Vad är politiskt?

Jag försöker hitta kärnan, men går bet. Kanske är artikeln flummigt formulerad.

  1. Vad SL och andra företag ska erbjuda för tjänster i Stockholms tunnelbana är väl ingen politisk fråga? Stockholms stad äger tunnelbanesystemet och därmed möjligheten att bygga nya lokaler – så långt är jag med. Och många stationer innehåller redan allt från bibliotek till ICA-affärer. Men huruvida även hemserviceföretag som tvätterier ska etablera sig där borde inte vara ett valförslag, utan en konsekvens av att lokaler finns och företagare tror på att satsa.
  2. Dagis bredvid tunnelbanestationerna låter ju delvis bra, men tunnelbanestationer finns ju överallt i centrala Stockholm – finns det inte förskolor så det räcker i stationernas närhet? Eller har det visat sig att just de förskolor som ligger närmast stationerna är extremt populära och fylls först? Jag säger också att det låter delvis bra, för till syvende og sidst är det oftast bäst för barnen att gå så nära hemmet som möjligt, så att de kan ta hem dagiskompisar under kvällar och helger, och så att de kan fortsätta gå tillsammans även när de börjar skolan.

Men finns ett intresse från föräldrar att fler förskolor öppnas nära T-banestationer, så visst. Jag är inte emot något av förslagen, jag lyckas bara inte begripa varför de är valfrågor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s