Det gick inte att tiga ihjäl dem

Äntligen har media börjat granska Sverigedemokraterna. Inte en dag för tidigt!

Länge verkar man ha tänkt att om man bara blundar riktigt hårt kanske de försvinner.

Det gör de inte, för eftersom den enda bild av vad de vill som sprids är deras egen, samt en massa felriktat trams på bubbelnivå om att de är ”odemokratiska”, som alldeles uppenbart bara är gnäll från ”etablissemanget”, börjar även ganska normala människor som tröttnat på blockpolitiken snegla åt deras håll – alldeles i onödan.

De har så mycket verkligt idiotiska idéer för sig, så det är bara att dra fram dem i ljuset, så spricker de som trollen.

Nu ser jag fram emot hur de förklarar hur de samtidigt som de vill förbjuda muslimer att fira Ramadan tycker att de är för religionsfrihet.

Kolla TV-licenser, barnflickor, nasseförflutet och krimhistoria på riksdags- kommun– och landstingskandidater, precis som för alla andra partier! Det är medias förbaskade skyldighet när de så länge stått och svajat på 4%-spärren.

Ställ obekväma frågor – teman lär inte saknas.

Men sluta med klyschig flumkritik utan innehåll av typen ”Ni har en hemsk människosyn”.

Det är bråttom nu!

SvD, Exp, Exp, VT, DN, SvD, GP, SydSv, Exp, Exp, AB, AB, AB, Svd

15 tankar om “Det gick inte att tiga ihjäl dem

 1. Det finns två skattebetalda tv-kanaler, och tre eller fyra riktigt stora tidningar där man under månader, kanskee rentav ett halvår, hade kunnat föra en seriösa debatt med SD och riktigt slå ner dem i skorna där de har fel, t ex beträffande invandringspolitiken?

  Men problemet är att SD har RÄTT om invandringspolitiken, om kriminalitet, om bristande äldrevård, om kostnaderna för massinvandringen, om kostnaderna för missriktat bistånd till diktaturer världen över.

  Så det går inte att slå ner dem i skorna, som t ex Sjalen Sahlin försökte, och Mådan Olofsson. Både tappade humöret, misslyckades, blev utskämda.

  Det är DÄRFÖR man har undvikit all diskussion med Jimmie Åkesson. Man har inte vågat.

  Tag reda på P4 (Blekinge) intervju med Jimmie Åkesson. Där kan ni få höra på en kvalitetsintervju med Jimmie. Vettiga frågor, ingen hets, och en Jimmie som garanterat överglänser vad vi i övrigt har hört från gammaldags politikermunnar i detta val.

  • Kalle008: jag påstår mig ha koll på vad SD vill – har läst långt mycket mer än de flesta någonsin orkar med, och min uppfattning är nyanserad. Jag hävdar att vare sig SDs politik eller SDs kandidater tål någonsomhelst granskning i sömmarna.

   Egentligen behöver man inte läsa så mycket om och av SD som jag gjort.

   Egentligen borde det räcka med att läsa det här för att inse vad SD går för: http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/politik/article5978707.ab

   Jag håller dock med dig om en sak – därav inlägget: det är bara tramsigt att komma med en massa klyschpåståenden, såsom både Maud och Mona och många andra hela tiden gör när det gäller SD. Jag begriper ärligt talat inte varför både politiker och media kör det stuket – för mig är det självklart att argument ska mötas med argument och inget annat.

 2. ”…börjar även ganska normala människor som tröttnat på blockpolitiken snegla åt deras håll – alldeles i onödan…”

  Ja, men man borde väl få ha vilka åsikter man vill ha, i Sverige, utan att behöva oroa sig för att bli överfallen i sitt hus och få ett hakkors inristat i pannan.

  Dock har du väl rätt överlag, våra etablerade politker har ju ett eget ansvar om de vill bekämpa SD.

  ”Avskaffa Sverige” – Birgitta Ohlsson, FP
  ”Jag tror att det är lite det som gör många svenskar så avundsjuka på invandrargrupper. Ni har en kultur, en identitet, en historia, någonting som binder ihop er. Och vad har vi? Vi har midsommarafton och sådana töntiga saker.” – Mona Sahlin, S
  ”Det ursvenska är blott barbari” – Fredrik Renifeldt, M
  ”För 70 år sedan var det en del av den svenska kulturen att män våldtog sina fruar” – Anders Schröder, MP
  ”Jag hade inte uppfattat att det var så att det var en vit tjej som blev slagen av en mörkhyad kille” Emma Blomdahl, KD (bakgrund: http://henrik.motpol.nu/?p=185#more-185)
  ”När revolutionen kommer lovar jag dig att se till att det är jag som håller i geväret som skall skjuta dig” – Kalle Larsson, V
  ”Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige” – Maud Olofsson, C

  Det här är den gällande agendan hos alla sju riksdagsaprtier när det gäller synen på migration och svenskar; de ser ner på och föraktar Sverige.

