Våga prata om invandringens fördelar

Featured Image -- 3394Den plan jag la ut i min artikel igår var inte snuten ur näsan, som ni vet som hängt med ett tag. Jag började tänka i dessa banor för ett par år sedan, och skrev blogginlägget ”en annan syn på invandring”, och sedan har bilden av vad som borde förändras i grunden fördjupats och förfinats i takt med att jag läst, skrivit, diskuterat och resonerat.

Det är lätt att, idag, när EU stängt gränserna och förhållandevis få kommer hit, tycka att vi kan väl fortsätta som vi gjort hittills, men det är nu, när vi INTE ser en kris likt den 2015, som vi behöver ta tag i förändringsarbetet.

Jag kommer därför att skriva mer om asylinvandring på min blogg, på Facebook och i artiklar. För detta är så viktigt. Men det är också viktigt att prata om helheten.

Sverige är till stora delar uppbyggt av människor som en gång sökt asyl här och sedan blivit en del av vårt samhälle och utmanat oss infödingar och gjort oss vidsyntare och bättre.

Det är för mig alldeles självklart att våra framgångar som land kommer ur vår öppenhet mot omvärlden. Vi har en ekonomi som går som tåget, och tvärtemot vad många tror är kriminaliteten om inte lägre så i alla fall inte högre än för 20-40-60 år sedan. Om Sverige hade varit på väg att gå under av invandring, som många tror, hade vi rimligtvis inte kunnat uppvisa det resultatet.

Stockholms förortsklassrum befolkas av imponerande invandrartjejer som som grupp klarar sig bättre än etniskt svenska killar på grund av sitt enorma driv. Ändå beskrivs de nästan undantagslöst som offer. Sällan pratas de om utan att ”hedersvåld, -kultur, -förtryck” nämns i samma mening. Utan att ta ifrån dem som verkligen drabbats deras upplevelser vill jag påstå att de allra flesta av dem jag möter är enormt starka individer, som kommer att förändra och förbättra Sverige i grunden om något tiotal år, inte trots utan på grund av sin starka förankring i flera kulturer. De allra flesta har inte alls fäder som låser in dem och ser dem som objekt, utan familjer som är enormt engagerade i deras utbildning, och som stöttar dem. Tjejerna vet vad de vill, de jobbar hårt, de satsar högt. De är en viktig del av vår framtid, tillsammans med våra egna döttrar och söner, och de flesta av invandrarkillarna.

Men i skuggan av de många positiva effekterna finns tre stora problem kopplade till invandring:

1. Kostnaden för dem som flyttat hit, men aldrig arbetar, bärs av övriga invånare i generationer. Den anser inte jag att Sverige ska ta. Den anser jag är deras hemländers ansvar, så fort de kan flytta hem. Krig blir till fred. Förföljelse upphör. Och då upphör även anledningen att bli försörjd av svenska skattebetalare. Den som inte har asylskäl och inte försörjer sig själv är inte vårt ansvar, utan hemlandets. Vi behöver vara betydligt hårdare med vem vi ger PUT och vem vi gör till svensk medborgare. Om Ryssland invaderar Sverige och jag flyr till Italien och bor där i några år på italienarnas bekostnad skulle jag tycka det vore fullt rimligt att de säger till mig att flytta hem när det blivit fred, så att andra, mer behövande, flyktingar kan ta min plats. Vi behöver sluta vara mesiga, även om vi kan göra undantag för ömmande fall, som svårt sjuka eller gamla. Humanitära åtgärder ska riktas där de gör mest nytta.

2. Den höga kriminaliteten bland dem som växt upp i utanförskap, särskilt gängkriminaliteten, kostar i alla ändar. Det är inte enbart utrikesfödda som står för den, men det är till stor del människor som växt upp i utanförskap, och därför är det än mer viktigt att inte behålla människor som lever utanför samhället i Sverige, enligt punkten ovan. Men polisen behöver också bättre utredningsresurser. Jag är en stark försvarare av den svenska rehabiliteringsmodellen för brottslingar och inte den som ropar på strängare straff baradärföratt, men det är möjligt att vi behöver se över straffskalan också, så att vi får stopp på viss brottslighet.

3. Vi behöver också ta krafttag mot den gryende rasism som på något sätt legitimerats efter inträdet av sociala medier. Det som förr sades i omklädningsrum och vid enstaka köksbord sprids nu även bland normalt sunda människor, som en konsekvens av en ganska absurd fokusering på invandringens problem, där få pratar om fördelarna.

