Debatten om åldersbestämning

Antalet ensamkommande flyktingbarn har ökat det sista decenniet från några hundra till flera tusen om året.

Jag tycker det låter vettigt att vi försöker harmonisera åldersbestämningsreglerna med vår omvärld, av alla de skäl som Staffan Danielsson tar upp. Det är särskilt viktigt att vi som tycker invandring generellt är positivt, och som ser det som en självklarhet att vi i i-länderna hjälper asylsökande, också kan ta den andra änden av debatten: den som handlar om att ha regler som motverkar missbruk.

Det tjänar alla på.

5 tankar om “Debatten om åldersbestämning

 1. Det här är ren människohandel! Hur kan ett barn, i många fall utan någon som helst utbildning, ta sig från en världsdel till en annan, för att sen ta sig tvärs över den nya världsdelen och slutligen hamna i Sverige? Och denna bedrift klarar barnet helt ”utan papper.”

  Sanningen är ju att de får hjälp från första början av människosmugglare. En 16-åring från Afganistan eller Somalia har självklart ingen kunskap om Sverige. Det är tjocka släkten (som inte finns) som vill komma till Sverige. För att de ska kunna komma hit skickar de, med hjälp av smugglare, hit unga män som när de väl är här kan förenas (anhöriginvandring). När de väl kommit till Sverige och fått sin asylansökan avslagen så kan de inte skickas tillbaka eftersom de måste ha någon i hemlandet som tar emot dem. Och eftersom de är ”ensamkommande” så har de ”naturligtvis ingen som tar emot dem.” Anhöriga till ”barnen” uppstår i många fall ur tomma intet sen de fått asyl och kan komma efter.

  Hela Sverige har blivit ett ljugande, fuskande och stinkande land. Svenska hjälporganisationer är genomruttna, Migrationsverket likaså. I Sverige accepteras endast ”sanningar” som passar demokraturens etablissemang. I toppen sitter människor som inte bryr sig om att världens barn far illa. Det enda de bryr sig om är sina egna skyhöga löner. Om Sverige menade allvar med att hjälpa barn i världen som har det svårt så lurade man inte hit dem för att leva i den främmande Svenska kulturen, där de hamnar i utanförskap i gettoliknande enklaver.

  Självklart ska vi hjälpa den lilla skara som är flyktingar, men det vi i själva verket gör är att vi hjälper människosmugglare. Människor som flyr pga krig flyr till grannländerna, inte till Sverige.

  Dessa människor som styr i demokraturen Sverige har dessutom mage att anklaga Sverigedemokraterna för rutten människosyn, när det i själva verket är dem själva som har den ruttnaste människosynen i hela västvärlden. Använd miljarderna där de gör nytta, i människornas hemländer! Då kan man hjälpa oändligt många fler.

  En synkronisering av åldersbestämning är bra.

  • Det var mycket. Låt mig börja från början.
   1. Hur barn kan resa: Jo, det kan de. Jag släktforskar en del, och kan berätta om tioåringar som reste ensamma över Atlanten. Människor i nöd har i alla tider fattat det svåra beslutet att skicka bort sina barn. I Sverige var det hunger och fattigdom, och i andra länder kan det vara krig eller andra sorters förföljelse.
   2. Det finns fall av människosmuggling, och det finns också fall där de inte använts.
   3. Anhöriginvandring: Nej, där har du helt fel. Anhöriginvandring gäller ENBART minderåriga barn och partners. Du kan alltså inte flytta till Sverige på den grund att du har en släkting här.

 2. Nej Svava, jag har inte fel! Så här säger Migrationsverket:

  ”Om ett barn beviljas uppehållstillstånd som flykting eller skyddsbehövande har familjen rätt att återförenas med barnet/ungdomen i Sverige.”

  Barnen skickas inte bort, de skickas till Sverige för att det är lättare för barn att få uppehållstillstånd. Barnens släkt räkna kallt med att barnen får uppehållstillstånd så att de själva kan komma efter som anhöriga.

  Sanning är en sak, åsikt en annan!

 3. Det är riktigt, om barnet fortfarande är barn när bedömningen är klar, vilket ju inte är fallet om det är 17 när det kommer, av samma skäl som jag angav ovan : minderåriga ska leva med sina föräldrar. Men du pratade om 17-åringar, eller hur?

  Dessutom måste barnet isf ha verkliga asylskäl och inte bara humanitära skäl.

  Det handlar om total några hundra pers om året, medan de ensamkommande flyktingbarnen uppgår till flera tusen.

 4. Jag har inte nånstans i min kommentar pratat om 17-åringar. Däremot har jag tagit en 16-åring som exempel. Dessutom är det så att barn under 18 år har rätt att återförenas med sina föräldrar. Sen vet du lika väl som jag att det bara är en liten del av alla som beviljas asyl som har verkliga asylskäl.

  Sen måste du förstå att jag inte har något emot invandrare, och att jag inte har något emot någon människa på den här planeten pga etnicitet. Det är invandringspolitiken jag kritiserar.

  Om man har en gammal bil som är väl insliten och fungerar bra, och sätter in en kraftigare motor så kommer andra delar inte att orka med, bilen kommer helt enkelt att gå sönder. Därför måste man samtidigt anpassa resten av bilen till den nya situationen. Det har 7-klövern inte förstått. De tror att det bara är att köra på och gasa sig ur problemen, och då får vi den här situationen med utanförskap och kriminalitet som vi har i Sverige i dag.

  Det finns många parametrar som ska vägas in i den nuvarande allianspolitiken. Ett exempel på en sådan är att om Sverigedemokraterna påstår att jorden är rund, så är den platt i 7-klöverns ögon, om du förstår vad jag menar. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s