  Jag vill inte att de som styr över våra liv ska ha hata oss. Tänk efter hur absurt det är egentligen.
  Kvar återstår bara SD, som inte heller de kommer göra någon skillnad.
  Jag känner mig så jävla maktlös och förråd av dem, tänk efter, om man är svensk och stolt över det, och inte vill ha politiker som konstant förnekar svenskars existens och hånar svensk kultur m.m., då blir det i princip bara nazister kvar.
  Det är så frustrerande, man är i princip tvungen att välja mellan två alternativ; 1) en elit av förrädare eller 2) nazister.
  Det är bl.a. därför som jag eldade upp mitt röstkort, jag vill inte vara delaktig i något sådant, utan jag är trött på hyckleriet och ser ingen framtid i vare sig Sverige eller något annat land.

  Vi ungdomar lever i en verklighet som inte politkerna (eller ni goooda människor från den äldre generationen) känner till, och jag tycker faktiskt att även vi svenskar ska ha rätt till våra traditioner (när invandrarnas kultur framhävs hela tiden), utan att behöva hånas eller fråntas dem.

  Men så får man inte tycka, för då är man en nazistrasist. Varför ska man ens bry sig att nyttja sin ”demokratiska” rätt att rösta i ett sådant klimat, det är ju endast förnedrande.
  Nåja, du vill ju motarbeta SD så då hoppas jag att du kan sova gott inatt iallafall för jag är en som förmodligen hade röstat på SD, men nu inte tänker göra det utan tänker ”soffligga”, alternativt ta självmord, istället.

  Fyfan vad jag hatar Sverige och alla jävla politiker och journalister.

  //Rickard Melkersson

  • Jag hittar inga bra ord för att svara dig. Jag lånar istället av någon som var bättre på detta än jag, Vilhelm Moberg:

   Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

   Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

   Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

   Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.

   Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan! Vårt land brer vida ut sig i världsdelen. Men vi är få, vi är de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer, så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor.

   I ensamheten i stora ödsliga skogar har en svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts, har gett oss krafter – andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, gett oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkstyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens ihållighet.

   Det verkligt svenska är sålunda ursprunget – vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke. Det är några barn i en gråmosses lavstuga på skogsbacken en enslig kväll i skymningen. Far är på regementsmötet, mor på dagsverke uppe i Roten. Barnen sitter vid stugans fönster och trycker sina näsor platta vidmot emot glaset. Finns det inte någon där nere på vägen? Det är fattigdom – men en stolt fattigdom, som hjälper sig själv till livets tillräckliga uppehälle, till det grova, men mustiga dagliga brödet från rågen på åkerlappen kring stugan. Det är en sund och fri barnaväxt, som den vilda örtens mellan enbuskarna i hagen. Det är frid och trygghet i ett fredligt land, där barnen föds fria av fria föräldrar. Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art. Detta är det egna, det som aldrig skall låta sig utbyta mot något främmande. Detta är roten och blodsbandet, min andliga arvslott som jag har att föra orörd vidare åt mina egna barn. Detta är för mig det svenska, det omistliga.”

   – Wilhelm Moberg, Svensk strävan, 1941

  • Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med alla citaten ovan – men jag kan kommentera ett, nämligen Fredrik Reinfeldt, för det har jag nämligen läst själv – han sa det i en skola, vill jag minnas. Vad han menade var att influenser mellan länder är nödvändiga för alla länders utveckling. Jag reser mycket, och har varit ett tjugotal gånger i Kina, som faktiskt är ett land som under tretusen år försökt så långt bara möjligt att INTE ta in något utifrån. Nu är Kina betydligt större än Sverige, så man klarade sig faktiskt ganska länge, men halkade ändå ohjälpligt efter på alla plan – särskilt de vetenskapliga. Nu sätts alla resurser in för att ändra det. Sverige har haft ett flöde av människor som kommit till oss under alla år, och det har fört oss framåt. Jag har själv, precis som förmodligen halva Sverige, vallonblod, för att ta ett exempel.

   Det mesta som är svenskt kommer utifrån. Potatisen kom från sydamerika, köttbullarna från Turkiet. Med en inkluderande svenskhet kan man ha både sill och falafel på sitt midsommarbord. Det handlar inte om att vara ond eller god.

