Vem är vem & vad sa Mona?

Alfa

Beta

Idag ska vi ha en frågelek. Två guldstjärnor delas ut.

1. Vem är vem? Guldstjärna nr 1 till den som kan identifiera Alfa och Beta.

2. Detta med ”ta bort pensionärsskattär lite lurigt… För Mona har faktiskt mig veterligt aldrig sagt att hon ska sänka skatten för pensionärer, utan enbart att hon inte vill ha någon skillnad mot löntagare. Det betyder alltså att hon lika gärna kan höja för löntagarna och ändå uppfylla vallöftet. Eller har jag missat något? Har någon någonstans läst Mona säga att det faktiskt blir SÄNKT realskatt för pensionärerna överlag, och inte bara att skillnaderna ska bort?

Guldstjärna nr 2 till den som skickar en sådan länk.

Vän av ordning skulle kunna hävda att de rödgröna lovat att inte höja [löntagar]skatten annat än för sisådär tre personer, och att därur följer att pensionärsskatten måste sänkas, men si så är det inte. Nej. De har sagt att de inte kommer att höja löntagarskatten under 2011. Ingenting om 2012, 2013 och 2014. Eller hur?

Tillägg: Per Gudmundsson drog samma slutsats som jag. Trevligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s