Vår nya brevlåda

BrevDär vi bor funkar posten helt undermåligt, sedan många år. Helt korrekt adresserade brev till grannar – ibland många kvarter bort – hamnar hos oss, och vår post hos dem. En del försvinner.

Och det är problematiskt, för den som skickar posten, vilket för det mesta är någon som vill ha någon sorts betalning av mig, tror ju att den kommer fram. Om jag senare förklarar att ”jag fick aldrig …” blir jag inte trodd.

Jag har förstås ringt posten, och mailat dem av och till under åren. Och svaren brukar bli att det är egentligen inte de. Förmodligen. Det är nog någon annan postutdelare. De har ju konkurrens numera och det måste vi ju fatta att då blir det så här dumt.

På tisdagar kommer sophämtarna. När de tömt soptunnan ställer de den lite hursomhelst mitt i gatan. Det är lite samma sorts nonchalans. Vi grannar brukar försöka hjälpa varandra och flytta in soptunnor som hamnat väldigt långt ut, men det är inte alltid man hinner med.

Igår hamnade vår tunna efter hämtning så långt ut att brevbäraren tydligen inte tog sig fram till brevlådan.

Lösningen blev att placera posten i soptunnan.

Jag vet ärligt talat inte vad jag ska göra.

Kan man avsätta Posten?

4 tankar om “Vår nya brevlåda

  1. Hej Helena!

    Vad tråkigt att läsa att postgången inte har fungerat som den ska i ditt område. Självklart är det viktigt att posten kommer fram till den adress som står på kuvertet och placeras i postlådan. Om problemen fortsätter bör du kontakta vår kundservice igen, telefonnummer 020-23 22 21, vardagar kl 8-18. På så sätt kan vi kontakta ditt lokala brevbärarkontor och undersöka varför posten inte delades ut på rätt sätt.

    Vänliga hälsningar / Klas på Posten Kundservice

  2. Men vilken tokig brevbärare! Det är ju samma sak som att säga att din post inte är viktig, bara skit som kan slängas direkt! Varför finns det inte längre någon yrkesstolthet? Förr hette det ju att posten skulle fram i alla väder. Hoppas att det ordnar sig för dig.
    Kram Kim
    #kommentera100

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s