RUT för SD

Sverigedemokraterna hoppar jämfota över att de nu kommer att få tillgång till RUT. Inte avdraget, utan Riksdagens UtredningsTjänst.

Som folkvalda har de nämligen rätt att beordra RUT att titta på lite ditt och datt av intresse.

Därför ska RUT nu börja ägna sig åt att titta på kostnaderna vi har för invandringen. Det kan väl i och för sig vara bra, så slipper de drälla runt sina egna astronomiska siffror i bloggar och artikelkommentarsfält.

Det otäcka är när man bryter ner det ett steg till. Vilka invandrare är lönsamma? Amerikaner? Libaneser? Kineser? Finnar? Vita? Svarta?

Sedan tänker de – åtminstone enligt förhoppningar från sina förväntansfulla väljare – beställa undersökningar kring vilken etnisk bakgrund våldtäktsmän har.

Vi som läst statistik vet att om du tar ett uppenbart slumpartat fenomen, som till exempel vilken etnisk bakgrund människor födda 10 maj 1990 har, och sedan bryter ner det hundratal det kan röra sig om i grupper, så kommer en eller ett par grupper att sticka ut. Det kan till exempel bli så att oproportionerligt många människor från Kroatien och Italien råkar vara födda denna dag, men det betyder uppenbarligen inte alls att dessa människor är mer benägna till tiondemajfödslar, utan bara att urvalet inte var tillräckligt stort för att undvika slumpmässig överrepresentation.

Samma svar kommer man att få om man tittar på våldtäktsmännens bakgrund. Något eller några länder kommer obönhörligen att vara överrepresenterade i urvalet, utan att detta i sig bevisar någonting alls.

Lite citat plockade här och där:

”Genom att få tillgång till Riksdagens utredningstjänst kan SD också snabbt få fram mycket intressanta fakta som bara ligger och väntar på att få offentliggöras och avslöjas för alla ovetande och bedragna människor som lever i detta land.”

”Sverigedemokraterna kommer att få tillgång till riksdagens utredningstjänst. DET blir roligt. Hela etablissemanget kommer att behöva börja tala TILL sverigedemokraterna istället för OM dem. Jimmie Åkesson kommer att vinna varje debatt – han skär varje motståndare i smala skivor. Hela den nationella debatten kommer till ytan.”

”Om mindre än en vecka kommer SD ha tillgång till riksdagens utredningstjänst och då kommer svenska folket få SE PÅ SIFFROR!! Samtidigt kommer SD:s stöd skjuta i höjden när lögnerna och mörkningen äntligen officiellt uppdagas.”

Och sedan då?

Ska SD författa motioner kring utvisning av samtliga italienare och kroater baserat på denna statistik? Ska folkgrupper som har svårt att få jobb snabbt nekas uppehållstillstånd baserat på deras landsmän eller religionsfränder visat sig svåranställda?

Ska vi kanske sedan fästa märken på dem som tillhör de våldtagande folkgrupperna?

På rockslagen?

Så vi känner igen dem?

SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, SvD, AB, DN

4 tankar om “RUT för SD

 1. Nästan alla väldtäktsmän är faktiskt av det manliga könet. Vi kan nog inte utvisa alla, men SD kan byta riktning i frågan och gå ihop med Gudrun om mansgrisskatten.

  Att invandrare är svåranställda beror inte alltid på invandraren och dens kompetens. Sådant är tragiskt uppenbart för oss, men de skiter nog i det.

  Jag vet inte hur den här RUT fungerar, men jag befarar att det kommer att spela stor roll hur de ställer och vinklar frågan. T.ex., om de bara frågar hur mycket invandringen kostar Sverige, då hoppas jag att de får några riktigt smarta mångsidiga ekonomer på jobbet som tar i beräkningen både plussen och minusen. Men om de bara frågar om utgifter eller bidrag eller vem vet vad…

  Och sedan undrar jag en sak. Om de ska undersöka vilka invandrarbakrund som är mest och minst kostsamma… tja, hur gräver de fram den statistiken? Kommer jag med, t.ex.? I vilken magisk dator finns information att jag — som nu är svensk medborgare och därmed inte registrerad ”i nutiden” så att säga som utländsk — har ett jobb, betalar så här mycket skatt, får så här mycket bidrag, har fött så här många barn, kostar så här mycket i sjukvård, etc. Jag vill i alla fall inte tro att det är så lätt att räkna in mig i den utsträckningen. Just för att jag blivit svensk medborgare och ingår nog inte i sådana datauppsamlingar längre — men då blir jag matematiskt/statistiskt sett precis vad jag är i den socialla diskussion: ”Ja, men, vi menar inte DIG.” (Underförstått: för att du är så försvenskad att vi inte tänker på att räkna med dig när vi pratar om hur jävligt dåligt assimilerade invandrare är. På tal om dåliga statistiker.)

  Mannen min kom på häromdagen att de kan i alla fall inte påstå att jag har kommit hit och snott någon annans arbete. Vi har minst 10 invandrare bland våra elever, och med vår lärartätthet så räcker det faktiskt mer än väl till min lärartjänst. Jag är bara rena skatteintäkter!

  • Ja, men om vi utvisar alla män för att de är potentiella våldtäktsmän blir det jobbigt när bilen ska packas inför semestern – har du tänkt på det? Och alla väskor som ska bäras ut…

   Jag vet inte riktigt hur de tänkt sig ställa frågorna, men jag hoppas att de som utreder är professionella. Du ser vilken förväntan som finns i citaten – om man söker på ”Riksdagens Utredningstjänst Sverigedemokraterna” ser du att detta är deras våta dröm – nu ska Sanningen fram.

   http://www.sydsvenskan.se/val2010/article1230237/Chatta-med-Sverigedemokraterna.html

   Pelle: Vad är det första du kommer göra vid ett eventuellt riksdagsinträde?
   Jimmie Åkesson: Fira! Därefter ska vi uppdra åt Riksdagens utredningstjänst att räkna på vad massinvandringen kostar. (Dessutom finns en hel del i vårt valmanifest att jobba med – 99 olika förslag.)

   Det som pyr otäckt i magen är parallellerna med Tyskland under 30-talet. Hitler var en fjant som ingen räknade med, förrän han plötsligt tack vare arbetslösa och andra missnöjda yngre män blev folkvald, och sedan var nästa steg att peka ut grupper av människor som skyldiga till allt som gått fel.

 2. Svava! Med din ovanstående kommentar målar du upp en extremt obehaglig bild.
  Må den inte besannas. Får ont i magen av bara tanken på fortsättningen….

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s