Sanningen om Utomjordingarna

Tänk dig att du lever i en liten idyllisk by i ett idylliskt land. Plötsligt kommer det gröna utomjordingar dit. De är snälla och fredliga, och folk runtomkring accepterar dem. Men du är misstänksam från början.

Och mycket riktigt – du kommer på dem med alla möjliga fuligheter. Inbrott, våldsbrott med mera. Men de är smarta. De lyckas indoktrinera dina medmänniskor att tro att det i själva verket är du som hittar på alltihop. Trots att de är gröna utomjordingar lyckas de till och med para sig med människor, och en ny sorts konstiga barn dyker upp. Hela tiden är du, precis som i Aliens, V och andra liknande filmer, länge den enda som ser detta.

Men då sker undret – du hittar likasinnade, som även de insett vad som håller på att hända. Precis som Donovan i V. Tillsammans drar ni ut för att fördriva utomjordingarna och ta tillbaka landet.

Hela tiden är det förstås viktigt att de människor som förgiftats av utomjordingarnas övertalningsförmåga hålls ovetande om Komplotten (annars skrattar de bara åt den) och den planerade Striden. Därför får man låtsas att man inte alls är emot utomjordingar, utan bara vill se över ekonomin lite grand, så att pensionärerna får råd att äta och så. Man vill bara vara lite dum, det är väl OK?

Utomjordingarnas Komplott bevakas i smyg i en slags Motkomplott. Budskapet sprids på servrar som inte kan kontrolleras av dem, och i brev, utdelade av människor som vågar kämpa trots faran. Det gäller att tassa varsamt, omvända människor en och en, hoppa över de svårast hjärntvättade och bida sin tid.

Sedan lägger man en massa förslag om vart och ett motiveras av olika goda motiv, men som alla har det gemensamt att de jävlas med Utomjordingarna. Utomjordingarna får inte bygga kyrkor, även om de äger marken. De får inte äta det kött de vill, för det är synd om djuren trots att de numera bedövas (fast man lägger inget annat förslag för att förbättra för djur, bara detta enda), skolavslutningar ska hållas i kyrkor vare sig lärare och föräldrar vill eller ej, trots att de som främst är emot är svenska ateister. Ivrigt bedyrar man att man inte alls vill vara dum, man bara råkar tycka att stadsarkitektur är viktigt på denna enda punkt, att enbart slakttjurar behöver värnas, men inga andra djur och att det är extremt viktigt just vilken lokal en skolavslutning äger rum i. Men jävlas vill man inte. Absolut inte. Cross my heart.

The Truth is Out There.

Det har tagit en viss tid för mig att förstå Sverigedemokraterna, men ju mer jag diskuterar med dem och läser om och av dem, desto mer börjar poletten trilla ner.

Det måste vara väldans skönt att veta att allt ont kommer från en källa utanför en själv, som man inte har ansvar för. Att hitta en konkret fiende och bekämpa den. Att känna sig lite bättre än alla andra – dels för att man är en jording, och dels för att man är en Soldat För Sanningen, En Som Sett Ljuset.

Skillnaden mellan oss som är hjärntvättade och inte ser Sanningen Om Invandrarna och Dem Som Sett Ljuset är att vi hjärntvättade envisas med att se icke-svenskar som riktiga människor, som dessutom är individer och inte del av en homogen grupp med en homogen agenda.

Och då faller metaforen.

Länkar: SvD, SvD

4 tankar om “Sanningen om Utomjordingarna

  1. Det fanns ju även ett par andra bra serier som handlade om utomjordiska komplotter, First Wave och Dark Skies. Synd att dom inte blev större succéer för dom var bra, särskilt Dark Skies.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s