Upptäcka franska vingårdar

Upptäcka franska vingårdarDu älskar vin och vill ge ditt intresse nya dimensioner. Du vill se odlingarna och vingårdarna,och prata med vinbönderna. Du vill starta en vinkällare med flaskor du köpt direkt från gårdarna. Du vill upptäcka hur vin smakar och tillverkas i olika vinregioner.

Det är lättare än du tror. Upptäcka franska vingårdar gör upplevelsen tillgänglig, och förklarar både hur du reser med bil i Frankrike, hur du hittar en vingård, och hur du provar vin och genomför ett köp. Det finns råd om allt från hur du planerar resan till hur du läser en meny och hur du sysselsätter dina barn i Loiredalen. I guiden finns också en parlör.

Författarna har genomfört ett antal liknande resor själva, har ett mångårigt vinintresse och en en solid bakgrund i franska språket samt fransk historia och kultur. Guiden kompletteras med webbplatsen www.upptackavingardar.com, där det finns såväl aktuella länkar och blogginlägg som verktyg för att planera och genomföra en resa där du får ut mesta möjliga.

Under juli och augusti 2013 genomförde vi vår femte vinprovarresa, samtidigt som vi färdigställde boken. Läs mer i vår reseblogg!

Boken ges ut lagom till Bok & Bibliotek 2013 i Göteborg.

ISBN: 978-91-980657-3-2

Recensioner

Bibliotekstjänst: BTJ-häfte 4, 2014:

”I denna bok, som är unik i sitt slag på svenska, ger Trotzenfeldt och Lind, till yrkena dataingenjör respektive fotograf, alla tänkbara tips och upplysningar inför besöket i vindistrikten. Boken handlar om själva resan samt vin och vingårdar. Resetemat behandlas utförligt, och författarna ger konkreta råd om allt praktiskt – planeringen via nätet, hotellbokningar, vägval, packning och förströelse i bilen för barnen. Vintemat omfattar förutom regler för vinodling, vinnamn och vinklassificering kortfattade beskrivningar av Frankrikes olika vindistrikt. Ett omfattande avsnitt ägnas åt konsten att hitta intressanta vingårdar och vad som förväntas av en som besökare när det gäller vinprovning, vinköp och allmänt uppförande. Texten kompletteras av ett hundratal färgfotografier av traditionellt snitt och en utförlig parlör.”

Hos näthandlarna