Sabotagepartiet finns kvar efter valet

whyJag vill inte ha något extra val.

Det löser ingenting. Det är i princip helt otänkbart att något block skulle få över 50 %. Därför måste problemen med att regera i minoritet trots ett parti som är ute efter att sabotera så mycket som möjligt ändå lösas. Vi kommer att vara tillbaka på ruta 1 den 23 mars, annars.

Vad som dessutom kan hända är förstås att SD växer, av tre skäl:

 • Inget parti hade i förra valet något svar på var alla som flyr till Sverige ska bo, och hur kommunerna ska lösa vård, skola och annat för dem som kommer. Även icke främlingsfientlig press beskriver de asylsökande som problem som saknar lösningar. Då framstår SDs svar med att stänga gränserna och ”hjälpa på plats” som det mest briljanta för dem som redan är lite semibruna eller bara oroliga. Frågetecknen runt flyktingströmmen måste mötas, men inget enda parti har ännu hunnit få fram vettiga svar än. Det behövs mer tid. Ska det prompt vara ett extra val bör det i så fall hållas i slutet av nästa år.
 • Skrönan om att SD ”mobbas” ger dem sympatiröster. De vårdar sin underdog-image och sveper in sig i varma offerkoftor. Dessvärre bidrar företrädare från övriga partierna genom att inte tänka igenom sin retorik och fundera över hur den uppfattas.
 • SD är det nya blanka. För den som inte orkar läsa hela artiklar eller sätta sig in i komplexa frågor blir det lätt jobbigt. Alliansen och S-MP-regeringen skäller på varandra för att ha orsakat krisen. Vem ska man välja då? Rösta blankt eller rösta SD? Varför inte SD, så får de sig en näsbränna. ”Röra om i grytan”-röstarna väljer SD. Själv kan jag inte förstå dem överhuvudtaget, för deras sätt att resonera är ljusår från mitt eget. Men jag ser ju att de finns, dessa människor, och de kan vara så många som flera procentenheter av svenska folket.

Det är Löfvén som måste ta ansvaret för situationen. Det är han som hotar med extra val, och enbart han som kan ändra sig. Så jag hoppas verkligen att han begriper hur fel han tänkt. I tid. Och om han kommer på att han vill förhandla om hur man regerar i minoritet hoppas jag att Alliansen gör allt för att lösa situationen. Det verkar de dock vara beredda till.

Alliansens budget ligger i ett år, helt oavsett valresultatet. Om vi måste ha ett extra val, så skjut åtminstone upp det till slutet av 2015, och använd tiden väl fram till dess, alla sju!

2 tankar om “Sabotagepartiet finns kvar efter valet

 1. Man kan säga många saker, men innan valet var man rassist eller nazist om man ens yttra ordet integration eller invandrare. Nu har man äntligen börjat prata om det som tidigare varit tabu. Synd att ingen vågade/hann för SD….
  Hoppas att man lyssnar på alla i sverige nu— även dom som bara är 13% och verkar växa, annars så lär de öka i antal. ”anfall är bästa försvar” ja o månat fall, men att nu kalla alla 13% som Expressen gör för ej riktiga svenskar samt andra ”påhopp”, hur kan man tro att de ska hjälpa? Måla in folk i hörn och tro att de blir så glada och röstar på målaren? Knappast!

  • Jag har alltid yttrat orden integration och invandrare, och jag har aldrig blivit kallad nazist eller rasist. Däremot har vid något tillfälle någon enstaka person muttrat över att jag går för långt, men det är en del av diskussionen, och något man kan välja att strunta i.

   Det kanske är så att du sagt mer än bara ”integration” för att få den stämpeln? Typ ”jävla invandrare kommer hit och förstör släng ut skiten”, eller så.

   Det är inte SD som driver migrationsfrågan idag, påstår jag, utan det faktum att vi har en extrem flyktingsituation, som sätter press på landets välfärdssystem.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s