Blånader och grånader

Politiska Landskapet

Det är intressant att blånader uppträder just runt Sälen och Åre.

Men jag är än mer nyfiken på grånaderna runt treriksröset. Vad i hela friden är det för stackars flyktingar som letat sig ända dit och retat upp lokalbefolkningen så till den milda grad att de flyr till Sölvesborgske Jimmie?

13 tankar om “Blånader och grånader

  • Jag vet inte säkert.

   Knallröda människor finns, grovt generaliserat, i två tappningar, och det är ett antingen-eller-förhållande (dvs ingen finns någonstans mittemellan):
   1. Teoretiker med en enorm altruism som drivs av en inre övertygelse om att samhället blir bättre när alla har exakt lika mycket av allting och ingen sticker ut.
   2. Den som har lite, är bitter och tycker att livet är orättvist och att de som är ”rika” står i skuld till den bara för att de har mer.

   I det första fallet handlar kampen om andra, och i det andra handlar kampen om en själv.

   I Nordnorrland lär det ha börjat med kategori 2. Man hade lite och ville ha mer av dem som var besuttna. Men barn till kategori 2 kan bli både 2 och 1, så jag tror det finns många eldsjälar och altruister av Joe-Hill-sort där också.

 1. Min teori är att när Migrationsverket placerar 100 ensamkommande barn, i en by med 200 invånare så händer det nåt. Uppslaget fick jag från Jörn där något liknande hände. 10 mil till närmaste polisstation gjorde att Konsumbutiken var nära att få stänga. SD får sina proselyter på såna ställen. Inte i välbärgade, etniskt rena områden. 🙂

  • Hej Conny! Har sedan i julas roat mig med släktforskning, och eftersatt bloggen … Jag vet inte varför brottslingar kommer hit, men jag tror det beror på bristande kontroll[möjligheter].

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s