Mobba Muslimer Med alla Medel

Är det ett stort problem för dig i din vardag att kvinnor går omkring med burkor och niqab?

”Vi är inte rasister, vi är bekymrade samhällsmedborgare”, säger de människor som gör bland annat burkorna till En Stor Grej.

Själv anser jag att problem ska diskuteras i de sammanhang de hör hemma.

 • Gör man en utredning om tonårstjejers situation kan man ta med ett resonemang kring huruvida grundskolebarn ska tillåtas bära slöjor, för och emot.
 • Diskuterar man djurrättigheter kan man också ta med en passus om huruvida den så kallade Svennehalalen, där djuret halalslaktats med bedövning, är brutalare än andra svenska slaktmetoder.
 • Funderar man på att ändra högstadiets kursplaner kan man också ta med frågor kring hemspråksundervisningen – tar den för mycket plats eller ska den vara kvar?

Men Sverigedemokraterna och motsvarande främlingsfientliga partier i andra länder buntar ihop frågorna i ett stycke.

Vi är emot slöjor, halalkött och hemspråksundervisning.

Man kan då liksom få ett intryck av att SDs krav inte handlar ett dugg om djurens rätt, kvinnors rätt eller spenderandet av skolmedel.

Man kan känna att det enbart handlar om att med alla medel mobba muslimer tills de ger upp och lämnar landet, så att vi kan återgå till att äta sill och köttbullar utan att störas av förbipasserande kvinnor i burka.

6 tankar om “Mobba Muslimer Med alla Medel

 1. Du skriver att planen är att ”mobba muslimer tills de ger upp och lämnar landet”. 60% av de som bär burka i Frankrike har katolsk bakgrund men (ofta av flera anledningar) väljer att lämna familj, vänner och sin bakgrund för att byta liv där burka blir ett inslag i den nya muslimska livsföringen. Det innebär att de som som ser framför sig att kvinnorna/familjerna måste lämna landet på grund av förbudet att bära burka i huvudsak riktar in sig på franska kvinnor som konverterat till islam.

  • Ja, när jag skrev ”tills de lämnar landet” syftade jag främst till motiven hos svenska främlingsfientliga (även om jag i exemplet med burkan pekade på Frankrike och Norge). Franska muslimer har i regel funnits i landet i flera generationer, medan svenska oftast är förstagenerationsinvandrare (om de inte är mycket unga), vilket ger en annorlunda främlingsfientlighet.

 2. Landet Frankrike har visat att de ar en demokrati efter att ha foljt befolkningens vilja – det du.
  Vidare var det ju inte mycket motstand till lagen – 1 rost emot.
  Europa har fatt nog av att ha icke europeer dikterande hur vara lander skall vara. Frankrike, Belgien och manga fler ar pa samma spar. Endast de fega svenska politikerna star dar massande det inlarda multikultur meddelandet.

  • Peter, det detta inlägg handlar om är motiveringen bakom bland annat krav på burkaförbud från Sveriges främlingsfientliga. Jag förstår inte om du i din kommentar menar att vi ska ha burkaförbud i Sverige, och vilken din motivering i så fall skulle vara.

 3. Mikey: Med tanke på hur ytterst få dessa kvinnor är – själv bor och jobbar jag i invandrartäta områden i Storstockholm och jag har sett dem ett par gånger totalt de senaste tio åren – vill jag påstå att syftet är att lyfta fram muslimer som ”konstiga” och ”inte som vi”, för att vända svenskar mot islam tills man kan förbjuda allt muslimskt och sedan driva ut dem som inte ger upp religionen – trots att de allra flesta muslimer i Sverige är tämligen ointresserade av religion. Detta gör att man fastnar kring urbota irrelevanta företeelser, som motstånd mot skolavslutningar i kyrkan – vilket främst ateistiska svenskar är emot, tillsammans med mycket enstaka muslimer – för att nämna ett exempel till.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s