjäl. Afrikaner lurar i buskarna på jakt efter blondiner att våldta. Ingen är trygg. Och snart är pengarna slut.”

    Hela detta stycke är en rad överdrifter.

    Som jag skrev förut, jag är emot ett allt starkare inflytande och anpassning till islam. Böneutrop är en del av denna process som pågår hela tiden. Betyder det att jag tror att muslimer kommer att ”ta över” landet? Nej, såklart inte.

    Många pensionärer idag lever i princip på existensminimum, många gånger efter att ha arbetat och varit hemma med barn hela livet. De klagar oftast inte utan biter ihop och vill inte vara till besvär. Senast i raden av nyheter på detta tema är att man numera inte får sylt till pannkakorna i Ragunda och att äldre svenskar i allt högre grad återfinns som hemlösa i Stockholm. Betyder det att ”gamla svälter ihjäl”, nej, det är en överdrift av en i grunden allvarlig fråga.

    Att invandrar våldtar svenska tjejer är ett faktum. Flera uppmärksammande fall av både våldtäkter och misshandlar eller till och med mord/dråp finns från de senaste åren. Innebär det att alla invandrare är våldtäktsmän? Nej, förstås inte, men att tjejer och kvinnor känner sig otrygga och riskerar att utsättas för sexuella trakasserier, våld och våldtäkter är såklart inte okej. Fakta är att främst utomeuropeiska invandrare är kraftigt överrepresenterade inom våldtäktsstatistiken. Det kan man inte bara tramsa bort när detta diskuteras.

    https://affes.wordpress.com/2012/08/05/invandrarna-och-brotten-5-valdtakt/

    Att ”ingen är trygg” är förstås också en överdrift, det finns många människor i Sverige som är trygga. Dock långt ifrån alla, vilket jag ser som ett problem men tydligen inte du. Enligt BRÅ:s trygghetsundersökning från 2013 känner sig nära en fjärdedel av kvinnorna otrygga och 10% av svenska kvinnor så otrygga att de undviker att gå ut i sitt närområde sent på kvällen.

    Pengarna är förstås inte slut, men med hög arbetslöshet, en ny finanskris och bostadskrasch i antågande, en urholkad välfärd, åldrande infrastruktur, underfinansierat försvar och polisväsende och underbetalda anställda inom främst de kvinnodominerade yrkena finns anledning att prioritera i statens och kommunernas budgetar. Kostnaderna för invandringen skenar över hela brädet medan det knappt rapporteras alls om detta i vanlig media.

   • Vi pratar om två saker. Det ena är att ta en specifik person och säga ”eftersom du tycker si tycker du också så”. Det är ett otyg.

    Att jag skriver ”sverigedemokrater”, och uttalar mig generellt om någon sorts genomsnitt betyder inte att jag inte inser att det inte gäller varje sverigedemokrat. Det jag skriver om hur ”sverigedemokrater” tänker baseras på åratal av följande på nätet. Det kan förstås vara fel – helt eller delvis. Då får man argumentera emot, och förklara varför det är fel. Men att säga att jag inte överhuvudtaget ska uttrycka mig om vad sverigedemokrater som grupp tycker är meningslöst, för jag kommer inte att sluta med det. Detta är en blogg och inte en avhandling, och mina åsikter luftas här.

    Det du kan räkna med är att när jag återger fakta har jag kollat dem, men när jag skriver ”det är min uppfattning” följer en åsikt. Och jag kommer att fortsätta uttrycka sådana åsikter.

    Jag har oerhört många bevis från SDs grupper på hur sverigedemokrater framför att gamla svälter ihjäl, med de exakta ordvalen, därför att vi har invandring. För att ta ett exempel. Vill du att jag gräver fram ett dussin?

    I listan över påståenden jag framfört vill jag att du väljer ett (1), och sedan kommer jag att bevisa att minst tio personer som kallar sig sverigedemokrater har framfört den åsikten utan att bli motsagda av övriga. Du kan ta gamla som svälter ihjäl, våldtäktsmännen, att vi ska stoppa invandringen helt, eller vilket du vill. Men jag orkar inte rota i alla.

    Och sen på allvar – Ragundas pannkakor?! Hur kan du ha missat att det var en tidningsanka? Det är ingen som inte får sylt – men istället för att sylten skickas med i små miljöovänliga plastförpackningar distribueras den och andra tillbehör, som saltgurka, via hemtjänsten eller från skåpen på hemmen. Anledningen är att pensionärerna ändå slänger den. Men det är så symptomatiskt för sverigedemokrater – och nu generaliserar jag igen, men jag har ju sett pannkakshysterin i SD-leden – att tro på sånt som bekräftar världsbilden. Lite källkritik.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s