Normalisering av det onormala

GrenDet var en rörig dag igår, efter att jag publicerade min krönika om hur etablerade media glider ihop med vad som tidigare kallades hatsajter, och hur nationalismen och SD normaliseras.

Jag har fått många läsare på sista tiden, och det är ju kul. Många är glada när jag skriver, håller med, kommenterar, sunt ifrågasättande ibland, men alltid sakligt.

Andra not so much.

I några trådar påstods jag vara uppenbart ”vänsterextrem”, av ungefär samma människor som i andra lägen anklagar mig och andra för att kalla dem ”rasister”, fast det sällan eller aldrig sker från åtminstone min sida.

Jag påstods på ett ställe ha uttryckt att jag föredrar ETC framför SvD, vilket uppenbarligen inte är sant, rent faktamässigt. Något sådant står inte i min krönika alls.

Jag läser inte ETC annat än när artiklar ploppar upp i mitt flöde. Men jag läser svenskan varje dag. Och de andra tre. Och emellanåt nationalistsajter, för att kunna skriva om dem, bemöta dem. Men när jag gör det är jag mentalt förberedd på vad som komma skall.

I en annan tråd förklarade en person som kallar sig moderat att ”ETC har en historia av att stöda regimer som begår eller begått folkmord”, och exemplifierar genom att peka på en artikel som kritiserade att irakier dog medan man letade efter Saddam. Att kritisera USAs metoder i Irak har plötsligt blivit synonymt med att ”stöda regimer som begår eller begått folkmord”.

Jag känner att även om det är jobbigt, och även om personer känner sig märkligt kränkta, behöver vi som är alliansare ta upp det här mer. Om många känner att en smygnormalisering pågår är det förmodligen så. Det går i så fall att visa i form av statistik.

Här ett exempel gällande GT, som jag av geografiska skäl inte normalt läser. Ledarskribenten slutade med bl a dessa ord: ”Budskapet som gång på gång trummas in är att de enda som motsätter sig GP ledares verklighetsbeskrivning, där invandringen är ett stort samhällshot, är en världsfrånvänd samhällselit som vill uppfostra folket.”

Jag vet att i princip alla mina vänner, från höger till vänster, har en tydlig moralisk kompass som pekar i motsatt riktning från SD. Jag betvivlar er inte. Jag vet var ni står.

Men när svenska folket oavbrutet matas med att integrationen av 1,7 miljoner utrikes födda totalt havererat för att det smäller granater i Malmö eller enstaka bilar brinner i Husby, att människor som kommer hit och har asylskäl stick i stäv med EUs regelverk borde nekas fristad om de kommit via båt (Arpi, SvD, 1/7), och att DÖ är betyder att Sverige upphört vara en demokrati, skapas en bild som i bästa fall kan kallas subjektivt negativ av alla partier utom SD, och i sämsta fall bygger på överdrifter och ibland rena lögner.

Och den bilden smittar.

13 tankar om “Normalisering av det onormala

 1. ,tack Helena ! För mig är det självklart att DÖ är ett sätt att kringgå resultat av ett val !! För mig helt odemokratiskt !! För mig har ambitionen varit att skapa så många nyttigheter (välfärd) som möjligt för så många som möjligt. Tyvärr sker numera systematisk förstörelse av våra tillgångar. Bilbränder, granatexplosioner ,o skottlossningar. Det har skett genom för snabba samhällsförändringar. Bättre med Socialkonservatism . Konservatism = försiktiga förändringar. Inte som nu dramatiska förändringar som hela samhället förlorat kontrollen över.
  MVH
  Bertil J

  • Jag menar att när SD förklarade krig mot systemet genom att hota fälla VARJE budget – inte för att de inte gillar dem, utan som verktyg för att driva frågor som inte nödvändigtvis ens finns med i budgeten – tvingade de omgivningen till agerande.

 2. Helena förstår Du inte att var ett sätt att tala om att man inte dagtinade med sin hjärtefråga!! Se på Löfven som kraftigt går tillbaka i opinionsmätningarna p.g.a. Svikna vallöften ( RUT,rot,bensinskatter y name IT) man måste stå för något !!
  Reinfeldt trodde han skulle vinna valet på ” samma som tidigare” men det räcker inte Du måste ha ambitionen att vilja förändra något i en valrörelse !! Därför fördubblade SD sina valsiffror. Ju mer samhällsmedborgarna sätter sig in i samhällsutvecklingen så ökar SD . Jättebra att in vi inte accepterar vuxenmobbingen i Riksdagen , DÖ o andra förtryckningar av sanningen ( läs gärna Proffessor Arnstedts bok om Invandringen o mörkläggningen I o II )
  Än en gång tack för civiliserad ton i debatten
  Bertil J

  • Reinfeldts invandringspolitik hängde ihop tills ISIS fick alla siffror att gå igenom taket. Och då var det liksom redan valrörelse. Man kan säga att SD fick mycket hjälp av ISIS. Men framförallt är folk trötta på en regering efter 8 år – det är svårt att sitta kvar efter det.

   Vi kommer igen snart.

 3. Hur kan Du försvara invandringen , med dessa enorma våldsamheter som blivit legio i Svenska samhället idag !!! Tyvärr förlorade Reinfeldt mest valet p. g. av ”trötthet”. Inga visionära förslag !! Dessutom större utanförskap 2014 än när han tillträdde 2006. En fråga han vann valet 2006 på !! Ännu värre är att M låtit ren vänsterpolitik komma till stånd. Löfven har svikit RUT,ROT , många vallöften , därför ökar politikerföraktet !!
  M kan komma igen om man låter Finn Bengtsson bli partiledare !!
  Hej igen måste nu till Gymmet !!

