Om jag ska vara riktigt ärlig…

…så är det något som inte stämmer.

När min sjuttonåring var två månader och jag ammade henne rev ett svartsjukt syskon henne i pannan med naglarna. Ärren finns kvar. Två långa streck.

En ung man på SDs kommun- och landstingslistor blir överfallen av två män, som släpar in honom i hans (!) lägenhet. Det var alltså planerat – de måste ha väntat på honom precis där, eftersom det hände när han skulle slänga soporna.

Man kan ju också ha tänkt sig att han inte slängt sopor just den kvällen, i vilket fall de väntat förgäves.

Sedan berättar de för honom att de är vänsterpartister, och att de demonstrerat mot honom. Dessutom kallar de honom för rasist, och vad gör de sedan? Jo, de håller fast honom och ristar in ett hakkors i pannan på honom, så fint att det inte kommer att lämna några ärr. Och de talar ”ett arabiskt-liknande språk”. De tar även med sig några dyrare grejer, som han förhoppningsvis får ut på någon försäkring.

Ungefär som i någon av Guillous Coq Rouge-böcker – minns inte vilken – den om Norge och andra världskriget. Den gången var det bröstkorgen, vill jag minnas. Och då dog väl gubben också, tror jag.

Jo.

Man kan också tänka sig så här.

Det är några ynka dagar fram till valet. SD kommer kanske att komma in i riksdagen, och nu vet jag inte om han är på valbar plats, men det kan ju tänkas att han vill att SD ska få riktigt många röster.

Eller också tycker två vänsterpartister med arabisk bakgrund att det känns meningsfullt att sitta i hans trappuppgång och vänta tills han slänger soporna, iförda svarta rånarhuvor, bara för att sedan väldigt fint så att det inte ska bli några ärr rispa honom i pannan under 20 minuter. En vecka före valet.

Så kan det förstås också vara. Ett mycket annorlunda hatbrott, kan man säga.

Jo, och det var andra gången. Förra gången fick han slänga sig åt sidan när de gjorde ett utfall med en kniv. Inga vittnen.

Något verkar lite smått ruttet i staden Malmö.

SvD, Exp, DN, Exp

59 tankar om “Om jag ska vara riktigt ärlig…

 1. Eller, Svava, så hände det precis som han sa. Och var placerar det i så fall dig?

  Det får faktiskt vara någon måtta på hur långt man går i demoniseringen av SD. Tror du inte polisen har möjligheter nog att bedöma ifall det är fråga om fejk och självstympning? Och menar du att han också misshandlade sig själv? Genom att springa in i väggen då eller?

  Och till och med västeraktivister brukar inse att det inte är en god ide´att ha vittnen närvarande när man försöker mörda någon.

  Och oavsett; att gå ut och spekulera i sådana här konspirationsteorier, utan att veta något om det, det är lågt. Lika lågt som att spekulera i om inte våldtäksoffer i själva verket nog ville detta egentligen. Btukra du ägna dig åt det också?

  Ja, nåt är ruttet. Inte bara i Malmö!

  • Någon misshandel finns inte nämnd i vare sig intervjuer eller pressmeddelande, och jag påstår inte att han ljuger, bara att det finns en påtaglig sannolikhet att han gör det.

   Men det är upp till var och en att göra sin bedömning.

   Om det visar sig att jag har fel ska jag slå upp en stor ursäkt på denna blogg. Om någon enda människa sett två maskerade män sitta i hans korridor och vänta på att han slänger soporna, kommer det en sådan, det lovar jag.

   • Om jag förstår dig rätt, så resonerade du så här: ”Killen är Sverigedemokrat. ”Alla vet” att sverigedemokrater är nazister och kriminella. Alltså var nog denna killen det också, och råkade illa ut i en intern uppgörelse” Detta utan att ha något som helst belägg för att David hängt med vare sig nazister eller kriminella. Utan enbart ur det faktum att han är SD? Och just det, jag glömde: och att din dotter har ett ärr i pannan, medan läkarna spekulerade i huruvida Davids ärr skulle bli permanent eller ej.

