7 tankar om “Framtidsretorik

 1. Jag förstår att de är rädda för framtiden och vill hålla ihop mot den. De försöker nog få tiden att stanna medan de har några väljare kvar. Tyvärr för S så är det nog kört. Stefan Löfven kommer säkert att charma en del ”kärringar o gubbar” som inte är så värst insatta i politiken, men efter ett tag kommer raset att fortsätta. 🙂

  • Jag tror han kommer att plocka tillbaka en del väljare – särskilt då de som lämnade sist, och egentligen bara demonstrerade sin ilska när väljarundersökningsföretagen ringde. Sedan tror jag S kommer att stabiliseras runt 27-28 procent. Vi får väl se.

   Juholt pratade ju bara om framtiden, och glömde att ha en politik för idag. Där tror jag Löfvén kan göra bättre.

   Reinfeldt är låst dels av alliansbanden, men framför allt av att leda en minoritetsregering där inget kan utföras utan stöd över blockgränsen.

   Det är inte direkt smashläge för någon.

 2. Mycket möjligt att du får rätt. Jag tycker det är intressant med flera partier som ligger strax över 4% spärren. Det innebär ju att flera partier kan ”försvinna” vid nästa val och vad blir då konsekvenserna av det osv? Det som jag tycker är konstigt är att MP har såpass stort förtroende bland väljarna (åtminstone i mätningarna) de har ju ingen politik.

  SD håller på att bli ett etablerat parti och det kan vi tacka de övriga 7 partierna för. Tack de övriga 7 partierna!

 3. Den nye S-ledaren är en obildad skitstövel som inte kan sitt eget partis historia!

  ”Sverigedemokraterna är inte vilket parti som helst, utan ett parti som står för något vi aldrig kan acceptera”, sa Stefan Löfven enligt IF Metalls hemsida. Detta sa han 2010, när han inte var partiledare alltså!
  Hur ska denne blindbock kunna föra S framåt i en tid då folk börjar bli upplysta om den verklighet de lever i?

  Ännu en PK-ist som försöker göra karriär inom politiken. Typiskt att såna här verklighetsfrånvända gubbtjyvar inte kan peka på vad det är de inte kan acceptera. Är det att sanningen om Socialdemokraternas rasistiska förflutna kommer fram, eller är det rädslan för att förskingringen av skattebetalarnas pengar som sossepamparna gjort sig skyldig till kommer upp till ytan igen?

  Jag blir trött på såna här mähän som inte har nåt att tillföra, de vill bara flyta ovanpå så långt borta från problemen som möjligt. De vill bara stå i talarstolen och hoppas på att det ska märkas i väljarundersökningarna att de sagt något bra. De letar hellre fel i andra partiers politik i stället för att bidra med något konkret själva. Sen vill de välkammade och fina bli intervjuade av nån syltrygg till journalist som är programmerad att ställa de rätta frågorna.

  Sverige har fått nog av såna här babblande clowner!

 4. Löfven vill inte samarbeta med SD ens i sakfrågor där de har samma åsikt. ”jag är feminist” pep den här lille barnslige mannen, som var bland det första han yttrade som partiledare. Han ska alltså företräda Socialdemokraterna! 😀
  Han verkar mest intresserad av att få en plats i sandlådan, och vill visa att han minsann är emot SD. Vad kan den här barnslige lille feministen tillföra socialdemokratin? Han är bara en liten vänsterfjant programmerad av EXPO. Han skulle stannat på sin plats, han tjänade ju bra där. Men han vill väl visa att han är en duktigare pajas än Juholt. Undrar om det inte skulle vara på sin plats att intelligenstesta folk innan de valdes till partiledare.

  Socialdemokraternas höga siffror beror på folks ointresse för politik. De läser PK-tidningarna och glor på SVT, och vips så vet de precis hur de ska tänka. Verkligheten kryper dock närmare och närmare, och snart är vi framme vid ett historiskt vägval där det gäller att ta ställning och välja väg, och inte som tidigare försöka sova sig ur problemen.

  • Juholt tyckte jag var ett stort skämt – och då syftar jag inte bara på alla konstiga uttalanden, utan på att han med flit använde fula retoriska knep för att säga rena felaktigheter – av okunskap eller taktik vet jag inte, men det störde mig enormt.

   Men Löfvén har gjort ett bra intryck hittills, även om det föralldel inte är starkt, eftersom han syns så lite. Det blir spännande när det blir ett skarpt läge.

   Löfvén sitter i en rävsax. Nu när de går åt höger kommer de, när det går upp för gemene man, att tappa till Sjöstedt. Och då kommer mittenväljarna att dra öronen åt sig. Så hans största utmaning blir inte bara att skapa ett valmanifest som håller ihop, utan också att övertala vänsterväljarna att stanna kvar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s