Rasister spelar ingen roll

lussekattSå Aftonbladet lyckades gräva fram en rasist till i SD-toppen. Och det bra att det kommer fram. Vi har en vice partiordförande i vår riksdag, som, i sin ungdom vid 53 års ålder, ansett att den som har en farmor eller morfar som inte var född i Sverige ska kunna utvisas till ett chilenskt fängelse om den begår brott. Och inte nog med det. Alla hens släktingar ska också utvisas. Riktigt vad gränsen går för tredje generationens släktingar vet inte jag.

Själv har jag svenskfödda mor- och farföräldrar, men vem vet – något av mina barn kanske gifter sig med ett barnbarn till en utlänning. Blir jag statslös om den maken begår ett brott?

Dessutom kan vi få slut på all mobbing i skolan genom att föräldrar och släktingar till de invandrarbarn som knäcker revben på svenska barn utvisas. Alla Olweusprogram och dialoger med barn om hur man är en bra kompis och annat trams blir då helt onödigt. För precis alla svenska barn är av naturen goda och omtänksamma. Godhetsgenen sitter förmodligen ihop med den som ger blont hår och blå ögon.

Jag brukar akta mig för att kalla sådant rasism som inte är rasism. Vi ska inte överanvända ordet tills det blir urvattnat. Detta är inte ett sådant fall. Sverigedemokraterna har en vice ordförande som är rasist. I ordets hela, fullständiga bemärkelse.

Jo, man kan säga att han menade det ju inte så och det var länge sedan och inte kan man väl märka ord så där? Men detta var inte ett förfluget ord i fyllan inför kompisar. Det var uttalat i radio. Och därmed genomtänkt och avvägt. Planerat. Och förmodligen betydligt närmare Jonas Åkerlunds egentliga uppfattning än det han tränats uttrycka idag.

Han kommer att få gå. Tror jag. Men jag är inte säker. Men han är så nära pensionen, så jag tror inte någon orkar bry sig om att låta honom sitta kvar.

Men det är inte viktigt.

Faktiskt.

För precis som Soran Ismail sa: Efter järnrörskalabaliken växte SD i popularitet.

Det är enkelt. Det som för de flesta svenskar – för jo, vi är ändå i klar majoritet – är djupt oetiskt biter helt enkelt inte på SDs väljare. Och jag tror att oavsett om Åkerlund får gå eller ej kommer det inträffade inte att ha någon negativ effekt på SDs väljare alls. Många kommer tvärtom att hylla honom för att han ”säger som det är”.

Det enda långsiktigt fungerande sättet att möta SD på är med fakta.

Så jag börjar med ett exempel.

Från SDs webbplats

”Det är djupt orättvist att en pensionär som arbetat och betalat skatt knappt har råd med vård samtidigt som den som uppehåller sig illegalt ska få samma service avgiftsfritt.”

Jimmie Åkesson, Almedalen -13

Fakta

En papperslös har inte rätt till samma service som den som ”arbetat och betalat skatt”. En vuxen papperslös har rätt till vård som inte kan anstå, mödrahälsovård och preventivmedelsrådgivning. Inget annat. Och vården är inte avgiftsfri.

Att möta den här typen av rena lögner är det enda som har någon liten möjlighet att få effekt.

Men inte ens det är jag säker på.

Lag (2013:407) om hälso- och sjukvård till vissa utlänningar som vistas i Sverige utan nödvändiga tillstånd

7 § Ett landsting ska erbjuda sådana utlänningar som avses i 5 § och som har fyllt 18 år
1. vård som inte kan anstå,
2. mödrahälsovård,
3. vård vid abort, och
4. preventivmedelsrådgivning.

11 tankar om “Rasister spelar ingen roll

 1. Pingback: Sverigedemokraterna är en stor skam för vårt land | Fatou

 2. Fatou, ditt uttalande skulle göra vilken 12-åring som helst grön av avund! Mer uppmärksamhet än så förtjänar inte din låga och okunniga kommentar. Jag skulle kunna säga ” Fatou, du är en stor skam för vårt land” men jag föredrar att diskutera problemen i stället.