   Få länder har så starka traditioner som USA, och det landet är till nästan hundra procent byggt av invandrare. Man behöver inte sluta vara svensk för att man är för en inkluderande svenskhet.

   Sen kan du kalla mig för ”äldre generation” *host* om du vill – fyra av mina ungar är i 20-årsåldern, och de resonerar i grova drag likadant.

   Men jag kan förstå att om ditt enda mål är den ultimata svenskheten blir det jobbigt när majoriteten av svenskarna inte ser det så. Om ett par hundra år kommer nationaliteter knappt att existera längre, tror jag. Folk reser, flyttar, skaffar partners i/från andra länder och blandas därmed ut, både etniskt och genetiskt. Här och överallt. Det går inte att stoppa.

 3. Vi har mest diskuterat ekonomi, du och jag. Men det sista dygnets händelser har flyttat det hela in i en ny dimension. En ung man har attackerats och misshandlats på grund av sitt politiska engagemang, vilket i sig är helt oacceptabelt. Men både media och politiskt etablissemang inte bara tiger, vilket hade varit illa nog. De spär istället aktivt på de stämningar som ledde till attacken. Statsministern vare sig nämner, eller fördömmer, övergreppet på åsiktsfriheten. Istället hetsar han än mer. Expressen publicerar en ledare som nästan är en uppvigling till mord. Bara två journalister, Per Gudmundsson SvD, och Lotta Gröning, Expressen, höjer sin röst mot det politiska våld som drabbar SD. Ingen politiker har yttrat ett ord till försvar. Istället beskriver man SD som hatiska, som nazister, och farliga idioter.

  Detta är den yttersta konsekvensen av det Richard i inlägget innan talar om. Föraktet mot svenskar, och mot det svenska. Stolta får vi vara bara i relation till det icke-svenska, nämligen när vi omfattar det främmande med tolerans och acceptans. Att vara stolta över oss själva, eller känna samhörighet med vår kultur, vår historia, våra traditioner, det anses i bästa fall som förlegad nostalgi, i sämsta fall som skum nationalism. Du var ju själv inne lite på de spåren, med ditt raljerande över inlagd sill? För det är detta man har reducerat oss till. Köttbullar och sill! Den kultur som frambringat Strindberg, Dan Andersson, PärLagerqvist, Zorn, Carl Larsson, Karin Boye, Ingmar Bergman, Fröding, Ferlin, Erik Axel Karlfeldt, Hjalmar Gullberg, Bellaman, Taube, Vilhelm Moberg, Selma Lagerlöf, Viktor Rydberg, John Bauer, Alfred Nobel, Lars Magnus Ericsson, Alfred Dahlen, Dag Hammarskiöld, Folke Bernadotte, Astrid Lindgren, Esaias Tegner. Skulle essensen av allt detta var inlagd sill?

  De citat Richard tar upp i sitt inlägg är ju nästan perversa. De tyder på en så stor historieförfalskning och förakt för det egna folket att man bara baxnar. Hur har vi låtit makten i landet hamna i händerna på dessa dödgrävare? Det är ju som att höra Grima Ormstunga tala!

  Jag har arvsrätt till detta land. Mina förfäder har bott och verkat här sedan vikingatid. De fanns här när Birger Jarl lyste lag och fred över landet. De stred med Smålands Ryttare i trettioåriga kriget, de tågade med Karl X över bälten. En av dem var med Karl XII i Turkiet, och deltog i hans ritt hem till Sverige. Min farfarsfar var agitator, och reste tidvis runt med August Palm. Min farfar gjorde samma sak tillsammans med Gunnar Sträng.

  Så ska jag med ett ursäktande leende då kliva åt sidan och lämna över allt till främlingar som vare sig talar mitt språk eller respekterar mig? Bara för att det är snällt? Gissa två gånger!

  • Ja, fast hoppas du noterar att vad jag faktiskt säger – och har sagt hela tiden, i månader – är att man ska sluta vägra ta i SD med tång och istället kommentera sakfrågorna.

   När det gäller Sverigedemokraten är det för det första oacceptabelt att människor utsätts för brott. Sedan undrar jag om det var på grund av att han var sverigedemokrat, eller på grund av något helt annat. Många SDar har kriminellt och/eller nazistiskt förflutet. Det kan vara en intern uppgörelse. Fortfarande självklart ett brott, men det är långt ifrån tydligt för mig att det är politiskt, eller, som du skriver, ett ”övergrepp på åsiktsfriheten”.