    Sen påpekade jag det orimliga med arabiska nationaldemokrater, varpå du istället drar slutsatsen att: ”Aha, men då har nog gjort det själv. För att bättra på SDs siffror, eller få många personkryss.” För att alla sverigedemokrater ljuger, eller? Fast borde han inte göra lite mer av hela grejen i så fall? Stanna kvar i Malmö, spela hjälte, visa upp sina skador i pressen? Plus att det kvarstår att förklara VARFÖR han skulle känt sig manad att göra detta, och riskera åtal för mened om han åker dit. Det är ju inte direkt så att SD går dåligt just nu. Fast vänta, glömde det. ”Alla vet” ju också att SD:are är lågutbildade och dumma i huvudet. QED!

    Om jag vore David skulle jag nog prova att stämma dig för förtal.

    Jag undrar också varför du missat följande självklara teori: I Malmö trakasseras judar så att de flyttar från staden. David bor i Malmö. Och ”alla vet” att SD:are är rasister, nazister och antisemiter. Så tänk om David var en av dem som trakasserat, och nu har ett nazijägarkommando från Israel dykt upp för att ta hämnd. För de som skar hakkors i Inglorius Bastards var, just det, judar. Duh!

    Du gör här illa på mer än ett sätt. Låt oss utgå från den pyttelilla chansen att David faktiskt talar sanning. Att två män misshandlade honom (utgår jag från eftersom han hade ont i magen av slagen) karvade in ett hakkors i pannan på honom, och utsatte honom för en skenavrättning. Då lägger du ytterligare en kränkning uppepå den ursprungliga. Och åtminstone våldtäktsoffer brukar anse att det värsta inte var själva brottet, det var förringningen efteråt, kränkningen i att inte bli trodd.

    Dessutom krattar du manegen för ännu fler av dessa övergrepp. För buset upptäcker att om bara ingen ser dem, så får de dubbel utdelning. Först skrämmer de skiten ur offren, och uppe på det tror alla att offren själva gjort det, i något slags försök att få uppmärksamhet. Lysande.

    Och varför? Bara för att du inte kan se för dig två män vänta på en chans? Skojar du? Hur tror du attentatsmän går till väga? Ringer och bokar tid med offren?

    Du kanske ska ta ett studiebesök på älgjakten? Tusentals människor, som sitter dödstysta och blickstilla i dagar i ett älgtorn, i väntan på att en älg KANSKE ska vandra ut på deras pass.

    Egentligen är det hela rätt enkelt. Det finns två sorters människor. De som är hyggliga och anständiga, och de som inte är det. Lotta Gröning på Expressen har genom två inlägg de sista dagarna placerat sig i de anständigas skara. Du har genom dina spekulationer placerat dig med eftertryck i den andra.

    Over and out.

   • Faktiskt inte för att han är Sverigedemokrat alls, utan för att historien verkar väldans osannolik. För mig är saklighet den yttersta ledstjärnan. Jag känner inget hat mot Sverigedemokrater per se, faktiskt. Det handlar om den känsla jag fick när jag, efter din kommentar, började läsa allt som står på nätet.

    Jag märker att du är mäkta arg, så jag förutsätter att det är därför du anser att det finns laga grund för förtal här, för jag tror du har lite bättre koll på svensk juridik än så.

    Det var SD som valde att skicka ut denna pressrelease om arabiskt-talande vänsterextremister till hela Sverige. Det var de som valde att göra politik av detta.

    Men jag står fast vid vad jag sa: om det visar sig att det finns något vittne eller något annat som helst som talar för denna historien kommer jag att slå upp en ursäkt här.

    Om du sedan anser att jag tillhör en annan kategori än Lotta Gröning så är det så.

    Jag hatar inte sverigedemokrater. Jag tycker man ska få ha synpunkter på hur många asylsökande vi ska ha i Sverige, och det har jag skrivit också.

    Jag tycker illa om två ben i SDs argumentation.

    Den ena är ”allt är invandrarnas fel, så vi måste bli av med dem, så allt blir bra igen”.

    Det andra är detta oerhört inskränkta tramsandet om muslimer. Jag känner massor av muslimer, och ingen av dem är med i Al Qaida eller ens slår sina fruar. Det är helt jäkla oursäktligt att hålla på och blåsa upp människor som tillhör en religion som fientliga, krigiska och emot hela samhället.

    Men inget av detta handlar om hakkorsbrottet. Jag läste allt vad jag hittade och la ihop pusselbitarna.

   • Tillägg.

    En anledning, som jag inte skrev rakt ut, till varför den här historien verkar så fejk är just hur revolutionära vänsterextremister normalt agerar.

