SDs stöd som Judaspengar

Det finns tre lägen när en regering behöver riksdagens stöd.

Först när den ska skapas.

Sedan årligen när budgeten ska klubbas.

Sedan vid lagförändringar och mindre budgetändringar.

Nu menar somliga att blocken måse välja innan om de ska ta emot ”stöd” av SD. Det vilar någon form av Judasinsinuation över det hela.

Reinfeldt har sagt att han sitter kvar om de blir störst, men egentligen skulle han förstås i teorin kunna sitta kvar ändå – dock har han varit mycket tydlig på denna punkt. Det viktiga är att budgetarna kommer att gå igenom även med en minoritetsregering. Det gör att båda blocken kan överleva i denna form.

Sedan fattar jag inte varför man måste hitta en kompis på andra sidan staketet FÖRE valet – det räcker väl med att frågor löses ad-hoc…

I och för sig kan jag förstå att rödgröna politiker tycker det vore trevligt att veta definitivt att de om de får ett mandat mer än alliansen kan bilda regering utan strul, men detta ska inte blandas ihop med väljarnas behov av besked för att kunna rösta.

AB, SvD

8 tankar om “SDs stöd som Judaspengar

 1. Patetiskt att folk inte känner till bibeln. Nämna Judas pengar som någonting dåligt. Jaha och vad hade hänt ifall han inte hade förrått Jesus enligt den bibliska legenden? Duhhh.

 2. Var det dig jag skrev till att jag inte skulle rösta.

  Bildbevis: http://sv.tinypic.com/view.php?pic=fz69ol&s=7

  Jag tänker inte rösta eftersom det inte finns någon mening, en av de stora bevisen rör debatten kring SD, för om de kommer in i riksdagen så får de alltså 4% eller mer av sevsnka folkets röster, men i ”demokratin” Sverige så är det ett problem, INTE för att människor ogillar en förd politik, utan för att parti röstas in demokratiskt i Sveriges riksdag. Sakfrågan spelar uppenbarligen ingen roll.
  En sådan förljugenhet tänker jag inte vara en spelbricka i, utan jag tänker ge upp helt och hållet, erkänna maktlösheten, och låta politikerna och de med din åsikt få ta hand om Sverige ifred. Jag tänker ruttna bort ifred.

  //Rickard Melkersson

  • OK, jag förstår. Jag tolkar det som att du tycker att ett parti som representerar 4% av Sveriges befolkning i själva verket borde få välja en väg för Sverige som de andra 96 procenten inte vill se.

 3. Nej, jag har en rad argument om varför jag inte ska rösta. Förljugenheten om SD är ett argument.

  Jag tycker att partierna borde se SD:s växande som en varningsklocka att SJÄLVA ta itu med problemen.

  Varför tänker du själv rösta?

  • Jag kommer att rösta på ett av de sju riksdagspartierna.

   Det betyder att med ungefär 50% sannolikhet får jag se en politik jag gillar, annars får jag inte det. Det är spelets regler – att knappt halva Sverige är orepresenterade i en regering.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s