Gott Nytt Valår!

Ljus

De hade ingen röst.

Det är det som är hela skillnaden.

För viljan att låsa portarna och stänga ute, att hålla sig till det hemvanda, att misstro den som är olik – den har vi inbyggd, vi människor.

Viljan att skylla på det eller dem som kommer utifrån, och därmed står utanför vår kontroll, finns också medfödd. Likaså viljan att tro att det finns enkla lösningar på alla stora frågor.

Så detta med att invandrare = problem => inga invandrare = universallösning är egentligen inte nytt.

Det nya är rösten. Det nya är möjligheten att kommunicera, utbyta och sprida. Den fanns inte på tidiga nittiotalet.

Det nya är också att det finns en ledare som är tillräckligt sympatisk för att kunna vinna även dem som inte är rasister, men.

För den som läst matematisk statistik, vetenskapsteori och forskningsmetodik är det inga större problem att peta hål på de ”fakta” som florerar. Jag har hållit på i fem år, och kommenterat tidningsartiklar, skrivit blogginlägg (annorstädes), och kommenterat i nationalistiska fora. Jag hittar i migrationsstatistiken lika bra som i familjebudgeten, och jag har en lång rad andra argument jag kan plocka fram vid behov: Ibland är siffrorna fel. Ibland används de fel. Ibland har man använt exempel som visserligen stämmer, men som är unika och därmed irrelevanta för helheten.

Ibland är det inte fel. Ibland har de rätt, nationalisterna.

Situationen blir gradvis både bättre och sämre.

Den blir sämre för att de blir fler, starkare och mer enade. Och för att de som inte är kapabla till kritisk granskning, till källkontroll eller till att kunna läsa och tolka siffror är så många, och de vill så gärna att det ska vara sådär enkelt som nationalisterna lovar. Vi säger bara stopp till invandring, och vips har vi världens bästa skola och sjukvård, alla pensionärer och sjuka badar i pengar OCH vi kan sänka skatterna, samtidigt som inga brott någonsin kommer att begås igen. Luciatågen kommer återigen att prydas av de tomtar och pepparkaksgubbar som muslimerna och PK-häxorna bannlyst, och allt blir åter som på 80-talet.

Det blir bättre för att vi på andra sidan staketet blir fler. Vi som vaknat sent, men inser att vi har ett ansvar.

Smolken är att det är förvirrat i motleden. Sedan många år har vi haft mer eller mindre militanta antirasister i Sverige. De hatar inte bara SD, utan även hela Alliansen, och förmodligen även högersossar, och de kan inte skilja på höger i ekonomiskpolitisk mening och höger i främlingsfientlig mening – vilket för övrigt är anledningen till att jag aldrig använder det ordet i politiska sammanhang. Vänster är vänster, men höger kan betyda tre helt olika saker:

  1. ekonomiskpolitiskt liberal
  2. konservativ, dvs vill tillbaka till det som var
  3. nationalist och främlingsfientlig

Och även om 2 och 3 delvis hänger ihop gör inte 1 det. SD bevisar det genom att ekonomiskpolitiskt lyckas klämma in sig i det mycket smala åsiktsgap som idag skiljer S från M.

Det finns ett fåtal på vänsterkanten som inte ser att antinationalismen ligger på en egen axel. De klarar inte att ha ett åsiktsöverlapp med dem som gillar jobbskatteavdrag. Deras värld måste vara svartvit, där det goda är rent och osolkat och det onda är allt annat. Några klarar dessutom inte att inte ropa på våld. De klarar inte att avstå från att kalla det rasism när fullt legitima frågor diskuteras. De är inte många, tror jag, men de är röststarka.

På Allianssidan finns en motsvarande laissez-faire-attityd. Man vill helst inte stå tillsammans med ”kommunisterna”, och då blir det enklare att låta vänstersidan fortsätta driva antinationalismen som sin egen fråga, eftersom de ändå så gärna vill. Det räcker ju med att sätta ner foten lite ibland.

När man blir tillfrågad.

Så detta är min önskelista för 2014:

  • Jag vill ha rättning i leden. Vi måste sluta kämpa emot varandra, vi som ser invandrare som en tillgång för Sverige. Det spelar ingen roll varför vi gör det. Det viktiga är att vi vill samma sak. Vi måste kunna sitta i samma båt utan att bråka så den välter.
  • Jag vill ha en faktabaserad debatt. ”Jag vill ha minskad invandring.” ”Då är du rasist!” … är inte sakligt.
  • Jag vill ha en helt våldsfri valrörelse.
  • Jag vill ha många röster därute på nätet, så att moderatorerna på avpixlat knappt hinner med att sudda (för suddar gör de).
  • Jag vill att alla med sunda åsikter förstår att det är allvar nu. Det går inte att ignorera den svenska nationalismen genom att blunda riktigt hårt och hoppas att de arga männen, och i ökande grad kvinnorna, glömmer bort att SD finns när det blir september.

Gott Nytt Valår!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s