  Jag har inte lyssnat på bandet ifråga, men jag undrar om inte Aftonbladet vänt på alla stenar nu, i hopp om att finna något rasistiskt. Det är roligt att följa Aftonbladets pojkrumsjournalistik – om än lite irriterande – de vill ju inte medverka till nån lösning på något problem, deras agendajournalistik går enbart ut på att hitta nåt komprometterande att slå i huvudet på SD, det vet alla, och det tillhör yttrandefriheten.

  Rasister har inget att göra i något parti överhuvudtaget! Jag kommer aldrig att rösta på ett parti som har en endaste rasist, vare sig det är moderater, socialdemokrater, eller vad som helst. Däremot kommer jag aldrig att kompromissa med allas lika rättigheter, alla ska ha samma rättigheter och behandlas lika, men det sker inte inom 7-klövern idag.

 3. Vi får inte sänka oss till ankdammsnivå, politik handlar om att skapa bra förutsättningar för i första hand Sveriges invånare, och det som genererar dessa förutsättningar berör samtliga politikområden, inklusive invandringspolitiken. I begreppet Sveriges invånare finns självklart invandrarna, men det som skapar onödiga motsättningar och splittrar landet är bristen på demokrati och särbehandling av vissa grupper.

  Ett land där man inte kan diskutera, och ha åsikten att landet släpper in för många invandrare, utan att förses med epitet som ”rasist” ”främlingsfientlig” osv. kan omöjligt lösa problemen med det eskalerande våldet, arbetslösheten och segregationen. Att säga att ett i demokratisk ordning invalt politiskt parti är en skam för Sverige är att bidra till splittring och segregation. Problem löser man genom diskussion och samarbete, inte genom tårtkastning och invektiv utan grund.

  Visst kan man bli förbannad på orättvisor och galna politiker, men då måste man vara beredd att förklara varför man blir förbannad, och hur man tycker det ska vara i stället, annars är man inte bättre än de som är ute och bränner bilar, skolor osv.

 4. Nu har jag kollat bandet, och jag har samma åsikt som jag alltid haft; rasister har inget att göra i politiska partier, även om det är en demokratisk rättighet. Åkerlund är klart olämplig som företrädare för SD pga att han inte kunde redogöra för hur det kom sig att han ändrat sig. Jag vet inte om han är sanningsenlig när han säger att han ändrat sig, men det spelar ingen roll, han ska uteslutas. Han är gammal nog att inte ramla i Aftonbladets fällor. Han borde veta att de alltid är ute efter att skada SD.

  För mig är nolltolerans mot rasism en självklarhet, och jag hoppas att han blir utesluten ur partiet. Det är viktigt att veta att SD som parti inte ska sammankopplas med Åkerlunds 11 år gamla uttalanden, även om det självklart är Aftonbladets förhoppning. Om jag inte hade den självrespekt jag har så kunde jag skriva om sossarnas sympatier med nazisterna, vapenaffärer i Saudi, mutaffärer, moderaternas smygrasism när de tror att mikrofonerna är avstängda osv. Men det handlar inte om det, det handlar för SD:s del om att göra sig av med en medioker politiker och som enda parti som tydligt tar avstånd från rasism, och gå vidare.

  Vi kommer att få leva med att Ankeborgstidningen AB satsar järnet på att gräva efter gammal dynga att kasta på SD fram till valet. Tydligen så får vi också leva med en svensk press som ligger ljusår efter den utländska, och aftonbladet vet säkert att de snart är döda som opinionsbildare, därför ligger de med näsan i skiten och gräver. Det är deras nivå helt enkelt.