    De är människor som drivs av en skev rättvisepatos, där samhället ska störtas genom aktioner. De agerar på ett öppet plan, genom äggkastning och annat odemokratiskt (jo men absolut) tramsande, för det är då gruppen känner sig lagom missförstådda och rättrådiga.

    Det handlar alltså om människor som starkt brinner för ”det goda”.

    Det handlar om samhällsaktioner.

    Araber är normalt raka motsatsen till vänster, eftersom de ben som bygger upp samhällena i arabvärlden utgår från eget företagande, men det finns ändå araber som är vänster, förstås. Då handlar det mycket om Palestinas sak. Vänstern och Palestinarörelsen har slutit någon form av brödraförbund mot Israel.

    Israel. Judar. Svastika. Hitler. Du vet.

 2. Bilden är återanvänd från från FÖRRA gången han överfölls med kniv, och undkom oskadd, vilket du fattat om du orkat läsa på ens tio minuter om det du skriver om innan du sprider din giftiga dynga:
  http://kvp.expressen.se/nyheter/1.1921627/maskerad-man-gick-till-attack-mot-politikern

  Vidare: ingen har påstått att det var ”vänsterpartister” som misshandlade människan. Ditt inlägg andas okunskap, hat och framförallt medveten dumhet. Förhoppningsvis är det få som går på det.

  För övrigt undrar jag om du verkligen är så totalt okunnig om vilken OERHÖRD mängd hot, och i förekommande fall våld, människor som klassas som ”rasister” utsätts för i Sverige på regelbunden basis? Vad lever du i för absurd bubbla?

  Jag ser fram emot den där ursäkten, som om den någonsin skulle komma. Fy fan för dig.

  • Jag vet inte vilken bild du syftar på.

   Men jag hänvisar till SDs eget pressmeddelande, som citeras överallt på bloggar och annat:

   ”Vänsterextremisterna, som talade ett arabiskt-liknande språk och genom svenska på brytning hotade David för att han deltagit på torgmötet som de tillsammans med sina vänsterkollegor varit med om att förstöra, passade även på att stjäla Davids dator och pengar innan de försvann.”

   Ett exempel på pressmeddelandet finns i den länk jag svarade Susan med.

   Om mitt inlägg andas okunskap och vad det nu mer var för dravvel du kom med kan jag ju kontra med att du är förvånansvärt illa påläst för att komma med så mycket skitsnack.

   Jag vet att Sverigedemokrater både utsätts för och delar ut mycket olaga hot högt och lågt. Det är tragiskt i sig. Det finns ingen ursäkt för att sänka sig till den nivån.

  • Skönt att sådana som du verkligen bekräftar ditt partis ”vi är inte rasister”-policy.

   Det är så vi alla förstår att SD verkligen består en ny sorts människor och inte alls av patetiska små rassenassar, som man annars kanske kunnat få för sig.

   • Varför förutsätter du att Slime är SD? Han kan lika gärna vara ND. Eller, enligt ditt eget sätt att resonera, en AFA-provokatör och ett troll.

    En stilla undran till: Anser du att Frederik Federley har rånat och misshandlat sig själv för att få mer personröster i valet?

   • 1. därför att han dök upp i detta inlägget.
    2. nej, främst eftersom det fanns flera vittnen

    Däremot tror jag inte det är hans gärning som centerpartist som är anledningen. Jag tror att det antingen är ett spontant dåd som bara råkade drabba en politiker eller också, vilket verkar mer sannolikt, att det beror på något personligt, t ex hans starka ställningstaganden för judar. På samma sätt förutsatte jag först, innan jag läst pressreleasen om du minns, att hakkorsdådet handlade om en personlig uppgörelse, och inte om någon som lyssnat på ett tal.

   • Slime är bara ETT exempel på grova påhopp, Emma. Hypotetiskt kan han rösta på ND, men det var i detta inlägg han skrev.

    Jag förbehåller mig rätten att ha en annan uppfattning om vem av oss som har skev verklighetsuppfattning.

 3. Pingback: Aggressivare | Svava Valkyrie's Blog

 4. Apropå ditt ”tillägg”:

  ”hur revolutionära vänsterextremister normalt agerar…

  De är människor som drivs av en skev rättvisepatos, där samhället ska störtas genom aktioner. De agerar på ett öppet plan, genom äggkastning och annat odemokratiskt (jo men absolut) tramsande, för det är då gruppen känner sig lagom missförstådda och rättrådiga. ”

  Baader-Meinhof, Rote Armee Fraktione, Brigade Rossa. De ökända äggkastarna?
  Antar att Aldo Moro, Hans Martin Schleyer och Jurgen Ponto dog av äggallergi då.