  • Utrikes födda begår brott dubbelt så ofta som inrikes födda med två inrikes födda föräldrar. Det är sant. Men SDs riksdagsgrupp hamnar högre än invandrarna.

   I Sverige ökar tryggheten, enligt BRÅ. Det glömmer många.

 4. Sanetzkies o SVTs sätt att använda BRÅ statistiken är helt feltolkad. Läkarvetenskapen har gått framåt o färre behöver dö efter skottlossningarna. Dessutom måste dråpförsök o granatexplosionerna, bilbränder inkluderas!! Andra sammanställningar av BRÅ stat visar på, vad vi samhällsmedborgare har märkt, kraftig ökning !!
  Vad tycker Du om att Löfven inte kommenterat IKEA händelsen?? Däremot har Jimmie Åkesson gjort ett moget o statsmannamässig uttalande !! Om Du inte läst det, så sök det. Sen vore Det intressant med Din kommentar.

 5. Självklart, när samhällsmedborgarna känner oro över samhällsutvecklingen bör en förtroende givande statschef lugna o gå ut med förklaring till varför det blivit som det blivit.

 6. Helena jag har intryck av att Torbjörn Fälldin, Olof Palme med flera har försökt berätta om sin syn på olyckliga samhällshändelser. Jag tror det skulle öka förståelsen för ”vad som sker”. Så som högsta ansvarig tycker jag det vore lämpligt. O jag tyckte Jimmies uttalande präglades av respekt för de båda kallblodigt mördade personerna o deras familjer !! Ur minnet kan jag inte direkt ta fram ett fall, däremot är väl ”alla” händelser orsakade av politiska beslut !! Dessutom hur deffenierar Du ” terrordåd” ?
  Är inte detta på gränsen ???
  Jag var på Skönevads Marknad i går o disk. då med en KD repr. Vi var helt eniga om behovet av en Socialkonservativ politik . Dessutom höll han med om det odemokratiska i DÖ !! Vi disk. Också den 2-sidiga intervjun med Mona Walter i Dagens Samhälle. Hon har konverterat från islam till kristendom o är oerhört intressant. Bl. a varnar hon för hur Korranen ser på behandlingen av ” koffer” ( vi otroende) .
  Du känner säkert till Dagens samhälle ?? En veckotidning utgiven av SKL. Beskriver samhällsfrågor utan pekpinnar som AB,Expressen,SVT,SR med flera !!

 7. Fast min fråga är: ”Kan du ge ett exempel på ett tillfälle när en svensk statsminister gått ut och kommenterat ett brott som inte varit politiskt eller terrorbetingat”?

  Jag tolkar det som att du inte kan det.

  Jag tycker Jimmies uttalande var extremt populistiskt. Varför har han inte exempelvis kommenterat kvinnan som mördades av sitt ex i Arvika?

  Om han konsekvent kommenterar samtliga mord är det fine by me, men ska han hålla på och enbart kommentera dem där gärningsmannen är invandrare eller motsvarande är det ett fult utnyttjande av andra människors olycka.

  Detta hittade jag på Flashback, för övrigt.

  ”Jag vill framföra min varma deltagande till Carolas sambo Ola Hanson och är oerhört ledsen över Carolas och Emils hastiga bortgång.

  Dessutom vill jag visa min avsky över er alla som spekulerar och sprider avskyvärt kränkande kommentarer utifrån människors hudfärg och religion. Jag vill tala om för Er som spekulerar att Carola var en kvinna med varmt hjärta som tyckte om sina medmänniskor. Hon värnade om människor.

  Att hon och Emil nu blir kommenterad av individer som står så långt ifrån hennes moraliska kompass gör mig illamående. Individer med mörkt hjärta, individer fylld med hat, individer som mår psykiskt dåligt.

  Av respekt till Ola Hansson skulle jag vilja be er alla att sluta med era illvilliga spekulationer, men jag misstänker att jag talar för döva öron. För er är antagligen Carolas och Emils bortgång en seger. En seger för erat eget inbyggda hat och mörka krafter. Ett inbyggt hat som kommer att förtära er och antagligen en dag kommer att leda till att ni själva kommer att begå avskyvärda brott….

  En god vän till Carola och Ola”

  Jag vet inte om det är sant. Men om det är det betyder det att sambon utöver sin sorg har att handskas med att Jimmie Åkesson och en rad andra människor som han och hans förlorade sambo tog starkt avstånd från nu glatt utnyttjar hennes död för en propaganda som går stick i stäv mot allt hon tror på.

  Hur tror du det känns för honom?

  Jag känner väl till Mona Walter. Hon har rätt till sin erfarenhet och upplevelse, men det är rätt makabert när hon gör om den till att gälla samtliga muslimer. Det är som om jag plötsligt skulle få för mig att alla i Sverige är rasister och reser till ett annat land och berättar för alla hur svenskar är. Mona Walter sårar människor jag bryr mig om genom sitt kollektiva skuldbeläggande. Det gör att de bitar där hon faktiskt har något att berätta drunknar i ett brus av hat och hets. Anser jag.

 8. Detta inlägg från Dig känner jag inte igen !! Har någon annan skrivet det ?? Hur kan Du få in hat i att vi visar humanism o medkänsla i en för Sverige oerhört tragisk händelse !! För mig står SD för omtanke om varandra i Sverige o medkänsla plus upplysning om olika religioner. Ett ganska komplett program byggande på Socialkonservatism!!
  Ha en bra vecka måste nu ner på Gymmet !!
  Bertil

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s