  Bara för SD att utesluta personer som bevisligen inte håller måttet, och som inte står för partiets värderingar. Sen är det bara att fortsätta utveckla demokratin, och jobba för allas lika rättigheter och skyldigheter, oavsett ras, hudfärg eller etnicitet. Den här historien är no big deal, utom för Aftonbladet, men ärligt talat Svava, ursäkta ordvalet, men vem fan bryr sig längre om vad kommunisterna på Aftonbladet sysslar med?

  • Men vad bra att vi är överens om att han inte ska sitta kvar.

   Men samtidigt säger du att AB gör fel som gräver. Tidningar ska ju granska makthavare, och är det då inte bra att de hittar en vice partiordförande som uppenbart har denna syn på ickesvenskar?

   Jag hittar en stor inkonsekvens i att du tycker att Bylund inte ska sitta kvar samtidigt som AB gör fel.

 5. Jag vet inte om du missförstår med avsikt, men jag ska förtydliga mig, så du förstår var vi ska placera inkonsekvensen. Jag har inte sagt att AB gör fel, jag trodde du förstod utan att jag behövde förklara.

  Alla som är någorlunda upplysta och hänger med i debatten och det politiska livet vet att AB har en politisk agenda, den agendan är enligt ett tvärsnitt – av befolkningen, vågar jag påstå – vänstervriden. Målet är att placera SD utanför riksdan, det vet du lika bra som jag, i sin iver att uppnå sitt mål använder de sig av metoder som ibland är rena lögner, de benämner aluminiumrör som järnrör för att det ska låta farligare osv.

  När det gäller jakten på SD finns det ingen gräns som är tabu att bryta för ”journalisterna” men när det gäller de andra partierna så finns det en överenskommelse bland ”journalisterna” att inte gå på för hårt och för länge, och när det gäller MP så granskas de aldrig. Varför inte gräva i deras narkotikamissbruk t.ex.? Det finns säkert mycket smått o gott i miljöpartisternas förflutna att frottera sig med.

  Varför inte gräva i socialdemokratens förflutna som sprang omkring naken, och ryckte i dörrarna och skrek ”knulla för fan”? Har han drog/alkoholproblem? Kan en sån människa sitta kvar på sin post? Eller varför inte ställa Reinfeldt mot väggen, och kräva en förklaring till varför han på ett universitet sa att SD är svåra att bli av med? Exempel på en fråga; varför tjatar du hela tiden om SD i stället för som statsminister engagera dig för det som du fått mandat till? En annan fråga kan vara; Hur kan fäderna till bilbrännarna vara dina hjältar?

  Det finns hundratals relevanta frågor som inte AB eller SVT ställer, beroende på deras politiska ideologi. SD faller inte inom denna vänsterideologi så därför är de för den vänsterextremistiska svenska statsmedian fritt villebråd.

  SD har pga 24-timmarsdrevet blivit Sveriges renaste, mest demokratiska och rumsrenaste parti landet nånsin upplevt. Behöver jag förklara mer? Om du förstått vad jag skrivit så förstår du också att det inte är jag som är inkonsekvent. Annars blir jag besviken på dig.

  Det finns mycket mer jag kunde ta upp här, men jag tror du förstår.

 6. Svava, jag tänkte skicka dig en länk, men det fungerar naturligtvis inte. Kan man inte kopiera en redan kopierad länk? Dum fråga kanske, men jag är inget datasnille.

 7. Naturligtvis håller du med mig om att SR och SVT borde älta intervjun om och om igen, och visa reportaget från valstugorna 2002 minst en gång i veckan där Moderaterna klart och tydligt uttryckte sin rasism när de trodde att mikrofonerna var avstängda. Både du och jag hatar ju rasism, så vi borde verkligen visa att vi tar avstånd från Moderaternas smygrasism och visa var vi står. Ett litet inlägg om saken för att påminna om Moderaternas rasism, och för att visa att vi tar avstånd från sånt beteende kanske skulle vara på sin plats, eller vad tycker du? Moderaternas rasistiska uttalanden och Åkerlunds är ju lika gamla.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s