Kaos och demokrati

Det parlamentariska läget är tragiskt, och vi kan bara hoppas att Gahrton får rätt, och de nittiofem procenten desarmerar de fem, för Sveriges värdighets skull.

Jag hoppas fortfarande Alliansen får egen majoritet. Det är inte bra för Sverige att oppositionspartier ska hålla på och blanda sig i regeringsarbetet, även om det föralldel historiskt varit mer regel än undantag att framförallt S hade stöd av V(pk).

Demokratin förutsätter just att vissa partier är emot.

Maria och Peter vill att hela oppositionen ska vara stödpartier eller låta bli. Det är rena självmordet. Den som då är missnöjd får bara SD att vända sig till.

En riktig mardröm för hela Sverige nu när bara 7000 röster skiljer blocket vore om utlandsrösterna, som ju ofta är blå, skulle ge en majoritet för Alliansen, men mandatfördelningen inte gör det, som i USA år 2000.

Då sitter verkligen de rödgröna i en rävsax. Antingen går de ihop med SD och sänker en regering som en majoritet av svenskarna röstat fram, eller också sitter de på händerna och lägger ner rösterna, vilket kommer att resultera i en svekdebatt.

Den enda som kommer att vinna på detta är återigen SD.

Hoppet om en majoritetsregering är inte stort, har jag förstått, men det finns.

Jag tror det vore bäst för alla utom SD.

AB, SvD, SvD, DN, DN, SvD, SvD, Exp, Exp, Exp, SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s