  • Vi tar det igen.

   Vänster + arabiskt-liknande (vilket ord!) brytning = Palestina-ivrare
   Hakkorsinristning = någon som antingen gillar nassar ELLER judar, rimligtvis

   Jag har inte påstått att vänsteraktivister är vare sig fredliga, trevliga eller ursäktliga. Jag har bara sagt att det är oerhört otypiskt att iföra sig maskerade huvor, och vänta på vinst och förlust på att en stycken okänd och därmed ointressant drygt 20-årig politiker-aspirant ska gå ut med soporna, för att sedan väldigt fint rispa i hans panna så att han inte behöver sy ett enda stygn, innan de knatar iväg med hans DVD. I hans hem, vilket är den farligaste platsen för den som inte vill bli upptäckt.

   Ja, dessa ligor ägnade sig främst åt samhällsomstörtande aktioner. Visst förekom brott mot individer, men jag är rätt säker på att du ser skillnaden i både val av individer och magnitud. Men föralldel – det kan vara så att de plötsligt bestämt sig för att återuppstå i Sverige och börja med detta brott. Du får väl avgöra själv hur troligt det är.

   Jag påstår att sannolikheten, givet att detta är andra gången maskerade män dyker upp i hans berättelser kring vad som förekommer när han är ensam, att han är en mytoman är många gånger större, men jag kan ha fel i vilket fall jag lovat be om ursäkt. Det lär komma fram.

   Jag hade inte dragit upp denna händelse alls om det inte vore för pressreleasen, dvs om det bara handlat om rapportering och inte politicering.

   Mao: hade det bara förekommit mediarapportering och inget försök från JÅ att göra politik av saken hade jag hellre avstått från att skriva än gissat öppet, men iom att SD försöker vinna poäng på den här händelsen – argumentera emot om du vill, jag har läst vad där står och det är min uppfattning – får man också finna sig i granskning, och min granskning säger att det här hänger inte ihop på någon fläck.

   Till JÅs försvar ska sägas att jag tror inte någon annan än grabben själv vet vad som egentligen hände. Jag tror alltså inte på någon större komplott, utan jag tror det var en fylleidé på fredags- eller om det var lördagskvällen, som spårade ur.

   Men jag vidhåller också att om det visar sig att det faktiskt har hänt är det fruktansvärt illa, och förtjänar alla fördömanden.

   Nu tycker jag allt är sagt som går att säga, och föreslår att vi släpper detta ämne. Tids nog lär det komma fram ändå.

 5. ”Vänster + arabiskt-liknande (vilket ord!) brytning = Palestina-ivrare
  Hakkorsinristning = någon som antingen gillar nassar ELLER judar, rimligtvis”

  Eller någon som anser att SD är nazister? Eller är det för långsökt?

  Och hur vet du att det inte behövde sys? Det har inte framgått i någon rapportering jag sett.

  Men din ”granskning” kanske kommit fram till detta också?

 6. Pingback: SD, våld och demokrati | Svava Valkyrie's Blog

 7. Jag blir verkligen fascinerad över hur du plockar fram fakta och letar upp olika delar i en story som du gjort här ovan!

  När man läser igenom din text, kommentarer och länkar, ja då blir det lite svårt att säga att det här faktiskt har skett…!

 8. Pingback: Sociala mediers makt

 9. Snygg analys! Jag kände också lite obehaglig lukt kring det där ”dådet”, men fick inget grepp förrän rättsläkarrapporten dök upp.

  /Urban

 10. Ha! Du är inte bara bildad och klok, du är klipsk som få! :-)))

  Jag måste erkänna att jag gick på det… Trots att jag läste om att såna här händelser oftast leder till att fler röstar på dem. Där borde kanske en liiiten varningsklocka ha ringt.

  Hmmm vilka ”påhopp” du fick… *pekar uppåt* Ser ut som om det inte är du som borde be om ursäkt.

 11. Jaha, eller hur. Med anledning av den berömda historien Fredrik länkade ovan, blev det inget annat än att himla med ögonen när jag först läste om grabben. Prova något nytt nästa gång, kanske.

  Om det hade visat sig vara sant och uppriktigt hade jag ändå tyckt att ursäktsskulden stod till Svavas fördel. Men visst har det varit underhållande ändå?

 12. Jag har, när jag var yngre, dvs på det glada 90-talet, varit aktiv militant nationalist. Jag har misshandlat ganska många människor och begått andra grova brott i samband med min politiska aktivism som sträckte sig under nästan fem år. Jag ångrar mig inte eftersom de som fick stryk var motståndare som själva var kapabla att göra samma sak. Litet spelets regler och den som ger sig in i leken får leken tåla.

  Vid ett flertal av dessa tillfällen väntade jag och kamrater på ”offret” när denne gick ut eller in ur sin bostad. Det är mycket enklare än vad man tror och ytterst sällan blir det några vittnen eftersom folk i lägenheter (som det oftast rörde sig om) inte sticker ut näsan för att titta efter, kalla det gärna svenskt beteende, tror att i utlandet är man mera vaksamma. Ibland kunde vi vänta i timmar utanför en persons bostad.

  Ett annat exempel på hur det sällan finns vittnen var när jag och en kamrat skuggade ett par (man+kvinna) från en demonstration AFA hade vid Sergels Torg. Vi följde efter dem även i tunnelbanan ända till Södermalm där de gick in i en port. Vi misshandlade dem i porten med batonger och sprang sedan därifrån – detta mitt inne i centrala Stockholm mitt på dagen. Och vi var aldrig ens nära att åka fast. Bara ett exempel.

  Jag vet inget om hur det ligger till med den här SD-aren, däremot vet jag hur otroligt lätt det är att överfalla andra människor i anslutning till deras hem.

  Kanske ska tillägga att idag är jag över 30 år, har barn och kontorsarbete. Jag åkte aldrig fast för några av ”hembesöken” däremot för andra saker. Imorgon röstar jag på KD. Tiderna förändras antar jag. 🙂

  • Jag hoppas du ser att detta med att vänta på något för att överfalla den i hans hem bara var ett litet ben i argumentationen. Det är inte vanligt, men inte omöjligt, det köper jag. Trevligt att du fått ordning på livet, och lycka till.

 13. Och ni tycker inte att det verkar konstigt att detta dyker upp dagen före valet? Oj vad överraskande… Vad var oddsen för det må tro…? Denna sorts smutskastning av SD i de allt annat än objektiva medierna borde inte förvåna eller tas på allvar av någon. Men ni sväljer allt som skrivs med hull och hår och det är skrämmande…

  Tydligen är det är ok att misshandla SD folk eftersom deras åsikter är ”stötande”. Som Fredrik Schweinfeld yttrade sig för några dagar sedan men som ingen omnämnt i media. Sedan är det ok att komma med allvarliga anklagelser mot en person som ändå med stor sannolikhet varit med om det fruktansvärda dådet. Allt för att inte SD ska få din röst. Skulle inte förvåna mig om sjuklövern hade sålt sina egna mammor för den anledningen…

  Jag kan säga att det här är det smutsigaste valet någonsin och jag tror att många har garderat sig en plats i helvetet…

  Och förresten, den där ”rättsläkaren” som ni pratar om har ifrågasatts på flera ställen, även uttalandet från sossepolisen. En läkare skriver detta på sin blogg: http://klartexten.wordpress.com/2010/09/18/underlakarens-politiska-kupp/

  Wake up and smell the roses, de luktar skit!

  • Ebba: Jag har skrivit tidigare här, och jag skriver det igen.

   Jag gjorde bedömningen att med 95% sannolikhet hade detta inte skett.

   Då är frågan: ska man ge grabben the benefit of a doubt och låta bli att slå upp detta på bloggen, på grund av de återstående fem procenten?

   Svaret är absolut ja, om det handlar om nyhetsrapportering enbart.

   Anledningen till att jag anser det OK att ändå skriva detta är pressreleasen som SD gick ut med. Den gjorde händelsen till politik.

   Politik får och ska kommenteras.

 14. Att ett vanligt blogginlägg kan framkalla så många personangrepp…

  Förstår inte hur lågt en människa kan sjunka när han/hon använder sig utav ord som ”arabälskarhora”

  Väx upp..

  • Det är tyvärr ofta – men inte alltid – så det blir när de inte gillar vad man skriver.

   Nu kan man i och för sig se påhopp från alla läger på bloggar, men oftast inte så här grova. Å andra sidan kanske andra tar bort dem – det gör inte jag. Jag tar bara bort grovt hets mot folkgrupp.

   • Jag skulle vilja påstå att det är så VÄLDIGT OFTA när jag diskuterar SD i min blogg. Det är inte allt för många inlägg jag har där personangrepp flödar. Jag godkänner också de flesta, men inte de som är allt för grova eller de som kränker mina barn!

    Jag är medveten om att det även sker i ”det andra lägret”, men jag har både sökt och slumpvis valt ut inlägg där många kommenterat ”emot” vad en del SD:are bloggat och det kan ju vara så att de inte godkänner dessa angrepp, men annars så är de väldigt få och sällan särskilt grova.

    Till exempel kollade jag kommentarerna i inlägget på Klartexten som det länkas till ovan och det grövsta jag fann där var: ”Ni har ju en skruv lös. Ge er.”

    Det senaste inlägg jag själv skrev om SD eller rasism fick jag följande kommentar: ”Hörredu din djävla niggerälskare; om du nu så gärna vill ha massa niggers som springer runt och stjäl grejer och våldtar spädbarn så dra då till Afrika i en bananlåda! Korkad är du också som tror på alla judiska lögner. Öppna upp ögonen nån gång förhelvete!

    Nej, jag röstar inte heller SD den delen, de är alldeles för milda för mig. Blir bara så förbannad när folk kallar de rasister när det finns RIKTIGA rasister som mig själv.

    Hell seger för den vita mannen!”

    http://tonarsmorsa.se/2010/09/stod-sverigedemokraternade/

    Och då ska man vara medveten om att det inlägget inte ens blev en ”het debatt” som det blir ibland. Utan det är ett inlägg där jag bara tipsar om ett inlägg en annan bloggare skrev och som bara har ynka 12 kommentarer…!

    Nu var han visserligen inte SD:are den här gången, då SD var för ”milda” för honom. Men jag har åtskilliga exempel på liknande kommentarer från just SD:are!

    Men just det! De är ju så oerhört utsatta, så vi skulle ju tycka synd om dem…

   • Ja, jag tror det finns fog för att hävda att just i SD- och ND-häradet finns de grövsta påhoppen. SD har blivit en subkultur, där människor sluter sig i egna mötesplatser med egna nyheter där sammanhörighet och självkänsla bekräftas genom att man står utanför den övriga världen, som är ondskefull och missförstående.

    Denna typen av påhopp blir då en hämnd på De Etablerade, som man uppfattar som stora svikare.

 15. Ebba:

  1. Eftersom det påstådda ”brottet” begicks precis innan valet, så är det kanske inte så konstigt att de här artiklarna kommer precis innan valet?

  2. Vem har påstått att det är okej att misshandla SD-folk? Det tror jag inte någon som kommenterat här eller skrivit detta inlägg anser i alla fall. Problemet här är att det finns misstankar om att inget brott har begåtts…

  3. Du skriver: ”Denna sorts smutskastning av SD i de allt annat än objektiva medierna borde inte förvåna eller tas på allvar av någon.” Smutskastning, mer eller mindre sker mellan alla partier i media inför ett val. Har du missat att AB varje dag har haft sin ”sanningsbarometer” där man kritiserar ett etablerat parti varje dag för att inte hålla sig alls eller helt till sanningen. I det här valet har SD fått komma till tals med sin politik mer än någonsin och mer än något parti som ännu inte kommit in i riksdagen. Men SD:are hittar på nya argument hela tiden för att framstå som att det ”skulle vara synd om er”! Om folk är upprörda på SD, så handlar det helt enkelt om att många ogillar politiken och det kanske inte är så konstigt?

  4. Det finns inget i ”Klartexten” som bevisar att de nya rapporterna i den här frågan skulle vara felaktiga. Det spekuleras mest i vilken ”titel” läkaren har och om han ”får” ge ett sådant uttalande. Att polisen från början inte trott på det här ”brottet” verkar vara av mindre betydelse.

  Raagnar: Tyvärr är just de där orden vardagsmat när man debatterar SD på nätet, vilket är mycket illa. Men glöm inte: det är SD vi ska tycka synd om, för de har ju inte gjort något, de är bara så oerhört missförstådda av hela Sverige…

 16. Pingback: Spegelvänt? | Svava Valkyrie's Blog

 17. Tånårsmorsan och Svava. Det är ingen idé att kommentera era inlägg för ni har era skygglappar på och väljer att leva i en fantasivärld vad man än säger. Ingenting jag kan säga kommer att ändra på det.

  Vill bara som en respons på Tånårsmorsans okunniga uttalanade om att SD bedriver en ”det är synd om oss” politik bara säga; Det är synd om den svenska demokratin och yttrandefriheten och det är det som SD bland mycket annat velat framförhålla. Och visst fan är det synd att SD blir så smutskastade, saboterade vid togmöten och får utstå den värsta sortens personangrepp. Allt detta bara för att de är det enda partiet som ser de allt större problemen som den kravlösa massinvandringen medför men som de andra partierna blundar för.

  Om något så är det jävligt stötande att kommunismen börjar få sig ett allt större fäste i Sverige (som jag förmodar att ni sympatiserar med). Ni ser nazism och rasism som ett stort hot för Sverige men det är Sveriges minsta problem för deras anhängare är inte så stora i antalet. Detsamma kan man däremot inte säga om kommunismen som haft ihjäl mer människor än nazismen (och som fortfarande har ihäl människor) som växer sig allt starkare och blir fler i antalet. Vi kanske inte är långt ifrån att bygga en mur i Sverige som jag vet att Lars Ohly skulle tycka om, om fler som ni röstar på hans politik.

  Som avslutning vill jag också nämna att jag är andra generationens invandrare från ett bärplockarland (gissa vilket) som blivit rövpumpat av både nazister och kommunister så våga fan inte associera mig med nazism eller rasism för den delen. Jag har vänner från alla delar av världen som har olika religioner. Mina två muslimska vänner kommer också att rösta på SD bara för att de inte vill att de extrema islamisterna som de flytt sina egna länder för att komma ifrån ska bli fler här. Jag vill att Sverige ska vara Sverige och inte en kompott av extrema, kvinnoförnedrande kulturer och religioner.

  Innan du öppnar käften igen och vill spy galla över SD (eller mig för den delen), gå in på deras hemsida och läs vad de står för innan du står och skriker ”inga rasister på våra gator” och skrammlar med nycklarna.

  Hur som haver så orkar jag inte lägga mer av min energi på att prata med väggar så jag drar vidare. Tack å hej!

  • 1. Jag är inte vänster. Även människor i mitten ända till ganska långt till höger tycker att invandrare behövs i Sverige.

   2. Jag vill inte ha en kravlös invandring. Jag vill att den som är flykting ska ha verkligt skyddsbehov och snabbt ges hjälp till jobb, och att den som är anhörig eller arbetskraftsinvandrare ska leva av eget arbete. På mitt jobb på ett internationellt företag pratar jag mer engelska än svenska, och jag jobbar med människor från hela världen. Där är den fungerande multikulturen verklig. Jag vet hur bra det kan vara.

   3. Både jag och Fatou har tidigare tagit avstånd från saboteranden av möten, och i synnerhet våld mot SD-politiker.

   4. Jag öppnar min käft, som du säger, därför att jag läst massor om vad SD står för, och har en nyanserad bild.

  • Någon kommunist tillhör jag inte och så vitt jag vet så är inte heller Lars Ohly´s politik kommunistisk sedan rätt många år tillbaka, så där var det visst någon annan som inte läst på…

   Så åter till detta med sakfråga och personangrepp. Jag anser att du är ytterligare ett exempel på en SD-anhängare som verkar anse att ”den som skriker högst har rätt”. Du verkar själv varken särskilt påläst (tänker på kommunist-delen) eller ha särskilt bra argument att komma med och därför kommer det där ”Innan du öppnar käften igen…” Det är trist att du inte lyckas hålla debatten saklig, även om vi har olika åsikter. Dessutom så utgår du från att vi inte är pålästa. Jag kan bara svara för mig själv, men ser att Svava har svarat för sig. Faktum är att jag läst på väldigt mycket om Sverigedemokraterna. Både partiprogram och det mesta material jag kommer över om SD.

   Och ja, jag anser ändå att SD är ett väldigt främlingsfientligt och religionsfientligt parti.

   Däremot är jag helt emot sabotage av torgmöten och liknande. Jag tror inte ens det fyller en funktion, utan där tror jag ni har mest vinster att hämta, vilket är ytterligare ett argument till att jag inte gillar det. Men mitt huvudargument är att jag inte tycker det passar sig i en demokrati. Däremot kan jag förstå att folk blir riktigt arga och tar det personligt, då många av förslagen som kommer från SD faktiskt drabbar enskilda personer, på samma sätt som folk blir upprörda på Alliansen och de nya hårdare sjukreglerna, efter att ha läst Emelie´s blogginlägg om sin mamma som drabbats så hårt och som spridit sig i världen som en löpeld de senaste dygnen.

   För övrigt kan jag upplysa dig om att Svava och jag står väldigt långt ifrån varandra politiskt sätt, om jag inte missuppfattat saken helt, men i denna fråga vågar jag nog säga att vi är rätt eniga: SD är inget alternativ för någon av oss och ingen av oss vill ha in SD i Riksdagen, om vi får välja, men vi anser fortfarande att en demokrati innebär att alla har rätt att göra sina åsikter hörda och tar starkt avstånd från allt politiskt våld, vilken politiker det än vänder sig emot!

   Du skriver: ”Allt detta bara för att de är det enda partiet som ser de allt större problemen som den kravlösa massinvandringen medför men som de andra partierna blundar för.” Vilken politiker i Sverige är för en kravlös invandring? Ingen som jag har hört i alla fall. Sedan finns det ju skalor och grader på vilken typ av krav man ställer, förstås. Men någon kravlös invandring har jag inte hört någon politiker säga sig stå bakom.

   Du skriver slutligen att: ”Hur som haver så orkar jag inte lägga mer av min energi på att prata med väggar så jag drar vidare. Tack å hej!” Den ända ”vägg” jag finner här är du själv. Vi fortsätter debatten och tala om vad vi tycker och varför vi tycker det, medan du väljer att ”stänga av” eller för all del, för att använda dina egna ord: ”har era skygglappar på och väljer att leva i en fantasivärld vad man än säger…” Så väljer du att lämna debatten.

   Jag fortsätter debatten så länge jag har något att tillägga eller får ut av den. Om du sedan väljer att ”kliva av” så kan man ju ifrågasätta vem som har skygglapparna på och lever i en fantasivärld?

 18. Att förmoda att folk som är emot SD inte har läst något om vad de står för är, tja, låt oss bara säga orättvisst.

  Jag har varit inne på SDs hemsida många gånger och lusläst den. Jag har läst den informationen de har skickat till vårt hus och lämnat ut på torget. Jag har diskuterat lugnt och länge med folk jag känner som säger sig vara SD:are. Jag har sökt upp information om SD med all avsikt att tolka dem med en så öppet sinne som möjligt. Folk kan absolut ifrågasätta invandringspolitik utan att vara rasist, och kan starkt ifrågasätta SD utan att för den delen tycka om rådande invandringspolitik. Men det jag kan säga efter min lusläsning av SDs policies och åsikter är, om vi tar det till sin spets: de vill inte ha mig här. Om SDs invandringspolitik, som det står på deras hemsida, hade rått 2002 när jag kom till Sverige så hade jag inte fått komma. Och inte bara på grund av en punkt, utan pga flera punkter på deras kravlista.

  När jag tittar omkring mig på mitt liv, på det jag bidrar till Sverige, så förstår jag inte det. Något längre ifrån en extrem islamist — eller kommunist för den delen, om det nu är det som du anser måste bekämpas — går nog inte att hitta.

  Så jag förstår det du försöker säga, Ebba, vi ska titta på vad SD faktiskt har att säga. Men om vi tar som axiom att vi måste ändra invandringspolitiken för att göra den mer ekonomiskt ansvarfullt och minska inflytande från extrema islamister, så kan jag bara svara att jag tycker personligen att SDs invandringspolitik är felriktad och skulle misslyckas kolossalt.

  Det finns, som det ser ut nu, 8 partier i riksdagen. Är man en av så många grupper så måste man acceptera och vänja sig vid att det finns folk som tycker olika utan att ana konspirationsteorier varje gång. Om jag väljer att rösta på en av dem behöver det inte betyda att jag är okunnig om vad de andra 7 har att säga, utan det betyder att jag faktiskt har läst, övervägt, och valt. Jag avvisar SDs idéer för att jag har läst dem, inte för att jag inte har läst dem.

 19. Pingback: Hatar hela borgerligheten | Svava Valkyrie's Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s