Islamfientlighet i full blom

De allra, allra flesta av Sveriges drygt hundratusen muslimer klär sig som vi, jobbar, umgås med kompisar, sätter upp adventsljusstakar och är som folk är mest. De är ungefär lika religiösa som en genomsnittlig svensk.

De muslimer som är verkligt religiösa sätter tolerans, fred och medmänsklighet högt, och tar starkt avstånd från alla krigshandlingar.

Fundamentalister med förvriden världsuppfattning finns inom alla religioner.

Sveriges alla islamfientliga tillbaka-till-femtiotalet-ivrare gnuggar just nu händer av lycka över att det hot de målat upp äntligen finns på riktigt.

Jag ser en enorm risk för öppna trakasserier av muslimer – som i USA efter elfte september.

Vi måste hjälpas åt att stoppa intoleransen, och värna om religionsfriheten och respekten för oliktänkande.

SvD, SvD, SvD, DN, DN, AB, SvD

66 tankar om “Islamfientlighet i full blom

   • Vad du och andra borde begripa det är 1. att svenska folket aldrig gett sin tillåtelse till det mångkulturella samhället, 2. att ingen annan religion hotar som islam, 3. att hotet från islam kommer sig av att islam i första rummet måste förstås som den teokratiska diktatur med statsbätare ambitioner (som i Iran) som är fallet, 4. att Sverige egentligen inte skall betraktas som sekulärt, utan AVKRISTNAT, dvs oreligiöst och befriade från Katekesen (den svenska kristna version av Koranen) och f d Svenska Statskyrkan har Svenska kyrkan ett årligt medlemstapp om ca 2.500 individer, 5. att Sv Kyrkan överhuvudtaget har medlemmar kvar främst ska förklaras med att svenskar inte orkar utträda, många tror det är besvärtligt, eller ställer till andra problem, 6. att i vårt avkristnade land kommer ALDRIG islamisternas och imamernas positionering av islam in i samhällskroppen och t o m ända in i riksdagen accepteras! Så ej heller burka, niqab på offentlig, allmän plats och defintivt inte i skolan. Inte heller fler moskér av samma orsak som vi inte vill se fler kyrkor! De vi har får vi dras med i den mån de inte säljs och görs om till bostad eller annan verksamhet! I Storbritannien är dansställen och krogverksamhet inte ovanligt…

    De gamla riksdagspartierna och gammelmedia bär ett stort ansvar för gårdagens misslyckade terroristsprängning och den avgrund som fanns sedan tidigare mellan demokrater som lever i nutid, och de som hänförs av medeltida sagor som de med alltfler krav på särbehandling vill ska göra om Sverige till ett nytt Iran. Det är inga vanliga muslimer som driver islam framåt i väst och hotar vår demokratiska parlamentarism. Det är islamister och imamer.

    Idag finns det bara ett parti som värnar det Sverige vi fötts i eller flytt till. Jag åsyftar framförallt riktiga flyktingar som också haft ambitionen att assimileras, försvenskas, naturaliseras…

    Visste ni att gårdagens huvudperson var den 7:e ”svenske” självmordsbombaren?
    ==========================================
    LÄS (alltid) Gudmundssons privata blogg OCH Ledarbloggen på SvD för att få nyanserade och och mest pk-rensade synpunkter om ni inte har nerver av stål för DÅ läser ni rss-feed

    – ‘Nätverk Mot PK’ – http://pipes.yahoo.com/pipes/pipe.run?_id=44cb9c44459be95ede66046e5d8ba778&_render=rss ELLER – ‘Politiskt Inkorret (PI) – https://politisktinkorrekt.info/feed/

    De bästa sajterna just nu om terrorbombaren
    *******************************************
    – gudmundsson – http://gudmundson.blogspot.com/
    – PI, Politiskt Inkorrekt – http://politisktinkorrekt.info/2010/12/11/bil-exploderade-i-stockholms-city-en-dod/
    – Two Invandrare – http://twoinvandrare.blogspot.com/2010/12/likdelarna-flyger-over-julshopparna.html

   • Men intressant slutkläm! Jag har faktiskt blivit bannad från att lämna kommentarer på politisktinkorrekt.info. Notera att det enda jag gjort är att ifrågasätta innehållet i artiklar och kommentarer – jag har aldrig kommit med påhopp mot någon.

    Hur förklarar du det?

 1. Pingback: Terror i Stockholm

 2. Jag är helt övertygad om att ingenting försvinner av sjungande. Jag är också helt övertygad om att trakasserier mot grannar, kollegor, taxichaufförer, hårfrisörskor och restaurangägare inte kommer att orsaka vare sig fler eller färre självmordsbombare. Dessa idioter har ingenting med de övriga muslimerna att göra.

 3. Jag kan bara hålla med! Att höja garden är ingen väg, inte heller att sitta i ring och sjunga we shall over come. Men det finns självklart många andra vägar att gå och att börja med sig själv är en bra utgångspunkt tror jag!

 4. Hej Svava. Nu sitter vi många muslimer och skrattar åt alla dumma svenskar, jag lovar dig det. Jag är själv muslim och jag göra det. Det är tack sådana som dig som vi en dag kommer att vara majoritet i Sverige. Och då vi tystar er. Sverige förjänar Islam och den helig profeten Mouhammed. Fortsätta nu din kamp för oss Svava, Allah tackar dig.

 5. Du verkar faktiskt ganska lovligt hjärntvättad. ”Islam har inget att göra med detta”, ”Det är en enstaka galning” osv liknande floskler har man hört förr. Faktum är, helt obestridligt, att Islam utmärker sig som den mest intoleranta och krigiska religionen. Dessutom med en kvinnosyn som verkar som hämtad från medeltiden. Jag kan överhuvudtaget inte förstå hur upplysta människor kan ta denna sekt i försvar.

  • Så du menar på fullaste allvar att kristna aldrig skulle bete sig så här?

   Religioner är egentligen en uppsättning berättelser, förklaringar, teorier och regler. Ingen av de fem stora religionerna är särskilt logisk, kvinnovänlig eller konsekvent när man granskar deras skrifter under lupp. Faktum är ju att både judendom, kristendom och islam bygger på gamla testamentet, som är ett sammelsurium av allt möjligt.

   Idag finns muslimska terrororganisationer, men även kristen terror finns och har funnits.

   Det jag säger i mitt inlägg är att de allra flesta svenska muslimer är helt vanliga människor.