Invandring är viktigt och bra. Invandring gör Sverige starkt, och svenskarna bättre. Invandrarna är en viktig del av den svenska identiteten. Och även utan att ta tag i ett enda av de problem invandringen orsakat anser jag att den totalt är en plusaffär för oss, både ekonomiskt och kulturellt. Vi som inser det behöver stå upp för den insikten och sprida den. Vi behöver våga prata om invandringens fördelar, för att travestera många pseudonationalistiska krönikörer. Vi behöver skapa en medial motvåg till det gnälliga brus som förgiftar debatten genom att inte vara konstruktivt, utan ensidigt överanvända orden ”invandring” + ”problem” i samma mening. 

Men det är inte i sig en anledning till att inte göra invandringen än bättre.

Jag vill fokusera den humanitära delen av invandringen till Sverige där den gör mest nytta, och det gör vi genom att ta hit så många som möjligt av de 65,6 miljoner som idag har asylskäl, och låta dem som inte har det flytta till sina hemländer om de inte försörjer sig själva. På så vis hjälper vi maximalt med behövande, och vi får ett stadigt inflöde av självförsörjande människor, som berikar vår kultur och får vår ekonomi att blomstra ännu mer.

 

11 tankar om “Våga prata om invandringens fördelar

 1. Jag är ledsen men du vet inte vad du pratar om där du bor i din skyddade övre medelklass tillvaro. Eller så är du helt enkelt oärlig. Men för all del, testa att sätta dina barn i Rinkebyskolan? Nähä, inte det? Hycklare!

 2. Jaha, i högstadiet och gymnasiet då eller? Nähä, inte det? Lågstadiet säger du? Flyttade dem till annan skola i mellanstadiet? Tänka sig, var har jag hört den historien tidigare. Ni är hycklare. Ni vet mycket väl vad ni utsätter andra svenskar för. De som inte har resurserna att flytta ifrån det ni tar hit, de som inte har valet att flytta sina barn till en annan skola.
  Aha, behövde större hus? Så var det därför du flyttade till ett område där kvadratmeterpriset var högre än där du bodde tidigare.
  Hycklare!

   • När svenska barn är minoritet i utlänningsklass går det ok fram till någon gång i mellanstadiet. Sedan blir våldet grövre. I högstadiet börjar de sexuella trackaserierna mot svenska flickor och förtrycket blir grövre mot pojkar. Svenska flickor förvandlas till slampor och svenska pojkar förvandlas till skuggor som trycker sig mot korridorens väggar. Övre medelklassen upptäcker det här framförallt när deras son blir slagen på riktigt vilket brykar vara i mellanstadiet. Då byter de skola eller flyttar. Flickor kan vara svårare att upptäcka för den indoktrinerade. Därför har jag mycket svårt att tro att du hade dina barn i en invandrardominerad högstadieskola och tyckte att det gick bra.

    Vidare påstod du att du flyttade för att din familj behövde mer utrymme. Jag stipulerade då att du flyttade till ett område där kvadratmeterpriset är högre än där du tidigare bodde. Det är dyrt att komma undan från våra nya landsmän eftersom alla vill göra det. Alltså har jag svårt att tro att du flyttade från ett område där du gick i en invandrardominerad skola till en icke invandrardominerad skola utan att samtidigt gå upp i kvadratmeterpris.

    Om jag har rätt i detta och du flyttade till ett område med högre kvadratmeterpris så infinner sig ju misstanken att det verkliga motivet var att undfly den mångkultur du önskar på andra svenska barn men inte på dina egna. Om motivet enbart varit mer utrymme hade det ju varit betydligt billigare i ett område som redan är koloniserat.

    Ledsen om jag uttryckte min hypotes något stirrigt.

   • Min dotter gick i en klass med tre, fyra etniska svenskar. Resten kom från världens alla hörn. Där satt tjejer i hijab bredvid tjejer med djupa urringningar, korta kjolar och tunna tyger, och de tjejerna var inte etniska svenskar. Det var en varm och go stämning i klassen, där killar och tjejer, många med rötter i Mellanöstern, umgicks även utanför skoltid. Jag har aldrig hört talas om att någon kallat någon hora, trots mycket visad hud. Du har en väldigt svartvit och ensidig bild av hur det ser ut i mångkulturella skolor. De är, precis som skolor med få invandrarbarn, mycket olika sinsemellan. Det finns skolor där elever mobbas och är utsatta i alla områden. Även mycket rika (och vita) sådana.

    Du verkar dessutom helt besatt av att alla vill undvika utlänningar till varje pris, och försöker hitta sätt att bevisa att så är fallet även med mig. Tydligen kan du inte ens tänka tanken att människor, som jag och många i min omgivning, faktiskt trivs med mångkultur. Att inte vara i en homogen tillvaro gör oss till bättre människor.

 3. Vad gäller mitt flyttande har jag redan sagt att vi flyttade för att vi köpte ett hus och att vi då valde ett hus som rymde barnen och låg närmare jobbet. Där vi bodde fanns inga villor. Någon vilja att ”undfly mångkultur” fanns inte med i ekvationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s