Han svarade ”Nej, absolut inte!”

Förbryllingen tätnar kring Littorinaffären. Det som förbryllar är kvällstidningarnas ledare.

Littorin är mitt i en vårdnadstvist. Han anklagas för ett brott som hade kunnat ge fängelse. Det finns inga bevis, bara ett ”jag känner igen honom”.

Han har länge funderat på att avgå, eftersom barnen far illa, eftersom han haft en hjärtinfarkt och eftersom han försöker bygga upp ett nytt liv med ny fästmö. Han går hos psykolog för depressioner.

Jag såg till slut klippet på Aftonbladet: ”Här konfronterar vi…”, och noterade att:

  • Han reagerade inte alls på ”vi vill fråga om händelser 2006”.
  • Han kände inte igen kvinnans namn. Han stod kvar, öppen och nyfiken efter att de sagt det. Kroppsspråket sa ”jaha, vem är det då”?
  • Först när de sa ”personen säger att du köpt sex av henne” reagerade han med ett ”nej, nääej, nej absolut inte”. Han såg mest paff ut. Ungefär som jag skulle gjort i samma situation.
  • ”Jag har inga kommentarer” kom först när Aftonbladet jagat honom ytterligare ett antal meter med ett ”förnekar du”, ”förnekar du”, …

När man läser AB låter det som om hans enda svar var ”inga kommentarer”, varefter han avgick, vilket onekligen verkar misstänkt.

För mig verkar han faktiskt oskyldig – men också mycket trött på att bli smutskastad. Se klippet och avgör själv!

Alla Visa Män de dyker upp och skriver:

  • Varför dementerar han inte? Det har han ju gjort. Han sa klart och tydligt ”nej det är absolut inte sant” i klippet ovan.
  • Hon pekas ut som lögnare av exministern (”pekas ut” får en ny innebörd).
  • Reinfeldt måste tvinga honom att erkänna.
  • När Reinfeldt säger att ”han säger att han är oskyldig” visar han att han inte bryr sig. Det är oempatiskt.

Oempatiskt.

Skulle Reinfeldt då, när hans medarbetare säger ”jag vill sluta, jag mår psykiskti dåligt, vill ta det lugnt ett tag och fokusera på barnen och vara ifred” ha svarat ”klart du ska antingen erkänna detta brott trots att det inte finns några bevis, alternativt lägga all möda på att dementera alla uppgifter som Aftonbladet kan tänkas hosta fram. Ta nu tag i detta samma dag som du sitter i vårdnadsförhandlingar med exfrun. Strunta i depressionerna du fått psykologhjälp för och ställ dig här i rampljuset framför hundra journalister och berätta. Låt detta sedan blir en långkörare hela sommaren, med dig och ditt privatliv i fokus.” 

Det är tydligen empati och ledarskap.

Länkar: AB, AB, AB, AB, Expressen, SvD, SvD, SvD

Not: Denna post hade ett lite annorlunda innehåll, men efter att DN skrev att det påstådda brottet är preskriberat ändrade jag tyngdpunkten.

Not till: Jag har alltid gillat Lena Mellin, men jag är rätt besviken på henne just nu. Om det visar sig att han faktiskt är oskyldig hoppas jag både Lena och Aftonbladet åker dit.

En tanke på “Han svarade ”Nej, absolut inte!”

  1. Pingback: Förtroendekris | Svava Valkyrie's Blog

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s