   Hint: Om du vill framstå som ”upplyst” kan det vara bra att inte kalla en miljard människor för ”en sekt”.

   Har du överhuvudtaget öppnat koranen någon gång? Eller bibeln för den delen? Eller nöjer du dig med de lösryckta citat SDs så kallade nyhetssiter brukar pumpa ut?

   • JAG har öppnat Koranen, även läst en hel del av haditerna. Har du? Kan du isf redovisa för vad som krävs för ”den sista timmen” dvs undergång och påföljande paradis skall kunna inträffa enligt Islam?

    Tror jag gör det för dig, det visar ju hur fredligt och tolerant Islam är.. Precis som en annan ideologi lanserad i Tyskland under 30-talet.

    ”The Last Hour would not come unless the Muslims will fight against the Jews and the Muslims would kill them until the Jews would hide themselves behind a stone or a tree and a stone or a tree would say: Muslim, or the servant of Allah, there is a Jew behind me; come and kill him; but the tree Gharqad would not say, for it is the tree of the Jews.” -Sahih Muslim

    ”You will fight against the Jews till some of them will hide behind stones. The stones will (betray them) saying, ‘O ‘Servant of Allah! There is a Jew hiding behind me; so kill him.” -Sahih Al Bukhari

    (Du får gärna återge lite om vad Koranen predikar bör göras med oss otrogna dock?)

    Och kristen terror.. Ja, hur många kristna självmordsbombare finns det i jämförelse? Hur ofta spränger kristna tåg, bussar, och tunnelbanestationer? Kristendomen kan inte direkt kallas genomfredlig, det har blivit en och annan bombad abortklinik de senaste årtiondena, men att ens jämföra med Islam och dess världsomspännande massiva terror av tusentals attentat om året (samt religiösa diktaturer) är bara dumt.

   • Att jämföra islam med nazism blir alltid bisarrt, eftersom det ena är en religion och det andra en ideologi. Alla religiösa skrifter innehåller underligheter, och det jag säger i detta inlägg är inte att koranen inte gör det, utan att dagens svenska muslimer till allra övervägande delen inte är terrorister.

    Så jag vet inte varför alla till varje pris tjatar om att jag ska försvara verser.

    Om du har missat alla de vidrigheter kristna utsatt icke-kristna för genom historien har du en hel del läsning att ta igen. Jag är helt övertygad om att vi vinner i längden.

    Som jag sa tidigare: det är inte religioner som begår terrorbrott utan individer.

    Det som absolut inte får ske är att vi börjar trakassera våra muslimska landsmän. De har inget ansvar för vad som skett.

   • ”och det jag säger i detta inlägg är inte att koranen inte gör det” ”Så jag vet inte varför alla till varje pris tjatar om att jag ska försvara verser.” ”Har du överhuvudtaget öppnat koranen någon gång?”

    Kan vi bestämma oss? Det är du som envisar med att ta upp Koranen. Om du inte vill ”jämföra verser” så låt då bli att ta upp den.

    Och detta har inte ett dugg med vad kristendomen gjort i det förgångna (och nej, där är vi inte överlägsna Islam, en religion som ALDRIG erövrat ett område genom konvertering utan ALLTID med våld) utan med vad religösa och religioner orsakar i nuet, år 2010. (snart 2011)

    Det är individer som begår handlingar, men det är PGA något de gör det också: Ideologin/religionen här. För du kanske annars skall förklara varför så många ”ensamma galningar” råkar vara utövare av vissa ideologier.

    Du verkar ju inte ha problem med att hävda att det beror på ideologin/religion när det gäller kristendomen….? Anar jag en dubbel standard?

    Sen går det alldeles utmärkt att jämföra en ideologi med en religion eftersom en religion bara är en ideologi med övernaturliga inslag. Ingen har sagt att alla svenska muslimer skulle vara terrorister, vi säger att Islam uppmanar till denna sorts dåd eftersom dess religiösa urkunder faktiskt gör det.

    Och ja, vad synd det är om våra ”muslimska landsmän”. Det brukar ju verkligen vara dom som råkar illa ut när någon ”trakasserar” dom.
    Se bara på hur Lars Vilks flög på dom stackarna med våld på Uppsalauniversistet eller försökte bränna ner deras bostäder…

    Tror ingen förespråkar att vi bör trakassera denna svaga, fredliga och förtryckta grupp, nej..

 6. Tragiskt att du inte är mer insatt. Har du ens läst Koranen? Koranen skall tolkas bosktavligt av muslimer, så du vet att dessa citat är det som alla troende muslimer ställer sig bakom:

  ”[9:123] Troende! Kämpa mot förnekarna i er närhet och visa dem obeveklig stränghet; och var förvissade om att Gud är med dem som fruktar Honom.”

  ”[34:5] Men de som motarbetar Våra budskap och framställer dem som betydelselösa får se fram mot ett svidande bittert straff.”

  ”[44:43],[44:44],[44:45],[44:46],[44:47] och [44:48] Det träd i vars frukt är död,
  skall låta den hårdnackade förnekaren smaka sin frukt; och den skall sjuda som smält koppar i hans inälvor, sjuda som skållhett vatten. [Och ett rop skall höjas:] ”Grip honom och släpa honom rakt in i lågornas mitt; häll sedan kokhett vatten över hans huvud som en [ytterligare] plåga.”

  ”[2:223] Era hustrur är för er [som] en åker; beträd därför er åker, när och som ni önskar – men sörj [först] för era själar.”

  Detta var bara några smakprov, det finns ett hundratal till likadana, så sluta låtsas om som att det finns ”tolerant” Islam.

  Du är bara en av många tragiskt hjärntvättade som sväljer medial propaganda, hade det varit en extrem religiös grupp från USA som gjort detta hade du med 99.9% sannolikhet fördömt detta på ett helt annat sätt.

  • Ja jag har läst koranen. Och bibeln. Jag kan skicka dig lika många bibelcitat av ungefär samma kaliber, om du vill.

   Poängen med min artikel är att de muslimer som bor i Sverige inte har med fundamentalister att göra. Jag ser inte att du möter det påståendet alls i kommentaren.

   Undrar varför alla SD- och ND-anhängare envisas med att kalla alla som inte tycker som ni för ”hjärntvättade”. Jag har dock några teorier om detta.

   • Men låt mig då se några citat från NYA TESTMAMENTET som vi svenskar har levt efter i hundratals år, grundtesen i den är att vända andra kinden till. Visa mig hur Jesus förespråkar att vi ska döda de som inte vill tro på Kristendomen, visa mig när Jesus ger tillåtelse att våldta sin egen hustru. Själv är jag inte religiös vill jag tillägga, men jag har kan respektera människor som lever efter ett kärleksbudskap.

    Dessutom, sen när har vi behandlat våra kvinnor så pass illa som i den muslimska världen? Aldrig, detta eftersom att vi haft lagar mot bland annat våldtäkt i flera hundra år, kvinnofridslagarna stiftades redan under Birger Jarls tid!

    Om du nu läst Koranen och försvarar den religiösa ideologin, kan du då respektera nazister som dyrkar Mein Kampf? Jag har lika svårt för nationalsocialism som för Islam, ingen tvingar någon att var muslim och stå för de snevridna värderingarna, men att ifrågasätta dessa värderingar är lika fel som det var fel att ifrågasätta nationalsocialismen i 1930-talets Tyskland.

    Tycker det är extra tragiskt om du läst Koranen och ändå tycker att det är okej att förlja den tron. Jag har till och med ganska svårt att tro att du faktiskt har läst hela Koranen, ofta när jag diskuterar liknande frågor med folk påstår dessa att de läst Koranen. Sen kommer det fram att de inte har gjort det. Mest troligt har du endast läst utdrag ur denna, valda delar som även jag fick läsa under min skolgång, då fick jag lära mig att Islam var en fredsälskande religion av mina lärare. Alltså hjärntvätt, propaganda eller vad du nu vill kalla det.

   • Gustav: jag ser ingen större poäng i att jämföra brister i religiösa skrifter. Korstågen talar väl sitt tydliga språk om hur vilka budskap som helst kan förvrängas. Det var inte länge sedan ”kvinnan tige i församlingen” gällde även här, och våldtäkt inom äktenskapet har varit fullt lagligt även i hela västvärlden fram tills för några decennier sedan. En muslim behandlar inte naturligt sin fru illa, men den som vill trycka ner en kvinna kan hitta motivation till det i alla religiösa skrifter.

    Jag förstår inte riktigt vart du vill komma. Jag försvarar ingen religion – jag försvarar människors rätt att tro på vad de vill. Religionsfrihet är en fundamental del av en demokrati.

    Jag försvarar också människors rätt att slippa buntas ihop med mördare, bara för att de delar tro, nationalitet eller hudfärg med dessa.

    Eller tycker du att Sveriges alla kristna ska räknas som medskyldiga till Knutbypastorns brott?

    Att du sedan inte vill tro på att jag läst koranen struntar jag faktiskt blankt i.

   • Helt klart kan du inte presentera någonting som är lika våldsamt som Koranen. Korståget i all ära men korstågen var i grunden ett erövringskrig som fördes i Guds namn utan stöd i någon religiös skrift. Du kan, vilket jag visste, inte presentera citat där det står att vi skall ha ihjäl andra människor på grund av deras tro. Utan du svänger med semi-fakta och egna antaganden.

    Återigen, Islam skall tolkas BOKSTAVLIGEN vilket tydligt framgår i Koranen, vilket jag kan belägga om du vill. Alltså, är jag troende muslim skall jag tolka det som står i den bosktavligen, inklusive att jag ska bekämpa ”förnekarna”.

    Absolut kan man utnyttja texter och tolka dem fel, men Koranen är svår att tolka fel, eftersom det så tydligt framgår att våld skall användas mot oss förnekare. Och ”kvinna tig i församlingen” är helt klart inte bra, men ganska mild jämfört med att det enligt Koranen är tillåtet att våldta sin egen fru. I Sverige har alltid kvinnor historiskt haft det lättare än i övriga länder, om än inte likvärdiga förhållanden som män. Och jämfört med muslimska länder är skillnaden extrem. Att du inte kunde hitta likvärdiga citat från Bibeln som jag presenterat för dig visste jag redan och är inte förvånande.

    Att du sen blandar in en mördare i form av Knutbypastorn är skrattretande. Dels för att han tillhör en sekt som tolkar saker på sitt eget sätt, vilket inte har stöd i svensk lag eller enligt Bibeln. Jag undrar vart i svenskt lag och Bibeln du hittar att det är okej att ha ihjäl sin egen hustru? Till skillnad från muslimska länder där kvinnor till och med blir stenade för att ha blivit våldtagna.

    Jag skulle också gärna vilja veta vilka västerländska länder det varit okej att våldta sina hustrur och från vilka lagar och/eller religiösa skrifter detta utgått ifrån. Sen är det ju så att vi faktiskt bor i Sverige och det var det jag tog upp som exempel.

 7. Verkligen lysande att du förövrigt förnedrad ditt eget folk genom att skriva:

  ”Dumma svenskar finns det dessvärre GOTT om.”

  Ett tecken på gott omdöme, jag menar vilken tur att det finns så många muslimer med gott omdöme. Du kanske skulle ta och bosätta dig några år i ett muslimskt land, där finns det BETYDLIGT färre dumskallar.

  • Jag syftade självklart på idioten som skrivit inlägget i akt och mening att lura i mig och andra läsare att han var muslim.

   Svenskar är uppenbarligen varken smartare eller dummare än andra människor – jag tillhör dem som är övertygade om att analytisk förmåga är jämnt fördelad mellan folkgrupper.

   ”Förnedrar ditt eget folk”, skriver du. Vem är fanatisk egentligen?

   • Men ändå kvarstår faktum att du skrev på följande sätt:

    ”Dumma svenskar finns det dessvärre G-O-T-T om”

    Alltså måste det finnas betydligt fler dumma svenskar än muslimska invandrare. Eller hur menade du? Och varför är jag fanatisk bara för att jag ifrågasätter att du påstår att det finns GOTT om svenskar som är dumma i huvudet?

   • Okej, ett inkomplett svar är allt jag får nöja mig med då. Nu orkar jag inte engagera mig mer i det här utan skall lämna din blogg i fred. Hoppas bara att du och dina politiska likar en dag också vill se vad som händer och sker på våra gator och torg.

    God Jul.

  • Hej Rickard!
   Jag håller inte alls med om att Sverige håller på och islameras.

   Visst gör vi vissa synnerligen små eftergifter för att den som är muslim ska kunna utöva sin tro, men för gemene svensk innebär dessa i princip ingen skillnad alls. Jag kan inte se någon enda detalj i min vardag som är som den är pga att vi har muslimer i detta land.

   • ”Islamisering” är egentligen ett kodord för avsvenskning.

    Min poäng var att det majoriteten av alla muslimer inte behöver vara självmordsbombare (eller alla judar behöver vara zionister eller alla romer behöver vara mördare) för att en utveckling där svenska folket ersätts kan vidmakthållas.

   • Men Rickard: på vilket sätt anser du att Sverige islamiseras? Och hur ska vi ersättas? Kom ihåg att de allra flesta muslimer som kommer till Sverige försvenskas på någon generation, och är sedan lika religiösa som den normale svensken, dvs de firar ramadan, men de har också julgran och julklappar. Det betyder att även om Sveriges muslimska befolkning ökar betyder inte det att vi alla blir muslimer.

   • Jag litar inte på att de försvenskas, utan tvärtom så tycker jag mig märka av en trend att de som faktiskt föds här blir mer, om man ska hårddra det, fanatiska och fientligt inställda till Sverige än deras föräldrar.

    Att Sverige håller på att islamiseras tycker jag mig se tydliga tendenser på ( SD-exempel om badhus och halal-slakt o.s.v.), den främsta orsaken är ju givetvis det ökande antalet muslimer.

    Och nej, de flesta av dom är inte självmordsbombare som hatar svenskar, givetvis. Men inte heller de flesta svenskar som utvandrade till Amerika hyste ett hat mot indianerna (som vi ju vet hur det gick för).

    Jag skrev med en tjejkompis på msn som befann sig i närheten, som ju var lite skärrad över det inträffade. Det är J*VLIGT obehgaligt att tänka på vad som KUNDE ha hänt.
    Hur ska vi egentligen motarbeta att något sådant här inträffar framöver? Ska vi helt ge efter och överge våran kultur och förinta det traditionella Sverige och kanske konvertera till islam, för att på så sätt förhindra liknande händelser.

    Finns det ett mellanting?
    Nej! Anser jag.

   • Nej, förutom att våldtäkterna har ökat med 321% mellan 1990 – 2009 och att misshandlarna ökat med 112% under samma period. Förutom att 29% av alla som sitter i svensk fängelser inte är svenska medborgare (asylsökande) och övriga 71% vill inte BRÅ berätta hur många som är svenska medborgare men med utländsk bakgrund, eftersom de påstår att det kan leda till främlingsfientlighet. Allt detta går att finna på BRÅ:s hemsida.

    Förutom att Beatrice Fredriksson blev stenad till döds bara för hon blev med barn med en muslimsk man, han var tvungen att döda henne eftersom hans heder hade blivit kränkt av att hon blev med barn utanför äktenskapet.
    Förutom att flera förskolor slutat servera fläskkött.
    Förutom att vissa badhus har separata tider för kvinnor och män.
    Förutom att vissa skolor har separat simundervisning för killar och tjejer för att tillgodose den muslimska minoritetens krav.
    Förutom att Lars Vilks blir angripen och det ifrågasätts om han skall få rätt att fortsätta med sin konst, TROTS att vi har yttrandefrihet och pressfrihet i Sverige.
    Förutom att vi nu i Sveriges riksdag har en islamist som representerar Moderaterna, som i intervjuer bland mycket annat sagt att inte killar och tjejer ska få dansa med varandra och har sagt att han vill bo i ett land som tillämpar Islam fullt ut.
    Förutom att vissa skolor fortfarande inte får sjunga nationalsången pågrund av att det är främlingsfientligt.

    Men det är klart, vi väntar lite till, tills den dagen då alla kvinnor måste bära slöja i skolan för att inte kränka den muslimska minoriteten. Tills vi måste sluta fira midsommar eftersom fallossymbolen som vi dansar runt kränker den muslimska minoriteten. Tills vi inte får servera fläskött i skolan överhuvudtaget eftersom det kränker den muslimska minoriteten.

    Ta reda på fakta och se hur utvecklingen gått och sluta lyssna på medias, lärares och regeringens propaganda!

   • Gustav: våldtäkterna har inte ökat, utan det är definitionen av våldtäkt som förändrats och blivit betydligt generösare, och så har även anmälningsvilligheten. Att 29% av alla som sitter i svenska fängelser skulle vara asylsökande faller på sin egen orimlighet.

    Jag försvarar på intet sätt hedersmord, men vill bara påpeka att Sveriges mest kända hedersmordsfall Fadime var kristen.

    Jo, jag vet att tre dagis i Göteborg slutat servera fläskkött. På det dagis där jag hade mina barn serverade vi för det mesta mat utan både gluten och laktos. Själv är jag vegetarian.

    Att badhus har separata tider för kvinnor och män är väl alldeles utmärkt – jag vet många svenska kvinnor som inte gillar att vistas bland män i baddräkt.

    Det finns så många påståenden som vandrar runt i kommentarsfälten – allt det du skriver har jag läst tjogtals med gånger – jodå, både de tre förskolorna i Göteborg och badhusen, och dessutom finns tydligen en kyrka i Skåne där man tagit bort bänkarna pga muslimerna – det du! (Inte jag heller fattade varför, och något svar fick jag inte.) Men förutom alla dessa vandringssägner: Har du, i din vardag, hindrats pga Islam? Dvs har du velat gått till ett badhus på en tid när det inte varit möjligt, eller har din unge kommit hem och sagt ”pappa, vad är bacon?”?

    Jag känner och möter muslimer lite hela tiden, och mig har de aldrig stört på något sätt. Det handlar om kollegor, om föräldrar i skolan, om grannar, och min dotters chef, som hon gillar högt och rent. Min hårfrisörska, taxichaufförer och butiksföreståndare.

    Andelen kvinnor som bär slöja i Sverige är max några tiotusental. Andelen kvinnor som inte bär slöja är 4,5 miljoner. Det betyder att slöjbärerskorna är mindre än en procent. Menar du allvar när du bedömer det sannolikt att denna procent kommer att lyckas tvinga detta plagg på övriga 99? Eller raljerar du bara?

    Ta reda på fakta, säger du.

    Jomenvisst.

   • Ja men dåså. Då är det väl helt enkelt 29% turistande tyskar som snott älgskyltar som sitter i svenska fängelser. Suck. Och det Oslos polis presenterade var bara påhitt då, där gjorde dom en undersökning och ALLA överfallsvåldtäkter hade utförts av män med muslimsk bakgrund.

    Jag har inte hindrats på det sättet nej, men jag vill heller aldrig någonsin hindras av det. Dessutom ser jag till fler än mig själv, jag avviker lite från den här nya individualistiska generationen som jag tillhör. Jag bryr mig och mina landsmän i stort. Sen att det skulle finnas sådana enstaka kvinnor är väl deras problem då de måste befinna sig i absolut minoritet. Alltså ska vi inte anpassa oss efter dessa heller.

    Sen så kan jag bara konstatera att alla muslimer jag träffat har efter att vi diskuterar lite framåt och tillbaka uttryckt sig helt i linje med det som står i Koranen.

    Ditt påstående om att ett tiotusental skulle bära detta är skrattretande. Då måste jag köpa glasögon, för alla muslimska kvinnor jag träffat på, förutom ett litet antal bär slöja. Och det är betydligt fler än bara några tiotusentals, det finns över 600 000 troende muslimer i Sverige idag. Troende, inte sekulära.

    Som jag skrev tidigare, jag har annat att göra nu än att sitta här och bomba din blogg med massa text. Känns inte som någon av oss kommer ändra sig ändå.

    Men ha en God Jul och jag hoppas du kommer till insikt en dag.

 8. Gustav:
  Du vill ha ett bibelcitat från nya testamentet som är våldsamt?

  OK:
  http://www.rsrevision.com/GCSE/christian_perspectives/peace/violence/bible.htm

  Jag vill dock helst inte gå den vägen, för de leder bort från min poäng, som är att människor ska få tro på vilken tro de vill utan att behöva ta ansvar för vad några fanatiker hittar på.

  Samtliga fem religioner tolkas bokstavligen av massor av människor jorden runt, och det är självklart inte bra. Svenska kyrkan är för en fri tolkning, men varje år föds t ex enormt många barn till fattigdom och utsatthet jorden över pga av katolska kyrkans bisarra inacceptans av preventivmedel.

  Som jag skrev tidigare finns stöd för våldtäkt inom hemmet även i bibeln. Mannen hade rätt att göra vad han ville med sin fru, och det kallades ”äktenskapliga rättigheter”. Det var först på 70-talet om jag minns rätt som denna rättighet försvann ur amerikansk rättspraxis. Jag såg filmen om det första rättsfallet för ett antal år sedan.

  I Sverige blev våldtäkt inom äktenskapet brottsligt 1965.

  Att det i några muslimska länder tillämpas Sharia och kvinnor stenas – precis som kvinnor även i väst tidigare utsatts för våld och mord – för stening av otrogna kvinnor kommer från gamla testamentet – är en stark anledning att fortsätta arbeta för mänskliga rättigheter i dessa länder.

  Åter till poängen: vi ligger inte så långt före som vi tror. Det finns fundamentalister i alla religioner, och det finns lagstiftning som bygger på religion – islam såväl som kristendom – som inte borde göra det. Men det jag säger är att Sveriges muslimer inte ska trakasseras för något de inte har ett smack med att göra. Varken mer eller mindre.

  • Citaten riktar sig återigen inte till att döda någon som inte tror på kristendomen, dessutom, dessa fyra ynka citat som dessutom inte på något sätt riktar sig mot specifika grupper av männsikor säger mig ingenting.

   Det kriminaliserades 1965, men det enda som var TILLÅTET enligt lag inom äktenskapet var aga (vilket i sig är sjukt) inte våldtäkt. Att det skulle vara tillåtet med våldtäkt inom äktenskapet enligt lag eller enligt Bibeln finns det inget som styrker.

   Jag är inte för trakasserier av muslimer, jag vill bara att om de väljer att bosätta sig här skall de anpassa sig till våra lagar, våra värderingar. Annars finns det länder där deras värderingar tillämpas och varför skall de då bosätta sig här? Jag ifrågasätter deras värderingar eftersom de är horribla, och får jag inte göra det utan att bli anklagad för att vara främlingsfientlig är det märkligt eftersom jag kan ifrågasätta andra religiösa och politiska sekter utan att få en felaktig stämpel i pannan.

   Och faktum kvarstår att ingen av de andra minoriteterna i Sverige gör mycket väsen av sig, hinduer, buddhister, katoliker, judar och så vidare. Varför är det så kan jag undra, jo därför att dessa minoriteter kräver inte att vi ska ändra på oss efter deras värderingar. De har inte samma aggressiva beteende, de är mer toleranta och resonliga.

   • Gustav: om det inte är ett brott att våldta sin fru är det tillåtet. Kvinnor har i alla kulturer under alla årtusenden våldtagits i sina hem, och det är först under de senaste åren som det blivit brottsligt.

    Men vad bra att du inte tycker vi ska trakassera muslimer – då är vi ju egentligen överens.

    Jag tycker inte muslimerna gör mycket väsen av sig – jag tycker det är alla andra som gör väsen av muslimerna. Själva vill de mest bli lämnade ifred. Jag har aldrig mött en muslim som bett mig ändra mitt beteende. Aldrig någonsin, faktiskt.

    Att indier vill att deras barn ska äta vegetariskt, och religiösa judar och muslimer att de inte ska äta griskött är upp till dem.

  • Som alla antirasister och humanister (och allt vad ni nu kallar er) så antar jag att även du tror att jag är en inavlad byfåne som åker runt i EPA-traktor på landsbygden någonstans, och att alla mina ”erfarenheter” av invandrare och muslimer isåfall är begränsade och byggda på fördomar.
   Om du nu tror det så kan jag inte göra så mycket åt det, utan det känns då bara fjantigt att behöva berätta om det som jag varit med om i mitt privatliv.

   Jag ser tendenserna till att Sverige håller på att islamiseras, oavsett om de personligen påverkar mig eller inte.

   • Men alltså. Om jag säger att samhället håller blir kommersiellt, internationellt, osolidariskt eller vilket adjektiv som helst, och detta är en tydlig trend borde det ju gå att hitta något enda exempel på konsekvens ur mitt eget liv på detta… tycker jag.

    Och om du säger att samhället är på väg mot islam så borde det handla om mer än föräldrars självklara rätt att säga att deras barn inte ska äta griskött…

   • ”Men alltså. Om jag säger att samhället håller blir kommersiellt, internationellt, osolidariskt eller vilket adjektiv som helst, och detta är en tydlig trend borde det ju gå att hitta något enda exempel på konsekvens ur mitt eget liv på detta… tycker jag…”

    Det känns bara som om du inte skulle tro på mig. Eller åtminstone som om du skulle uppleva mina exempel som något… klichè.

    ”…Och om du säger att samhället är på väg mot islam så borde det handla om mer än föräldrars självklara rätt att säga att deras barn inte ska äta griskött…”

    Problemet är inte att muslimska barn inte äter griskött, problemet är att svenska barn förvägras det, i sitt egna land.

   • rickard: för det första är det en mycket liten del av en veckas mål som intas på dagis, och även om jag inte lyckats hitta mer än andrahandsinfo om dessa tre dagis kan jag gissa att man gjort precis som många andra dagis gör – dvs förenklat. Vi serverade inte gluten, och knappt laktos heller. Det är helt säkert inte så att föräldrarna begärt att inga barn ska äta, utan bara att deras egna inte ska göra det, men sedan har dessa barn blivit så många att man bestämt sig för att skippa det helt.

    Det är inte bara allergiker och muslimer som har idéer kring mat – det är även judar, många hinduer och många svenskar som valt att bli vegetarianer av olika grader.

    Jag vet inte riktigt varför du uppfattar att jag inte tror dig, för jag har inte emotsagt några fakta vad jag kan minnas, utan ifrågasätter din slutsats: att Sverige håller på och islamiseras.

    Själv möter jag ofta muslimer – som t ex min taxichaufför igår kväll, men jag känner mig inte ett smack islamiserad. Enda anledningen till att jag vet att de är muslimer är att jag frågar.

 9. Gustav:
  Vilka överfallsvåldtäkter har blivit kända i Sverige de senaste åren? Engla, örebrofallen och hagamannen. Jag påstår inte att inte muslimer begår brott, men att de skulle begå samtliga överfallsvåldtäkter är mycket långt från sanningen.

  Du ser inte muslimska kvinnor utan slöja, eftersom du inte vet att kvinnorna du möter är muslimer, påstår jag. Det står ju inte i pannan på dem. Jag använde min hårfrisörska som exempel. Hon har senaste frisyren, förstås, och en t-shirt som är betydligt mer urringad än något jag skulle sätta på mig. Hennes barn går i skola och är mer svenska än turkiska, säger hon själv. Hon firar både ramadan och jul. Efter tjugo år som svensk skattebetalare blir hon tvärförbannad när hon pratar om alla dem som inte tycker hon ska få bo i Sverige bara pga hennes religion. Hennes barn vet inte av något annat hemland.

  Och det finns inte över 600,000 troende muslimer i Sverige idag. Ingen vet hur många de egentligen är, men mellan 100,000 och 250,000 där många bara är halvtroende är den uppskattning wikipedia gjort. Jag har inte hittat någon bättre.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Islam_i_Sverige

 10. Läste den här tråden och skrattade och spydde om vartannat. Okej att säga som det är om ”muslimerna” vilka vill döda de som inte är troende. Men att samtidigt försöka försvara jude-kristendomens brott mot mänskligheten där tusen och åter tusen citat där ”hundarna” dvs Europeerna ska dödas blir ju bara efterblivet. Ska det verkligen behövas utsägas vad kristendomen har gjort mot världen? Ett par miljoner våldtäkter inom hemmet under ett par hundra år där kvinnorna är maktlösa och inte ens hade rösträtt i Sverige? Är det för lågt räknat? Listan om brotten dessa jävla svin är skyldiga till räcker inte bara upp till himlen utan räcker upp utanför kosmos väggar. All form av motsägande inför detta är bara hjärntvätt och jag kommer inte bry mig om att läsa det. Är du rädd för helvetets slickande lågor så tycker jag verkligen synd om dig, Gustav et al.

 11. Dådet är ett praktexempel på att xtremister, fanatiker, ytterlighetsbeivrare och poppulister egentligen kommer ur samma skola – oavsett blått, rött, svart, vitt, höger, vänster, upp, ner… De är rätt och slätt en samling totalegoistiska narcissister, vars själsliga nivå inte överstiger en 5-årings: ”får jag inte som jag vill, ska jag skrika eller slamra tills så blir fallet – om jag så ska dö på kuppen”…

  Att de sedan äger en verklighetsuppfattnings vars kompass endast pekar åt förenklingar och ett ständigt sök efter någon eller några att peka ut som syndabockar i oavsett vilket sammanhang, torde knappast förvåna. Mest förvånande i mina ögon är däremot att så många av oss ständigt förbiser (med vilje – eller är vi verkligen så omedvetna?) att det finns tendenser till en liten sådan otäcking i oss alla…

  Kan man bli tröttare???

  Allt gott!

 12. Svensk:
  Jag drar inte upp kristendomen för att jag vill skylla på den, utan för att avdramatisera skillnaderna mellan religioner.

  De flesta galningar som utför brutala brott är faktiskt inte alls knutna till någon religion. Oftast är syftena politiska, som när det gäller alla bomber i Irak, annars är det i regel fråga om ensamma puckon, som t ex lasermannen.

  Jag tycker det är trist att människor trakasseras bara av den anledning att de delar religion med vissa galningar. Det borde vara var och ens absoluta ensak vad man vill tro på, och det borde vara var och ens absoluta rättighet att bli bedömd utifrån sina egna brister och förtjänster – inte efter andras.

  • Det bör du nog låta bli därför att skillnaderna blir desto tydligare ju mer du jämför. Du är välkommen att jämföra hur många terrordåd kristna utför kontra muslimer, eller judar, eller buddhister för den delen. Varför råkar alla dessa ”ensamma galningar” vara muslimer? Det är ett rent sammanträffande menar du?

   Och du verkar inte ha någon större koll, nästan alla bombdåden i Irak har antingen skett mot USA’s trupper, utförda av islamistiska terrorgrupper, eller shia mot sunni och vice versa, dvs utförd av islamistiska terrorgrupper över religion..

   Så när Islam uppmanar till terror och mord, och muslimer agerar utifrån detta, så är inte religionen att skylla? Vad skall då klandras, vädret kanske? Om det inte är Islam som är problemet: Varför är den enda gemensamma faktorn hos dessa självmordsbombare Islam? Varför ser det ut som det gör i Islamska länder? Varför förtrycker man kvinnor, stenar folk, hugger av huvuden, utövar terrorism – om inte för att det uppmanas till detta inom Islam? För att det är kul? Det är bara ett olyckligt sammanträffande? Miljoner och åter miljoner av ”ensamma galningar”?

   Det är bara ett sammanträffande att Islam uppmanar till just dessa saker och att en massa muslimska ”ensamma galningar” (tusentals om året) sen utför dom?

   Sluta hyckla.. Om det varit någon annan ideologi hade ni inte hållit på med denna löjliga apologetism och det VET du.

   • Jag tycker vi går runt runt. Terrordåden i Irak har i regel inte alls religiös grund, utan handlar om att driva ut amerikanerna.

    Du säger ”Islam uppmanar till terror och mord”, och jag säger att islam är ett begrepp och inget annat. Det handlar om några enstaka individer, utan seriösa kopplingar till andra. Hörde på Nyhetsmorgon imorse att det handlar om ett par hundra i Sverige, sexhundra i Tyskland och några tusen i England.

    Jag försvarar inga terrordåd begångna av någon individ. Det är bra att SÄPO i samarbete med muslimska organisationer följer upp extremisterna.

    Jag säger en och endast en sak med mitt inlägg, nämligen att vi inte ska skuldbelägga och trakassera övriga normala, sunda muslimer som bor i vårt land.

    Du har rätt i din slutsats: om det varit en annan religion, dvs kristendom, judendom, buddhism eller hinduism, (ideologi är ett för brett begrepp) hade jag inte skrivit detta inlägg. Det hade inte behövts.

 13. Okej, man förenklar alltså på dessa dagis, eftersom majoriteten av eleverna är muslimer. Sedan blir de majoritet i nästa skola, och i nästa, och i nästa… och så forstätter det så.

  Det är min slutsats, som beseras på det faktumet att antalet muslimer i Sverige växer. Politiskt korrekta brukar ofta förlöjliga griskötts-exemplet, vilket de givetvis inte skulle göra om en kristen minoritet i ett arabland såg till att halalkött slutade serveras. Om muslimerna skulle bli upprörda över det så skulle ”ni” inte förlöjliga dom.

  Sedan är inte jag personen du behöver oroa dig för ska se endast på muslimer, och liksom tro att allting löser sig bara islam försvinner och alla muslimer packar sin väska och åker till mellanöstern.
  Jag passar mer in på beskrivningen ”antisemit” än ”islamofob” om det tröstar dig. Man bör främst rikta sin ilska mot hammaren (utöver svenskar givetvis, så massvis med judar om man ska jämföra med antalet muslimer) och inte spiken (muslimer).

  • Ja, vi ser olika på vartåt utvecklingen är på väg. Själv ser jag Tyskland på trettiotalet all over, och det skrämmer mig något fruktansvärt, även om jag är en blond och blåögd etnisk svensk.

   Jag tröstas inte av att du inte gillar judar. Jag är inte pro muslimer, faktiskt. Jag är inte pro någon religion, utan bara pro människors rätt att välja vad de vill tro på utan att trakasseras. Många arga män har problem med det. ”Du är vänster”, skriver de, pga vänsterns, via palestinafrågan, allians med arabiska muslimer. ”Nej, jag är inte vänster”, svarar jag, som står så långt från Ohlys ekonomiska politik man kan. ”Du tror bara att du inte är det”, blev då svaret i ett fall.

   Mot tolerans, bort från polarisering och kollektiv skuldbeläggning. Så ser mitt julbudskap ut.

   God fortsättning på dig!

 14. Hitler kanaliserade ett missnöje som rörde reela problem. Tyskarna röstade inte på Hitler för att de ansåg att mördande av judar var något positivt, utan p.g.a. det orättvisa Versaille-fördraget, hotet från bolsjevismen samt den ekonomiska krisen och dess utsugarprofitörer som berikade sig på tyskarnas bekostnad (här ingick en stor andel judar, ska vi vara ärliga med).

  Låt oss säga att SD är de nya nazisterna och att de ämnar skicka alla muslimer till arbetsläger. Om detta motiv exponeras, tar det då bort de problem som faktiskt finns, som inte har med SD att göra (för Versaille-fördraget, bolsjevismen och den ekonomiska krisen var ju inte Hitlers fel)?

  Att folk sammankopplar dig med vänstern bara för att du är… pro-mångkultur, eller nåt, är beklagligt då inte bara vänstern är för det mångkulturella samhällsprojektet. Det grundar sig förmodligen i simpel dumhet och i att man gärna använder ”vänster” som ett skällsord…

  God fortsättning.

  • De allra flesta tyskarna hade ingen aning om att judar gasades ihjäl, men såg mellan fingrarna när de deporterades. Iofs är det svårt att bry sig om grannar när man ideligen själv tvingas ner i skyddsrum.

   Jag tror inte JÅ själv är kapabel att rada upp muslimer och skjuta dem – eller beordra detta, men när jag läser många av de kommentarer som skrivs på politisktinkorrekt och frianyheter känner jag att det kan vara så att tillräckligt många rasister/islam- och zigenarhatare för att driva runt några koncentrationsläger finns i detta land. Jag hoppas jag har fel, dock.

   • Men låt oss säga att du inte har fel, utan att du har rätt och att många av oss `arga, unga män` kan bli potentiella folkmördare under SD-flagg, försvinner problemen med islamistisk extremism, förakt för svensk kultur o.s.v., för det? Har några andra än SD någon lösning på dessa problem?

    Hade någon annan än Adolf Hitler lösningen på den ekonomiska krisen, det orättvisa Versaille-fördraget o.s.v.?

   • rickard: jag väljer att inte tolka dig bokstavligt, dvs att ”den slutliga lösningen” skulle vara folkmord, eftersom jag vid det här laget vet att du gör som jag: drar ut linjer och raljerar.

    Islamistisk extremism gror inte i Sverige, utan i helt andra länder, och ingenting JÅ eller någon annan politiker hittar på i Svedala kommer att ändra detta. Den enda plats problemen kan lösas på är de länder där rörelserna gror. Vi blir inte mindre måltavla för att vi tar in eller inte tar in invandrare som är muslimer, påstår jag.

    Förakt för svensk kultur ser inte jag i mitt liv, annat än i kommentarer till bloggar och artiklar. Jag, min familj och mina vänner firar jul, påsk och midsommar som alltid. När jag gick på semester sa jag god jul till alla kollegor, inklusive hinduer och muslimer, och de svarade ”god jul” till mig. På min arbetsplats, som är ett av Sveriges största företag, finns alla nationaliteter representerade, och dessutom reser jag ofta, så jag jobbar verkligen mitt i ”mångkulturen”. Min erfarenhet är att ju mer vi blandar oss med andra, desto mer svenska blir vi. Folk från andra länder gillar oss svenskar och är intresserade av vår kultur, och det är väl ett gott betyg.

   • Nej, jag menar inte att lösningen på problemet är folkmord. Poängen är ju dock att om eran ekvation – SD + arga, unga män = nazism – stämmer, så försvinner ju inte problemen som dom/jag/vi upplever finns.
    Det finns alltså ingen förutom SD som erbjuder lösningar på dessa problem, och det är vad jag vill försöka komma fram till. Sen om dessa problem inte existerar, är ju en annan diskussion. Jag menar att dom gör det, du menar att dom inte gör det.

    Förvisso har jag levt i en invandrartät förort i tre år och är väl hyffsat erfaren av mångkultur, å andra sidan jobbar jag för närvarande på en arbetsplats (som snart kommer att läggas ner) med mestadels svenskar så jag har väl inte så mycket att sätta upp mot dina erfarenheter då.

    Men när man tillåter massinvandring från muslimska länder när vi har trupper i Afghanistan (som borde återkallas omedelbart, enligt mig) och i en tid där spänningarna mellan väst och den muslimska världen ökar, så förhöjer man givetvis riskerna med ”home grown terrorists”, vilket både London-bombarna och Taimour var exempel på.
    Tänk på att Taimour, om han hade lyckats, kunde ha mördat flerdubbelt så många svenskar som mördats av nazister i Sverige någonsin.

    Vad gäller svenskförakt så är det ju en svårare fråga, om det existerar en sådan eller ej. Jag menar dock att det gör det och hänvisar bl.a. till ett inlägg jag skrev på din blogg för ett ganska långt tag sedan där jag citerade politiker från alla sju rd-partier minus SD, citat som jag menade vittnade om ett svenskförakt.
    Den värsta sortens svenskförakt menar jag dock är den som menar att det inte finns några svenskar eller någon svensk kultur, och du KAN inte förneka att sådana resonemang är ständigt närvarande bland politiker, journalister, i universitetsvärlden och liknande. Förminskande resonemang där man på etnomasochistiskt manèr skriver citationstecken runt ”svensk”, ”Sverige” och så vidare. Detta kan jag aldrig acceptera och det är också själva kärnan till varför jag avskyr det som ”ni” står för. Nu menar ju inte DU att svenskar och svensk kultur inte existerar, men du kan som sagt inte förneka att det är vanligt, rentav dominerande skulle jag vilja påstå, att ha dessa åsikter om man är politker, journalist o.s.v..
    Andra kulturer och folkslag får gärna finnas, världen ÄR en mångfald. Men svenskhet är en del av denna mångfald och personer som inte kan respektera det utan tvärtom vill förinta det typiskt svenska på mångkulturens altare (ironiskt nog), tvingar mig till en position där jag aldrig kan sympatisera med eller känna mig särskilt glad eller delaktig över det pågående mångkulturella projektet.
    Om samer och judar ska ha rätt att bevara sin särrart ska svenskar också ha det.

 15. Ja, jag får väl skryta med att jag bodde mitt i Jakobsberg 2002-2006, och vårt efternamn var det enda svenska i trappuppgången. Vår bil i hyfsat hög prisklass stod nätterna igenom på en obevakad parkering hela tiden, utan en enda rispa någonsin. Invandrarkillarna hälsade glatt och hjälpte mig alltid upp med barnvagnen i bussen. Jag är helt med på att det finns problem i vissa områden, men om jag utgår från mig själv och mina direkta erfarenheter är de klart övervägande positiva, och det är ju det som räknas.

  Kom ihåg en sak när det gäller politikercitaten (jag känner bara direkt till MS:S och FR:s, så jag uttalar mig inte om de andra): de är inte nedskrivna. De är inte heller uttalade av MS och FR på en direkt fråga ”vad tycker du om svenskar?”. Istället är de ryckta ur tal de hållit för – jag tror i båda fallen – invandrarbarn. Vad gör man när man håller tal? Jo, man skapar en samhörighet genom att berätta att man respekterar publiken. Det betyder inte att man ljuger, utan bara att man lyfter fram sådant som får publiken att känna sig viktig och väl till mods. När jag t ex själv senast höll en presentation i Kina började jag med att lyfta fram hur lika kineser och svenskar är. Det jag sa var inte lögn, men betoningen hade självklart legat någon annanstans om jag talat för t ex japaner.

  Så när FR säger: ”det som är ursvenskt är barbarismen” är det tydligt för mig vad han menar. Från början var vi barbarer, men tack vare täta kontakter med andra kulturer – både genom att vi *host* reste och genom att handelsmän reste hit blev vi en del av resten av världen, och detta i sin tur har skapat stora svenskar som Linné och Astrid Lindgren. Hur skulle Linné ha lärt sig latin om han aldrig kommit i kontakt med resten av Europa?

  Jag menar bara att vi kan välja att reta upp oss eller låta bli. Jag är idag trygg och stolt i min svenskhet. Det har inte alltid varit så. När jag reste som tonåring tyckte jag det var skämmigt att vara svensk – mycket på grund av synen på syndiga svenskor som förstört vårt rykte – tills en italienare en gång när jag var 17-18 sa till mig på skarpen. Det var nyttigt.

  Jag påstår att du hittar inga citat som är kränkande för svenskar om du läser vad dessa partiledare har skrivit i artiklar, eller vad de sagt i seriösa sammanhang, som t ex i riksdagen, i tal till neutrala folkmängder eller i debatter.

  Jag jobbar också mycket med spanjorer, och är där några gånger i halvåret. Vi svenskar skämtar ibland om att vi har våra longships parkerade utanför kontoret, och passar de sig inte klubbar vi ner dem och stjäl deras kyrkskatter. Kultur behöver inte vara så ”blodigt” allvarligt, imo. Med eller utan citationstecken 😉

 16. Pingback: Hatiska nätforas ansvar | Svava Valkyrie's Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s