   Det är därför viktigt att polisutredningen får ticka på, så att klarhet kan bringas. Jag vet inte varför statsministern skulle kommentera, egentligen – när vi vet så lite, men jag är den första att hålla med om att om det visar sig att det enbart var för att han var politiker är det fruktansvärt.

   Essensen i Sverige är inte sill, men eftersom SD-anhängare gärna pratar midsommar brukar jag använda det. Midsommar för mig är midsommarstång, blommor i håret och mat (fast själv är jag vegetarian, så ingen sill för mig). En och annan snapsvisa också.

   Ingen av de konstnärer, musiker och författare du nämner verkade i ett isolerat Sverige. Gissningsvis hälften av Taubes visor, som jag växte upp med, handlar om länder utanför Sverige – ”På Collabellas höjd” eller ”Samboronbon” t ex. Moberg bodde länge i USA, vilket fick honom att skriva Invandrarna och Utvandrarna. Strindberg var starkt influerad av övriga, europeiska tiotalister.

   De citat Rickard nämner är just citat, formulerade som delar av ett större sammanhang till en specifik publik. Jag är rätt övertygad om att om någon bad dessa människor formulera sin åsikt om svenskhet i en enda mening hade det inte blivit dessa. Läs gärna min kommentar ovan.

   För att leva i ett svenskt Sverige krävs inte främst politiska beslut. Det är vi själva som väljer var vi vill bo och hur vi vill leva, såvida man inte tänkt sig att politiker ska börja skilja på färgade och vita. Jag tror, som jag skrev till Rickard, att hela världen är på väg mot en total uppblandning, under de närmaste seklerna. Nu när folk kan röra sig fritt, och knyta kontakter fritt, och företag flyttar runt människor hela tiden kommer alltfler att leva sina liv utanför sina hemländer.

   Jag jobbar på ett stort, internationellt företag och reser mycket mellan våra kontor, och kan konstatera att vi finns överallt, vi svenskar, precis som vårt kontor i Stockholm är fyllt av icke-svenskar.

   Jag kan själv känna lite sorg ibland över att det Sverige min mormor och mormorsmor levde i är borta för alltid, men vi kan inte hindra det som oundvikligen händer genom att vara allmänt grisiga mot dem som kommer hit.

   Ställa krav, ja. Ha koll på flyktinginvandringen så att den inte belastar Sveriges ekonomi mer än nödvändigt, ja. Men att upphäva religionsfriheten och införa någon form av apartheid samtidigt som vi, som jag skrev, mobbar muslimer med alla medel och hoppas de tröttnar och försvinner, är inte en väg mot ett vackrare och bättre Sverige. Inte för någon.

 4. En intern uppgörelse? Är du seriös? Sen när började nazister bryta på arabiska?

  Att många SDare har ett kriminellt eller nazistiskt förflutet är dessutom en propagandamyt som inte har minsta förankring i verkligheten. Liksom den lika omhuldade myten att SDs sympatisörer är lågutbildade och arbetslösa.

  Beträffande din vision om det kommande multikulturella globala samhället, så finns det väl inget att säja om. det är ju just det, din vision. Huruvid den blir sann eller inte vet vare sig du eller jag. Men jag tror du drar lite väl stora växlar på din egen verklighet, som trots allt är en rätt smal nisch inte bara i det svenska samhället, utan i alla samhällen jorden över.

 5. Jag har läst lite mer om vad pressen skrivit nu, och skrivit ett nytt inlägg. Har lämnat tesen, kan man säga.

  Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om att SD inte skulle ha många nassar – SD var ju i princip BARA nassar förr. Har du glömt det?

  Sedan vet jag att JÅ rensat rejält, men det är helt säkert många som bitit sig kvar.

  Min vision är inte någon form av önskedröm, snarare en gissning – jag tror vi hamnar där. Men den som lever får se – och det lär väl ingen av oss göra. 🙂

 6. ”…Jag kan själv känna lite sorg ibland över att det Sverige min mormor och mormorsmor levde i är borta för alltid,…”

  Det är det som är det tråkiga och det som jag inte vill ska ske.

  ”…men vi kan inte hindra det som oundvikligen händer genom att vara allmänt grisiga mot dem som kommer hit…”

  Nej, men det måste väl inte heller vara obilgatoriskt att tycka om utvecklingen.

  //Rickard Melkersson

 7. Pingback: Hvad vill Sverigedemokraterna? | TheGambia.nu

 8. Pingback: Hvad vill Sverigedemokraterna? | Afropé.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s