Ferrum

FerrumOm boken

Ferrum är min debutroman, som utkom i november 2012. En fristående forsättning kommer att ges ut hösten 2013.

Handling

Jackie lever ett okomplicerat singelliv i Stockholm på 2020-talet. Det förändras i ett slag när en hundraårig amerikansk kvinna vill träffa henne för att lämna över ett uppdrag som ska rädda Sverige.

Under 1930- och 40-talet växer föräldralösa oäktingen och torparungen Kajsa-Stina upp i värmländska Bergslagen. Sverige förändras, och hon växer med svåra utmaningar och val i en tid när nya dörrar öppnar sig för starka kvinnor.

Historierna löper parallellt genom boken, och knyts ihop först i slutet.

Ferrum är en spänningsroman på temat personlig integritet, där politiska och individuella beslut under nittonundratalet starkt visar sig påverka hela rikets säkerhet och framtid. Den ger en tankeställare som stannar kvar.

Ferrum ger också en inblick i attityder runt autism förr och nu.

Saxat ur Bibliotekstjänsts recension av Ferrum, häftepos 13114428, av Annika Johansson:

”I en liten bruksort nära Filipstad på 1930-40-talen arbetar sig tonåringen Kajsa-Stina beslutsamt ur sin påvra bakgrund och når en bättre tillvaro, men hennes kärleksliv lider på grund av missförstånd och felbeslut. Tjugosexåriga Jackie, i Stockholm på 2020-talet, kontaktas av en mycket gammal dam som har hemligheter att avslöja, och blir sålunda indragen i en historia som rör DNA-register och rikets säkerhet. De två spåren hör tätare ihop än man först kan tro. Kajsa-Stinas del i romanen är fin, då hon handlingskraftigt lyfter sig själv men inte för den skull lyckas i allt.”

Språket beskrivs som ”välvårdat”.

Beställning

Romanen säljs hos alla bokhandlare. Du kan också beställa den direkt från förlaget.

ISBN 978-91-980657-0-1

Bloggat

Egna blogginlägg

Recensioner: