Lisa, Intrum och Be2.com

Jag skrev om min väninna ”Lisa”, som först blev lurad på flera tusen kronor av bluff-datingföretaget be2.com, och sedan dessutom blir dubbelt drabbad när de tar hjälp av Intrum Justitia att försöka kräva henne på ännu mer. Jag skrev att Intrum försökte neka mig rätt att bestrida när jag pratade med dem i telefon, och att jag överväger polisanmälan.

Jag har haft fullt upp med manus som skulle in hela veckan, men har nu pratat med Allmänna Reklamationsnämnden. Jag kommer att anmäla be2.com dit – och det är inget ovant för dem, för de finns redan på Råd och Röns listor med 26 anmälningar senaste åren.

Jag frågade ARN vad som händer om jag polisanmäler be2.com och Intrum Justitia  för bedrägeri. Stoppas ärendet där då?

De hade lite problem att fiska fram svaret, men den områdesansvariga juristen och jag ska prata på måndag.

be2-kreditkortDet ”kontrakt” som hittills kostat Lisa närmare tretusen kronor, och som Be2 och Intrum Justitia hävdar måste kosta henne ännu mer, ser ni till vänster.

Ni kanske tycker att det står att produkten kostar 150 kronor, men det är helt fel. I själva verket förbinder hon sig genom att peta in sitt kreditkort att i all framtid betala 1400 kr per halvår, och vill hon sluta det måste hon skicka ett brev till Luxemburg.

Är det otydligt?

Inte för företagen ifråga.

Men det kanske finns mer information, tänker du.

Ja det gör det förstås, men den kommer du inte längre åt.

När du en gång klickat på den gröna länk som finns med i mitt tidigare blogginlägg finns det inget alls sätt att komma tillbaka dit.

Varje gång du loggar in, vad du än försöker göra kommer du bara till bilden med betalkortsinmatningen.

Det gäller att ha fotografiskt minne för de finstilta villkor där det stod att det kunde finnas fler regler någon annanstans, för den texten ser du aldrig mer.

6 tankar om “Lisa, Intrum och Be2.com

  1. Vill besrida hur lurad ja blivit av be2
    och nonchaleras av kontakt av intrum justitia
    ska ja polisanmäla och an mäla till allmänareklamations nämden!!!????
    Mvh marie savolainen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s