Mammorna och KD

KD går ut och säger sig vara emot ”pappamånader”. Egentligen är det förstås öronmärkningen av dagar till respektive förälder man är emot, men i praktiken är man emot att tvinga pappor att vara hemma – därom råder ingen tvekan.

Då får man vips en bunter nya väljare – sannolikt främst från andra allianspartier.

Det är inget konstigt med det – de väljare som varit emot öronmärkningen har tidigare inte haft någonstans att ta vägen, och även om KD aldrig själva kommer att kunna driva igenom någon förändring känns det nog ändå bra för dessa väljare att partiet när frågan kommer upp.

Det som däremot är rätt anmärkningsvärt är att de manliga väljarna inte ökar alls – utan det är de kvinnliga som prioriterar denna fråga.

Vad kan man läsa ur det?

7 tankar om “Mammorna och KD

  1. KD lever i nån sorts drömvärld. Har deras politik någonsin härrört från eller utmynnat i något vettigt? Deras s.k. familjepolitik triggar mig ordentligt. Det är nästan så att jag tror att jag är Fi-väljare ibland. Deras högsta önskan verkar vara att få demontera förskolan. Vad skulle hända med Sveriges arbetskraft (som också ”värnar om”) om förskolan försämrades i den kraftiga grad som deras politik skulle innebära? Argh. Jag är skitglad för förskoleverksamheten. Jag vetefasen hur vårt liv skulle gå ihop utan den…

    Argh. KD får mig att gå igång lika mycket som V. Sorry. 🙂

  2. Män ser till politiken som helhet som partierna driver. Kvinnor röstar i mindre grad ideologiskt än män, därför är kvinnor mer lättpåverkade. Egentligen är det sjukt att vi har ett riksdagsparti med religionen som grund.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s